Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Felül ne legyen golyós, mert hamar kihegyesedik. Alul nem lesz bajod a kerámiástól, kivéve ha így bele tud érni a kanálba a lánc.

Ó, már megreszeltem, nem aggódom. :) Köszi! Örülök, hogy nem csak szerintem van kissé összekeveredve a PDF-ek.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vigyázni kell az xtr pdf-jeivel, mert összekevertek bennük pár dolgot, talán majd kijavítják egyszer.

Felül ne legyen golyós, mert hamar kihegyesedik. Alul nem lesz bajod a kerámiástól, kivéve ha így bele tud érni a kanálba a lánc.

A sebesség mindent megold.

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
A Tacx, meg a BBB árul csere váltógörgõket és ott mindkettõ egyforma (golyóscsapágyas), ebbõl arra következtetek, hogy túl nagy jelentõsége nem lehet, hogy melyik van fent.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

http://bike.shimano....69830721346.pdf

Hádehát itt meg mintha alul lenne a kerámiás.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
http://bike.shimano....69830721346.pdf

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mi történik, ha az alsót is kerámiásra cserélem? Származik ebbõl hátrányom? Elõnyöm nyilván, mert nem fog kerregni a görgõ egy bizonyos fokozatban. :)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
XT-ben a folso a keramias. mivel annak kell oldaliranyba csuszkalnia, az also meg fix. nomost nyilvan a persely tud csuszni a golyoscsapagy meg nem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Shimano honlap gugli helyett?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
XTR hátsóváltónál melyik görgõ a kerámiás, s melyik a golyóscsapágyas? Szétkaptam, s elfelejtettem, honnan vettem ki. De utána nagy bölcsen rágugliztam, s meglepõ módon, néha így:
http://www.masherz.c...railleurbig.jpg
néha meg így:
http://t2.gstatic.co...f-S2cOBtlaw&t=1
...van szerelve. Az egyik lyukacsos, a másik tömör. Most akkor mi az igazság? :)

löpapp

löpapp

törzsvendég

• fórumtag
  • 406 hozzászólás
A Deore-nak vinnie kell, de ha jól tudom az idei Alivio is 9-es lesz már.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
A 12-36-os 9es Shimano sort melyik Sh. váltók képesek gond nélkül kezelni?

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Oké, köszi. CRC-n találtam (SRAM Jockey Wheels X9 | Buy Online | ChainReactionCycles.com), tehát ezzel valóban nem lesz gond.

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Üdv!

Sram X9 (2008) váltógörgõket kerestem magyar webshopokban, de csak ezt találtam (-- Bikemarket.hu -- Tacx*T4080 SRAM). Leírás szerint régebbi verzióval kompatibilis, "ránézésre" viszont egyezik a kialakítás. Változott valamit az évek alatt a konstrukció, vagy jó lesz?

Ez neked nem lesz jó. Itthon problémás a beszerzése a kérdéses alkatrésznek; érdemes betársulni külföldi rendelésbe. Németektõl, angoloktól könnyen beszerezhetõ.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Sram se jobb.
+keskenyebb a kalitka rajta.Akkor igazán jó,ha elöl a micro lépegetõs marokváltóval van használva,nem a 3-ba osztottal.

Izéltek itt rajta... :D Bezzeg én is ezen agyaltam, jó pár hetet, de aztán egy nap 2 sör után egy hirtelen mozdulattal elforgattam egy villáskulcsot benne, kicsit kitágult, bingó, perfekt, ennyi, probléma megoldva.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Üdv!

Sram X9 (2008) váltógörgõket kerestem magyar webshopokban, de csak ezt találtam (-- Bikemarket.hu -- Tacx*T4080 SRAM). Leírás szerint régebbi verzióval kompatibilis, "ránézésre" viszont egyezik a kialakítás. Változott valamit az évek alatt a konstrukció, vagy jó lesz?

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás

Ez egy sram xx.

Köszi, még nem láttam élõben.
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A képen látható átdobóról illetve a bilincsrõl van valakinek infója?
Csak ez az egy képem van róla.

http://img255.images...b12of407604.jpg

Ez egy sram xx. Posted Image

A sebesség mindent megold.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
A képen látható átdobóról illetve a bilincsrõl van valakinek infója?
Csak ez az egy képem van róla.

Posted Image
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Sram se jobb.
+keskenyebb a kalitka rajta.Akkor igazán jó,ha elöl a micro lépegetõs marokváltóval van használva,nem a 3-ba osztottal.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

kotovics

kotovics

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

nem hiszem
azelõtt én kb akkor takarítottam bringát mikor eladtam a vázat. akkor se csillógóra :)
mégis mûködtek amint azt fentebb

amúgy volt kék lx-em is, az tényleg nem volt jó, azt nem tudom kotyogott e , de nem szerette felrakni középrõl - nagyra. annál szarabb még az e-type xt-m volt a karbon scott-on. na azt csak leszáll megáll kézzel rásegít módszerrel ment. és senki nem bírta beállítani.

és tényleg belegondolva Asszony Juliettjén vami tán még aceránál is puruttyább cucc van, az is pöpec mûxik. jó az sarat nem kap, meg kilómétert se annyit.

Nekem nem ilyen kotyog-nem kotyog bajom van az slx-el, hanem saras idõben nem akar lemenni a kistányérra (olyankor a rugónak kéne odahúzni), mert telerakodik sárral. Szárazon minden ok. Egyébként felsõ bilincses, és alul húzósként van bekötve. Erre keresek egy kevésbé sárérzékeny megoldást.