Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
olvasgassatok, 012-esben lesz (ami kb már kapható)

Shimano 2012 MTB újdonságok
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
"When I asked if this applied to XTR shifters as well, he said that instant release is no longer offered on any Shimano shifters."

Ezekszerint mindegyik ilyen.

"lack of instant shift is intentional as returning to the push/release system will lead to better shifting"

Ha igaz, amit ír, a Shimano szerint így jobb lesz a váltás. Az más kérdés, hogy részemrõl felejtõs. :)

adam553

adam553

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hát köszi!

Ezek szerint ez van. Vajon ezt a visszalépést miért kellett megtenni? Persze ott az XTR aminél megvan ez a funkció, de az horror ár.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Nem tudnak több újdonságot kitalálni és visszafejlesztenek vagy már ezen is spórolnak. Igényes.

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Ezt találtam hirtelen az új XT-vel kapcsolatban;

mtbr: Instant Release on XT Dynasys Shifters? - Mountain Bike Review
hivatalos: Product

Ezek szerint nincs IR.

adam553

adam553

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Az új 10-es XT váltókarral kapcsolatban lenne kérdésem. A 2011-es shimano katalógusban nem szerepel mellette az azonnali oldás funkció (instant release). Az elõzõ 9-es XT váltókarnál ez megvolt. Az újban tényleg nincs benne vagy csak kimaradt a katalógusból? Mert ugye pont ez az a funkció amivel az XT jobb a többinél.

Köszi a válaszokat.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás
Hali!
SRAM XX- hátsó váltót használ már valaki?
Tapasztalat, vélemény érdekelne.
3*9 rendszerbe tenném, a jó öreg ERA pro-m ra.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

A jelenlegi váltód JÓ! Így áll HELYESEN! NE NÉZEGESD! TEKERJ!

Még párszor elesek és akkor majd beljebb fog állni. ;) :) :)

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
megmértem a váz sarutávolsága 138mm,de mikor a gyorszárral húztam össze rengetegnek tûnt.felrakom a sort és a láncot,aztán megnézzük mit hoz ki magából mûködés közben,ha jó nem is érdekel már,hogy hogyan áll.a perspektíva meg tényleg csalóka...
köszi Srácok türelmet.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
A jelenlegi váltód JÓ! Így áll HELYESEN! NE NÉZEGESD! TEKERJ!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Az XT Shadow hátsóváltóm például szintén ferde, pedig "nem látszik" rajta semmi sérülés. Valószínûleg autóban szállításkor szállhatott el. Nem is vált jól, pótalkatrésznek van félrepakolva.

Direkt azért vettem dobozost, hogy minden ilyen jellegû sérülést kizárhassak és mégis ferde. Vissza kellett volna küldenem a boltba egybõl. Lehet, hogy ez volt az utolsó Shimano váltóm.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Na megkeresem.Azért gondoltam,mert valahol azt írja,hogy könnyen leszerelhetõ.Gondoltam,akkor fel is.

Megnéztem, létezik hozzá, mondjuk szerintem csak rendelésre van.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

próbáltam keresni a sarutávolságra infót,de nem találtam az elõbb említett vázzal kapcsolatban,aztán meg is nyugodtam,mikor két olyan ember is azt mondta akinek hitelt lehet adni hogy a sarutávolság és a kerékagy mérete megegyezik,sõt olyat is hallottam,hogy pl régi meridánál is volt már ilyen,h szélesebb volt az eredeti,megadott értéktõl.most abszolút bizonytalan vagyok.

