Lenne egy kis problémám! Le akarom kapni a hátsó váltómat eladásra és ilyet még nem csináltam, mindig vittem szervizbe én hülye mikor biztos egyszerû dolog csak hát elsõre most nem megy. Annyit már csináltam, hogy csak pár csavart lazítottam meg, hogy megtisztítsam de full még nem volt leszedve. Na ez egy Deore és ott akadtam el, hogy a láncot bontani kell, hogy lejöjjön a váltóról (mert olyan mintha be lenne 'fûzve')? Vagyis azok a láncterelõ féleségek nem engedik azt hogy le tudjam szedni... Csináltam egy ábrát, hogy meg lehessen érteni milyen pöckökre gondolok, mert lehet annak nem szakszerû megnevezése, hogy láncterelõ. Két kicsi fém lapocska ami be van hajtva, gondolom hogy ne tudjon a lánc leesni a görgõkrõl.
Szóval a nagy kérdés: bontsam a láncot vagy valahogy ki lehet fûzni?
A képen majdnem a nyíl hegyénél lévõ csavart vedd ki. Lazítsd ki a felsõ görgõt tartó csavart is. Eztán a váltó kanalának a két felét legyezõszerûen szét tudod húzni egymástól. Vedd ki az alsó görgõt, mert az van a láncon "belül". Ezután, ha a bowdent kikötötted, és a váltót a papucshoz tartó csavart is kitekerted, a váltó levehetõ. Pucold meg a kanalat belülrõl, meg a görgõket is, mielõtt összerakod, könnyebb lesz eladni...
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!