Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Konásandrás, tegnap neked történt valami az elsõváltóddal?

A sebesség mindent megold.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
A csattogás nem a kanálhossztól fog megszûnni, hanem a Shadow váltó kialakításától. Jó választás az XT, de sztem kicsit tényleg hosszú a kanala.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
CJ azt akarta mondani ezzel, hogy a hosszúkanalas shadow sokkal jobban feszíti, mint a mostani acera, de a rövidkanalas még jobban feszítené. Mûködni fog acera váltókarral is.

A sebesség mindent megold.

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Acera jóhogy nem feszíti a láncot...
Nekem hosszúkanalas van, nagyon jó, terhelés alatt is jól vált, még jobb lenne, ha XT váltókarom lenne végre hozzá. Bowdenrögzítésben lehet én vagyok a láma, nekem egy kicsit mindig enged.
Szerintem szebb is mint a sima. Nyugodtan vehetsz.
Csak arra gondolj, hogy a rövidkanalas jobban feszíti a láncot. Shadow-ból nincs középkanál... :(

Joe!
Köszi a választ.
"Acera jóhogy nem feszíti a láncot..."
Csak arra gondolj, hogy a rövidkanalas jobban feszíti a láncot.

Ez most nekem kicsit zavaros!:chin:
Most akkor a hosszúkanalastól megszûnik a lánc csattogásom vagy nem?:confused:
Szerinted tud mûködni Acera fékváltókarral is normálisan?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

Sziasztok!

Jelen pillanatban 7-es rendszerem van és egy rövidkanalas Acerám hátul.
Terepen nagyon csattog a lánc. Arra gondoltam,hogy lecserélem a hátsó váltóm. :chin:
Szerintetek jó megoldás a lánc csapkodás ellen?
Választásom a hosszúkanalas XT Shadow-ra esett.:peace:
Van véleményetek vagy tapasztalatotok Shadow téren?:help:

Köszi : Bubu

Acera jóhogy nem feszíti a láncot...
Nekem hosszúkanalas van, nagyon jó, terhelés alatt is jól vált, még jobb lenne, ha XT váltókarom lenne végre hozzá. Bowdenrögzítésben lehet én vagyok a láma, nekem egy kicsit mindig enged.
Szerintem szebb is mint a sima. Nyugodtan vehetsz.
Csak arra gondolj, hogy a rövidkanalas jobban feszíti a láncot. Shadow-ból nincs középkanál... :(

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

ijaszat

ijaszat

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
kössz a tippeket. Elsõsorban én is sramra gondoltam, mert sokat csalódtam már a shimano rendszerekben, bár azért nem teljesen zárkózom el tõlük sem.

Kis Joe

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Sziasztok!

Jelen pillanatban 7-es rendszerem van és egy rövidkanalas Acerám hátul.
Terepen nagyon csattog a lánc. Arra gondoltam,hogy lecserélem a hátsó váltóm. :chin:
Szerintetek jó megoldás a lánc csapkodás ellen?
Választásom a hosszúkanalas XT Shadow-ra esett.:peace:
Van véleményetek vagy tapasztalatotok Shadow téren?:help:

Köszi : Bubu

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
én rövid kanalas x9-et vennék a helyedben, persze ha tudsz/akarsz cserélni váltókart is. személy szerint sokkal pozítívabbak a tapasztalataim az esp rendszerrel, pontosabban vált és a sarat is baromi jól bírja.

ha nem akarsz sramosítani akkor Koca és XC Rider "ajánlatai" szerintem is jók.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
jaja rövid kanalas :ok2:
sorat talán hanyagold ha teheted mert az még nem teljesen fém. váltótest egy része müanyag.
tiagra már full fém az jobb választás

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Mindenképp valami rövid- vagy középkanalas országúti váltót keres az olcsóbbik fajtából, mert ha leamortizálod akkor sem megy rá a gatyád, a rövid kanál jobban feszíti a láncot és kevésbé akad be a sziklákba. Sora vagy Tiagra tökéletesen megteszi. Persze ha van della akkor Saint, vagy Hone.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

ijaszat

ijaszat

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy dh/fr felhasználásra milyen váltót ajánlatok (hosszú kanalas, közepes kanállal vagy rövid kanállal). Ha tudnátok, érveket si szívesen venném.

Kis Joe

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Mivel azonos a bovdenhúzás mértéke (2:1) kompatibilisek, az meg mindegy, hogy merre mozgatja a kanalat, emiatt nem lehet pontatlan.

köszi

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Mivel azonos a bovdenhúzás mértéke (2:1) kompatibilisek, az meg mindegy, hogy merre mozgatja a kanalat, emiatt nem lehet pontatlan.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
csokkolom
kérdésem a következõ: van nékem egy 06-os xtr háccsóváltóm. oszt ehhez van egy sram rocket trigger váltókar. lehet, hogy azért nem mûködnek "megfelelõen", mert a váltó fordított rugóirányú, a kar meg nem? ill fordítva. alsó kar dobálja a kisebb lánckerék felé. az elején jó volt, de nem hinném, hogy az állástól el kellene állítódnia...

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

két sora létezik
a régi 8-as rendszer (2007 és elött)
az új 9-es (2008)

mindkettõt használhatod 8-as rendszerrel, csak be kell állítani.
én személy szerint a 08-as sorát veném, igaz még itthon nem kapható úgytudom (rendelésre talán), ára 4500-5500 ft között.

Na, ezt az újat még a shitmano honlapon sem láttam.

Nem tudja valaki, hogy az SS váltókanál esetén mennyi a görgõket tartó csavarok távolsága? Van egy TY22-es csodám, ott 65mm, lövésem sincs hogy ez most mennyire számít rövidnek.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás

A Sorát 8asnak írják, azzal elvileg nem is lenne probléma. Még nincs meg a váltó, azért informálódok, nehogy megszopassam

két sora létezik
a régi 8-as rendszer (2007 és elött)
az új 9-es (2008)

mindkettõt használhatod 8-as rendszerrel, csak be kell állítani.
én személy szerint a 08-as sorát veném, igaz még itthon nem kapható úgytudom (rendelésre talán), ára 4500-5500 ft között.

Feltöltött kép
Feltöltött kép

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Akkor jó, de a kiskanál ténylegt elég érzékeny a keresztbe váltásokra!
Középtányérral oksi minden!

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Kiskanál nem szereti a kereztbe váltást, szvsz elõlnagy-hátulnagy kombót felesdel

8as redszernél elõl nagytányéron használva hátul nem váltok a 2 legnagyobb fogaskerékre, amit írtam, az csak a biztonságos lánchossz miatt kell, mert markolatváltóval könnyebb szerintem véletlenül többet váltani, és ha rövid a lánc, abból gond lehet.
Középtányér és hátul nagy megy kiskanállal, vagy azt sem szereti?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Kiskanál nem szereti a kereztbe váltást, szvsz elõlnagy-hátulnagy kombót felesdel

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
22-32-44es tányérokkal akarom használni. Úgy lõném be a lánchosszt, hogy elõlnagy-hátulnagyon még éppen ne szakadjon le a váltó. Vajon ilyenkor marad elég kapacitás, hogy kistányéron használva hátul a 3legnagyobb fogaskeréken feszes legyen a lánc?