Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Sram se jobb.
+keskenyebb a kalitka rajta.Akkor igazán jó,ha elöl a micro lépegetõs marokváltóval van használva,nem a 3-ba osztottal.

Izéltek itt rajta... :D Bezzeg én is ezen agyaltam, jó pár hetet, de aztán egy nap 2 sör után egy hirtelen mozdulattal elforgattam egy villáskulcsot benne, kicsit kitágult, bingó, perfekt, ennyi, probléma megoldva.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Üdv!

Sram X9 (2008) váltógörgõket kerestem magyar webshopokban, de csak ezt találtam (-- Bikemarket.hu -- Tacx*T4080 SRAM). Leírás szerint régebbi verzióval kompatibilis, "ránézésre" viszont egyezik a kialakítás. Változott valamit az évek alatt a konstrukció, vagy jó lesz?

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Ez egy sram xx.

Köszi, még nem láttam élõben.
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A képen látható átdobóról illetve a bilincsrõl van valakinek infója?
Csak ez az egy képem van róla.

http://img255.images...b12of407604.jpg

Ez egy sram xx. Feltöltött kép

A sebesség mindent megold.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
A képen látható átdobóról illetve a bilincsrõl van valakinek infója?
Csak ez az egy képem van róla.

Feltöltött kép
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Sram se jobb.
+keskenyebb a kalitka rajta.Akkor igazán jó,ha elöl a micro lépegetõs marokváltóval van használva,nem a 3-ba osztottal.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

nem hiszem
azelõtt én kb akkor takarítottam bringát mikor eladtam a vázat. akkor se csillógóra :)
mégis mûködtek amint azt fentebb

amúgy volt kék lx-em is, az tényleg nem volt jó, azt nem tudom kotyogott e , de nem szerette felrakni középrõl - nagyra. annál szarabb még az e-type xt-m volt a karbon scott-on. na azt csak leszáll megáll kézzel rásegít módszerrel ment. és senki nem bírta beállítani.

és tényleg belegondolva Asszony Juliettjén vami tán még aceránál is puruttyább cucc van, az is pöpec mûxik. jó az sarat nem kap, meg kilómétert se annyit.

Nekem nem ilyen kotyog-nem kotyog bajom van az slx-el, hanem saras idõben nem akar lemenni a kistányérra (olyankor a rugónak kéne odahúzni), mert telerakodik sárral. Szárazon minden ok. Egyébként felsõ bilincses, és alul húzósként van bekötve. Erre keresek egy kevésbé sárérzékeny megoldást.

wiloz

wiloz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.820 hozzászólás

Milyen shimano átdobó volt az ami kotyogott, acera alivio vagy altus ? Az én lx átdobom 10 éves és egy pici mozgása sincs!!
Feltöltött kép

Nekem is van egy ilyenem nem kotyog, semmi baja pedig 1999 óta nyúzom. A mostani LX már kotyog egy ismerõsömnek. :) Éljen a fogyasztói társadalom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Ez lehet a rendszeres karbantartás miatt is ami már szinte a mániám! És ezt a bringa meghálálja:)

nem hiszem
azelõtt én kb akkor takarítottam bringát mikor eladtam a vázat. akkor se csillógóra :)
mégis mûködtek amint azt fentebb

amúgy volt kék lx-em is, az tényleg nem volt jó, azt nem tudom kotyogott e , de nem szerette felrakni középrõl - nagyra. annál szarabb még az e-type xt-m volt a karbon scott-on. na azt csak leszáll megáll kézzel rásegít módszerrel ment. és senki nem bírta beállítani.

és tényleg belegondolva Asszony Juliettjén vami tán még aceránál is puruttyább cucc van, az is pöpec mûxik. jó az sarat nem kap, meg kilómétert se annyit.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
nekem egy 15-16 éves stx-em van és mûködik rendesen

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
nekem is gyári cucc volt

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.673 hozzászólás
Ha választhatsz, ne olyat vegyél és kész. Nem olyan sûrûn kell átdobót cserélni de akkor már érdemes egy jót venni. XT is 6ezer körül megkapható.
Nekem az Acera bringán volt gyárilag, csak ezért nem cseréltem le. A zörgés kicsit idegesítõ, ez igaz.
Marci

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Ár- érték arány! Az acer 2300Ft-ért ennyit bír és nem xc felhasználásra gyártották! Nekem volt sram 3.0 ami még annyit se bír mint egy altus, kb az is 2500Ft
Azóta volt deore-xt-lx-x9 es rendszerem de híbát még sose véltem felfedezni!
Ez lehet a rendszeres karbantartás miatt is ami már szinte a mániám! És ezt a bringa meghálálja:)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Ja, gond nekünk sem volt! Csak baromira idegesített.

stellaz; kotyogás nem zavart volna, csak a velejáró zörgés

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Nekem Acera volt, havernek kék LX. Most már csak azt lenne jó tudni a SRAM TS is kotyog-e...

meg az a kérdés, hogy egyáltalán fontos-e, hogy kotyog vagy sem

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.673 hozzászólás
Másodbringán nekem is Acera (topswing) van. Lötyög ugyan, kicsit zörög de a mûködésével nincs gond, vált normálisan.
Marci

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Nekem Acera volt, havernek kék LX. Most már csak azt lenne jó tudni a SRAM TS is kotyog-e...

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.673 hozzászólás
A topswing rendszerû átdobók kotyognak de már szinte gyárilag. Elég alacsony építésûek, így bizonyos vázakra csak az rakható fel. Ez a képen nem olyan. Az én STX-em ennél kb. 5-6 évvel öregebb, azóta használom és semmi baja.
Marci

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Milyen shimano átdobó volt az ami kotyogott, acera alivio vagy altus ? Az én lx átdobom 10 éves és egy pici mozgása sincs!!
Feltöltött kép

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.673 hozzászólás
Lehet, hogy az hibás széria volt de a 950es, szürke XTR átdobó nekem és haveromnak is eltört. Nekem õsrégi STX váltóm van és tökéletesen mûködik. Arra vigyázz, hogy a Shimano-topswing rendszerû elsõ váltók nagyon lötyögõsek.
Szerintem átdobóban fölösleges xtr-t venni.
Marci