Arra vagyok kíváncsi, hogy tényleg 1-1,5 centit össze kellett húzni a vázat? Mert akkor erõsen hibás az a váz.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
figy

mtb : 150x12; 142x12; 135x9
országuti 130x9; 125x9; 120x9
kb

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
próbáltam keresni a sarutávolságra infót,de nem találtam az elõbb említett vázzal kapcsolatban,aztán meg is nyugodtam,mikor két olyan ember is azt mondta akinek hitelt lehet adni hogy a sarutávolság és a kerékagy mérete megegyezik,sõt olyat is hallottam,hogy pl régi meridánál is volt már ilyen,h szélesebb volt az eredeti,megadott értéktõl.most abszolút bizonytalan vagyok.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Fotóztam még hátulról.úgy néz ki jobb a helyzet,ha a kanál függõleges helyzetben,de nem értem miért csavarodik kifelé.a váltót ugyan nem boltból vettem,de elvileg új,még a gyári zöld zsírja is megvan a váltóban,tisztán,érintetlenül.a váz már másik kérdés,a kerékagy hátul egy 2008-as vagy 9-es shimano,ami elvileg 135mm-es.a másik elméletileg helyes méret az a váz hátsó villájának mérete,ami szintén 135mm(magellan crater 2004)de ez a hátsó tengelytáv szélesebb,így hogy be lehessen fogatni,össze kell húzni a vázat,kb1-1,5 cm-t,de csak nem ez okozza a kanál ferdeségét... a váltófül meg én úgy láttam ép.volt leszerelve a kezemben is,meg is néztem de én nem láttam ferdének vagy görbültnek.http://imagerz.com/QEFAW0tvAwMFBwgZRQVR
Imagerz
Imagerz
Imagerz
Imagerz

ja igen... átraktam a váltót az ss-em váltófülére,annak biztosan nincs semmi baja,mintha azon kevésbé láttam volna ferdének,de csak egy hangyafasznyival.

Azt mondod, hogy a vázadnak 145-150mm a sarutávolsága? Mert akkor azzal elég komoly gondok vannak.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Az XT Shadow hátsóváltóm például szintén ferde, pedig "nem látszik" rajta semmi sérülés. Valószínûleg autóban szállításkor szállhatott el. Nem is vált jól, pótalkatrésznek van félrepakolva.

Ezekbõl a képekbõl nem lehet ezt megállapítani, nagyon sokat csal a perspektíva.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Whist

Whist

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Fotóztam még hátulról.úgy néz ki jobb a helyzet,ha a kanál függõleges helyzetben,de nem értem miért csavarodik kifelé.a váltót ugyan nem boltból vettem,de elvileg új,még a gyári zöld zsírja is megvan a váltóban,tisztán,érintetlenül.a váz már másik kérdés,a kerékagy hátul egy 2008-as vagy 9-es shimano,ami elvileg 135mm-es.a másik elméletileg helyes méret az a váz hátsó villájának mérete,ami szintén 135mm(magellan crater 2004)de ez a hátsó tengelytáv szélesebb,így hogy be lehessen fogatni,össze kell húzni a vázat,kb1-1,5 cm-t,de csak nem ez okozza a kanál ferdeségét... a váltófül meg én úgy láttam ép.volt leszerelve a kezemben is,meg is néztem de én nem láttam ferdének vagy görbültnek.http://imagerz.com/QEFAW0tvAwMFBwgZRQVR
http://imagerz.com/QFdDXQ1XVwM
http://imagerz.com/QFdDXQ1XVwA
Imagerz
Imagerz

ja igen... átraktam a váltót az ss-em váltófülére,annak biztosan nincs semmi baja,mintha azon kevésbé láttam volna ferdének,de csak egy hangyafasznyival.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Bõven elég még a 2×9 is, sõt, az 1×1 is. :) Amúgy az szerintem nem 22-39 hanem 26-39 akart lenni. Nekem 26-os montin elõl 24-38 hátul 11-32-es sor volt, most 29es montin 24-36 × 11-34.

Én 28-42-vel teljesen jól elvagyok, 11-34-es sorral.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Na megkeresem.Azért gondoltam,mert valahol azt írja,hogy könnyen leszerelhetõ.Gondoltam,akkor fel is.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!