Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Pl. én egy alapszintû szénacélvázas, lemezagyas, SIS váltós csótányra nem költenék 20-30 E Ft-ot. De ez szigorúan magánvélemény.

szabfila

szabfila

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Van értelme nekiállni az egésznek? Annyira szép, jó, hibátlan a többi alkatrész?

Mire gondolsz? A váz, kerekek rendben azon kívül szinte minden cserélve lesz.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Van értelme nekiállni az egésznek? Annyira szép, jó, hibátlan a többi alkatrész?

szabfila

szabfila

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Akkor kezdem ezekkel a cseréket, és mi legyen a következõ?

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Teljesen igazad van, bocs. Én azt hittem csak hetesig van. Mindig tanul az ember.

szabfila

szabfila

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Lehet kapni 7-8-as sorokat menetes racsnival.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Ha 6 sebességes, akkor tuti menetes racsni van rajta. Ha a sort nyolcasra akarod cserélni, akkor sajna hátsó agyat is cserélned kell, mert a nyolcas sor már kazettás racsnira való.
Ha hajtómûvet és láncot cserélsz, akkor azzal együtt már a sort is le kéne, hogy minden új legyen.
Ha ennyi mindent cserélni akarsz mindenképp az aprót javaslom. :)

szabfila

szabfila

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok! Egy 20 éves MTB-t kezdtem el használhatóvá tenni, eddig a fékeket cseréltem, következõ lépésben a hajtómûvet és a láncot cserélném, de sort szeretnék keríteni a hátsó fogaskoszorú a váltók és váltókarok cseréjére is, szeretnék a mostani 3*6 helyett 3*8-as váltót. A mostani váltókarjaim elég használhatatlanok az elsõ váltókaron fokozatok sincsennek. Abban kérném a segítséget mivel kezdjem a cseréket, túl sokat nem tudok rákölteni 20-30 ezer forintba bele kell férni az egésznek. Szerintem amennyiben ennyit ráköltök egy egész jól használható bringa lehet városi használatra, nehéz vázzal.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ennek semmi jövõje, regeteg dolog függvénye a váltás, nem beszélve, hogy van amikor szándékosan nem váltok vagy váltok szélsõségesen (nem keresztbe). Hacsak nem gondolatolvasó szoftvert írnak, akkor felejtõs. Inkább fejlesztenének valami értelmes dolgot, mert évtizedek óta ugyanazt árulják, ha ezek tized ennyit tudnának, mint ahogy be vannak állítva, nem itt tartanánk.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

pedalfordulat, pulzus, sebesseg alapjan eleg jol el lehetne donteni, hogy melyik legyen az optimalis fokozat. ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne felulbiralni (meg egyenileg megszabhatnad a valtasi szabalyokat). plusz azt is meg lehetne oldani, hogy a valtas linearis legyen az elso es hatso attetelek kombinaciojaval (tehat auto valtana elol, es skalazna tovabb hatul).

Szerintem az én szoftverem sokkal jobb :) , mint bármelyik programozott váltó lesz valaha.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

És mégis mit szeretnél bele programozni?
Az automatizmuson meg már túl vannak a mérnökök, aztán mégsem terjedt el, hiszen azért nem egy buta autómotorról van szó. A bringásnak van lába, vannak "érzékelõi", van egy nagyon komplex agya (na jó, láttunk már olyat, akire ez nem feltétlenül igaz :)), el tudja dönteni, hogy mikor váltson.

pedalfordulat, pulzus, sebesseg alapjan eleg jol el lehetne donteni, hogy melyik legyen az optimalis fokozat. ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne felulbiralni (meg egyenileg megszabhatnad a valtasi szabalyokat). plusz azt is meg lehetne oldani, hogy a valtas linearis legyen az elso es hatso attetelek kombinaciojaval (tehat auto valtana elol, es skalazna tovabb hatul).

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
És mégis mit szeretnél bele programozni?
Az automatizmuson meg már túl vannak a mérnökök, aztán mégsem terjedt el, hiszen azért nem egy buta autómotorról van szó. A bringásnak van lába, vannak "érzékelõi", van egy nagyon komplex agya (na jó, láttunk már olyat, akire ez nem feltétlenül igaz :)), el tudja dönteni, hogy mikor váltson.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Szerintem 1-2év és jön az elektromos xtr. Számomra a 10es rendszer totál felesleges, sokkal jobban izgat pl., hogy mikor dobják piacra a Rohloffék az új agyváltójukat. Errõl valaki tud valami újat?

ez az elektromos valtas akkor lesz erdekes, ha programozhato es automatizalhato lesz.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Saját tapasztalatom nincs vele, egyelõre még 9est használok, nem látom, hogy nekem a 10-es egy forradalmi újítás lenne. De akivel beszéltem a 10-est használók közül, senki nem panaszkodott rá.

hat en sem valasztanam, hanem az van rajta (mindig oda lyukadok ki, hogy olcsobb komplett bringat venni, es par cuccot cserelni rajta). egy slx vagy afelett teljesen mindegy szamomra. valt-valt :) a mostani 9es x7-x9 sramot sem valtanam le sose.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Szerintem 1-2év és jön az elektromos xtr. Számomra a 10es rendszer totál felesleges, sokkal jobban izgat pl., hogy mikor dobják piacra a Rohloffék az új agyváltójukat. Errõl valaki tud valami újat?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

es milyen amugy a 10es rendszer megbizhatosagra? tartossagra?

Saját tapasztalatom nincs vele, egyelõre még 9est használok, nem látom, hogy nekem a 10-es egy forradalmi újítás lenne. De akivel beszéltem a 10-est használók közül, senki nem panaszkodott rá.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A 10es xt az még az elõzõ szériához tartozik. 2011ben az xtr lett új és mint mindig ilyenkor egy-két másik szett is megkapja az újítást ugyanabban az évben, pl 2007-ben a 2-way release, most pedig a 10 sebesség hátul. Az új xt 2012-ben jön ki, az slx pedig 2013-ban.

es milyen amugy a 10es rendszer megbizhatosagra? tartossagra?

Irritum

Irritum

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
Minden évben újat kell venni és kész! :D

Mondjuk X9-nél nincsenek ekkora változások évente aztán mégis mûködik (mint ahogy a Símanók is, de ugye 'innovate or die').

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

slxet az nem ujitjak meg? fura, hogy 2011ben jott a 10es xt, aztan 2012ben mar itt is a frissitese. ez alapjan sz*r az elozo? az slxre sem vet tul jo fenyt, pedig gondolkodom rajta (komplett bringan van).

A 10es xt az még az elõzõ szériához tartozik. 2011ben az xtr lett új és mint mindig ilyenkor egy-két másik szett is megkapja az újítást ugyanabban az évben, pl 2007-ben a 2-way release, most pedig a 10 sebesség hátul. Az új xt 2012-ben jön ki, az slx pedig 2013-ban.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
slxet az nem ujitjak meg? fura, hogy 2011ben jott a 10es xt, aztan 2012ben mar itt is a frissitese. ez alapjan sz*r az elozo? az slxre sem vet tul jo fenyt, pedig gondolkodom rajta (komplett bringan van).