Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2009. április 23. - 15:26
Írta 2009. április 23. - 15:08
Pont ezen vacilálok én is,hogy melyik váltórendszert rakjak a gépre.
A sramot nem ismerem,a shimanot inkább.
Én a shimano deore LX, és a sram x.7-en gondolkodom.Jól gondolom,ha azt gondolom,hogy ezek kb azonos színvonalat képviselnek?
Elõnyöket,hátrányokat,észrevételeket szívesen veszek!Nekem kicsit inkább a sram felé húz a szívem,de ez a véleményem még formálható
Írta 2009. április 23. - 11:32
Nálam jelenleg komplett x7-es sor van Sram PC 870-es láncal és 5.0 -ás 8-as kazettával. (elõl Race Face hajtó).
Nagyon bejön úgy az egész komplette. A váltás az én súlyommal kiállva is tökéletes. Majdhogy nem olyan mintha ûllnék (persze ha már éppen nyúlt egy picit a bowden akkor érzeni egy egy fokozatba a váltást, de még úgy is full magabiztos)
A váltás gyakorlatilag negyedfordulat alatt megy végbe és gyakran észre se veszem csak a nyomatékon, hogy váltott.
Ez az egy ujjas váltás is... imádom! :_)
A test pedig annyira szellõs, hogy a kanálon kívûl máshonnan még nem kellett dzsuvát ürítenem. (pedig dagasztottam neki egy kis sarat, de ami bele megy a következõ buckánál vagy ugrásnál ki is ürül belõle).
A test még elég erõs rázkodásoknál is olyan merev, hogy megse moccan.... mintha azt úgy fixre oda 'heggesztették' volna.
Terepen lefele ahol erõsen ütödéseknek és rázásoknak van kitéve is álom szépen vált (kiállva is!).
Az ennek megfelelõ Shimano kategória is biztos van ilyen jó (legalábbis ismerõsöm XT Shadowja is pöpec csak nagyon nem tetszik benne , hogy hangos kattanással veri le a fokozatokba a láncot illetve, hogy terepen dobálja a testet is nem csak a lánc mocorog), de ilyen 'drágább' rendszerbõl nekem Sram az elsõ így ebben én nem foglalok állást. (amiket meg hallok storykat, hogy a Shadowk hajlamosak a küllõkbe csúnyán beakadni és nagy galibákat okozni nem tudom se megerõsíteni se megcáfolni így ezekre biztos nem fogok alapozni)
Annyit tudok, hogy nekem most ez a lehetõ legtökéletesebb ami fent lehet. Jobbra nincs szükségem ennél rosszabbat meg már soha többet. :_)
+ hozzátenném ami még nekem nagyon nagy mázli volt és elég sokat nyom az ár/érték arányon.... a komplett váltás részt (hátsó x7 elsõ x7 karok x7) 20 alatt megúsztam és azért ez így eléggé baráti szerintem. :_)
Írta 2009. április 14. - 23:06
Nem baj, ugysem volt olyan fontos ember!
Írta 2009. április 12. - 21:02
Írta 2009. április 09. - 16:06
Szinte semmi nem tud benne elromlani, könnyû, pontos, és annó olcsó volt.
Örömmel el van az XTR váltóval is.
[IMG]http://tbn0.google.com/images?q=tbn:U4jwyvCVHHpOrM:http://www.firstflightbikes.com/Shift91.jpg[/IMG]
Írta 2009. április 09. - 09:37
x7 marok is 3fix kattanós? Ebikeon x7 és x9 leírása szinte ugyanaz azért kérdem.azt be kéne állítani vszinû
de x9, x0-nál nem tudsz többet tekerni 3 fix "kattanós" állása van és annyi, jó -és 1x jól beállított- átdobóval tökéletesen teszi a dolgát.
Írta 2009. április 08. - 14:12
5.0-ám van.azt be kéne állítani vszinû
de x9, x0-nál nem tudsz többet tekerni 3 fix "kattanós" állása van és annyi, jó -és 1x jól beállított- átdobóval tökéletesen teszi a dolgát.
Írta 2009. április 08. - 11:31
azt be kéne állítani vszinûNekem ezelõtt rapidfire-öm volt és megvoltam vele elégedve. Most bevállaltam marokot. Hátsó váltókar tetszik ahogy vált engem nem zavar hogy egész csuklóm mozog, viszont elsõváltókar hát az nem nagyon jön be. Elég fúra még hogy sokat kell tekerni ráadásul igen érezni kell ,mert ha csak egy picivel is kevesebbet tekersz a kelleténél akkor nem vált fel. Úgy vettem észre hogy mondjuk 2-be váltásnál a szám fölé kell picit tekerni és akkor lesz jó. Hátsó kar igen szépen teszi a dolgát de elsõ nem igazán. Rapidfire elsöje sokkal jobb volt.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. április 08. - 11:10
Írta 2009. április 07. - 19:01
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. április 07. - 14:19
Ha az egész kézfejed és a csuklód szereted mozgatni akkor markolatváltó, ha csak a hüvelykujjad akkor trigger.Szerintetek sram marokváltókar vagy triger shifter? Mindenképp 3x9-es lenne és csak sram jöhet szóba. Elsõ és hátsó váltó sram x7,alul és hósszúkanalas,új.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2009. április 06. - 22:30
Írta 2009. április 06. - 16:34
Írta 2009. április 06. - 16:21
Írta 2009. április 05. - 22:13
Írta 2009. április 05. - 22:07
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Írta 2009. április 05. - 21:12
Írta 2009. április 05. - 21:08
gripko sem forog el...a treiggerre szavazok
egy ujjas váltás fel és le, és kemény lejtõn nem forog el. nekem a markolatváltó tuti nem tetszene, de ez ízlés kérdése. én már 2 éve csak sramot használok, kivéve elsõ váltót, és nekem jó.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. április 05. - 20:54
egy ujjas váltás fel és le, és kemény lejtõn nem forog el. nekem a markolatváltó tuti nem tetszene, de ez ízlés kérdése. én már 2 éve csak sramot használok, kivéve elsõ váltót, és nekem jó.