Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
X7 inkább az XT-vel van egy szinten, bár ezek elég szubjektív dolgok. Épp ezért azt mondanám, hogy próbáld ki, mindenkinek más váltásérzés jön be, és más váltókar áll kézre. Pl. magam részérõl leginkább a markolatváltót szeretem, de ezzel eléggé egyedül vagyok a fórumon :)

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Sziasztok!

Pont ezen vacilálok én is,hogy melyik váltórendszert rakjak a gépre.
A sramot nem ismerem,a shimanot inkább.
Én a shimano deore LX, és a sram x.7-en gondolkodom.Jól gondolom,ha azt gondolom,hogy ezek kb azonos színvonalat képviselnek?
Elõnyöket,hátrányokat,észrevételeket szívesen veszek!Nekem kicsit inkább a sram felé húz a szívem,de ez a véleményem még formálható:)

Sphere

Sphere

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás
Ide is berondítok picit (szóljatok ha sok belõlem nem sértõdök meg :_) ).
Nálam jelenleg komplett x7-es sor van Sram PC 870-es láncal és 5.0 -ás 8-as kazettával. (elõl Race Face hajtó).
Nagyon bejön úgy az egész komplette. A váltás az én súlyommal kiállva is tökéletes. Majdhogy nem olyan mintha ûllnék (persze ha már éppen nyúlt egy picit a bowden akkor érzeni egy egy fokozatba a váltást, de még úgy is full magabiztos)
A váltás gyakorlatilag negyedfordulat alatt megy végbe és gyakran észre se veszem csak a nyomatékon, hogy váltott.
Ez az egy ujjas váltás is... imádom! :_)
A test pedig annyira szellõs, hogy a kanálon kívûl máshonnan még nem kellett dzsuvát ürítenem. (pedig dagasztottam neki egy kis sarat, de ami bele megy a következõ buckánál vagy ugrásnál ki is ürül belõle).
A test még elég erõs rázkodásoknál is olyan merev, hogy megse moccan.... mintha azt úgy fixre oda 'heggesztették' volna.
Terepen lefele ahol erõsen ütödéseknek és rázásoknak van kitéve is álom szépen vált (kiállva is!).

Az ennek megfelelõ Shimano kategória is biztos van ilyen jó (legalábbis ismerõsöm XT Shadowja is pöpec csak nagyon nem tetszik benne , hogy hangos kattanással veri le a fokozatokba a láncot illetve, hogy terepen dobálja a testet is nem csak a lánc mocorog), de ilyen 'drágább' rendszerbõl nekem Sram az elsõ így ebben én nem foglalok állást. (amiket meg hallok storykat, hogy a Shadowk hajlamosak a küllõkbe csúnyán beakadni és nagy galibákat okozni nem tudom se megerõsíteni se megcáfolni így ezekre biztos nem fogok alapozni)
Annyit tudok, hogy nekem most ez a lehetõ legtökéletesebb ami fent lehet. Jobbra nincs szükségem ennél rosszabbat meg már soha többet. :_)
+ hozzátenném ami még nekem nagyon nagy mázli volt és elég sokat nyom az ár/érték arányon.... a komplett váltás részt (hátsó x7 elsõ x7 karok x7) 20 alatt megúsztam és azért ez így eléggé baráti szerintem. :_)

micike

micike

törzsvendég

• fórumtag
  • 405 hozzászólás
a vadiúj x0 váltómon az ipari csapágyas görgõ az elsõ (közepesen saras) utján úgy beállt mint a póstás józsi bácsi a névnapján reggel nyolckor.
Sirkövemre:
Nem baj, ugysem volt olyan fontos ember!

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Szedtem ki láncból és beállítottam a váltót. Most már 5.0-ás kar is jól vált. Elöl is.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Én még mindig felsõ váltókarral járok.:) Én nyertem ?
Szinte semmi nem tud benne elromlani, könnyû, pontos, és annó olcsó volt.
Örömmel el van az XTR váltóval is.

[IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:U4jwyvCVHHpOrM:http://www.firstflightbikes.com/Shift91.jpg[/IMG]
Marci

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

azt be kéne állítani vszinû

de x9, x0-nál nem tudsz többet tekerni 3 fix "kattanós" állása van és annyi, jó -és 1x jól beállított- átdobóval tökéletesen teszi a dolgát.

x7 marok is 3fix kattanós? Ebikeon x7 és x9 leírása szinte ugyanaz azért kérdem.

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

de x9, x0-nál nem tudsz többet tekerni 3 fix "kattanós" állása van és annyi, jó -és 1x jól beállított- átdobóval tökéletesen teszi a dolgát.

5.0-ám van.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nekem ezelõtt rapidfire-öm volt és megvoltam vele elégedve. Most bevállaltam marokot. Hátsó váltókar tetszik ahogy vált engem nem zavar hogy egész csuklóm mozog, viszont elsõváltókar hát az nem nagyon jön be. Elég fúra még hogy sokat kell tekerni ráadásul igen érezni kell ,mert ha csak egy picivel is kevesebbet tekersz a kelleténél akkor nem vált fel. Úgy vettem észre hogy mondjuk 2-be váltásnál a szám fölé kell picit tekerni és akkor lesz jó. Hátsó kar igen szépen teszi a dolgát de elsõ nem igazán. Rapidfire elsöje sokkal jobb volt.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Telescope

Telescope

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Nekem ezelõtt rapidfire-öm volt és megvoltam vele elégedve. Most bevállaltam marokot. Hátsó váltókar tetszik ahogy vált engem nem zavar hogy egész csuklóm mozog, viszont elsõváltókar hát az nem nagyon jön be. Elég fúra még hogy sokat kell tekerni ráadásul igen érezni kell ,mert ha csak egy picivel is kevesebbet tekersz a kelleténél akkor nem vált fel. Úgy vettem észre hogy mondjuk 2-be váltásnál a szám fölé kell picit tekerni és akkor lesz jó. Hátsó kar igen szépen teszi a dolgát de elsõ nem igazán. Rapidfire elsöje sokkal jobb volt.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ki kell probalni oket es aztan donteni. nekem volt markolatvaltom, soha tobbet nem lesz, van aki a trigger/rapidfire-el van igy
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Szerintetek sram marokváltókar vagy triger shifter? Mindenképp 3x9-es lenne és csak sram jöhet szóba. Elsõ és hátsó váltó sram x7,alul és hósszúkanalas,új.

Ha az egész kézfejed és a csuklód szereted mozgatni akkor markolatváltó, ha csak a hüvelykujjad akkor trigger.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a sram triggereivel az a gáz hogy a bowdencserénél rendszerint elnyalódik a kis mûanyag vagy gumi porvédõ dugó.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
gripkó fasza, én szerettem. Jól mûködik és nem túl sérülékeny.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
nekem is tirgger van,igaz attack tirgger ami shimanohoz jó,de a húzásán kívül ugyan az.nekem egyetlen problémám akadt vele:bovden állító csavar kiszakadt a ház egy kis darabjával,ami megfogja a rúgót,így szépen csüng a bovdenen.müködik,csak mégse rendesen.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a triggerrel is hidd el hogy gyorsabban váltasz mint hogy ritmusban követni tudd.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Gripkóval annyit váltasz fel-le, amennyit nem akarsz. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én nem szeretem az tény. a triggerre szavazok

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

a treiggerre szavazok
egy ujjas váltás fel és le, és kemény lejtõn nem forog el. nekem a markolatváltó tuti nem tetszene, de ez ízlés kérdése. én már 2 éve csak sramot használok, kivéve elsõ váltót, és nekem jó.

gripko sem forog el...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a treiggerre szavazok
egy ujjas váltás fel és le, és kemény lejtõn nem forog el. nekem a markolatváltó tuti nem tetszene, de ez ízlés kérdése. én már 2 éve csak sramot használok, kivéve elsõ váltót, és nekem jó.