Mármint a kazettatestre gondolsz, amin a hátsó sor (fogaskoszorú?) van, ugye? Sose' tudom a nevét. :-) Igazad lesz, itt lesz a bibi, köszi!
Hasznos lehet mások számára is, mi volt az ok a lógós, csattogó láncra még november elején. Hátsó váltó szétszedés és megpucolás után is többé-kevésbé maradtak a problémák... Szóval, MJani01 ötlete jó volt, azaz a kazettatest szorult, amit nem gondoltam volna - lévén szinte új még a kerékszettem. Ahogy áttettem új bicajba, ugyanazt csinálta a lánc, így elég egyértelmû volt, hogy a hátsó agy körül lehet a probléma forrása. Az agy tengelyén a kontraanya nem volt túlhúzva, innen sejthetõ volt, hogy vagy kazettatest, vagy a csapágyazás körüli a gond. Fulctum hátsó agy szerencsére könnyen karbantartható, szétszedhetõ és összerakható, így néhány perc alatt darabokra szedtem. Feltûnõen sok zsír volt benne, az is fekete. Mindent kipucoltam rendesen és újrakentem, aztán összeraktam. Elõször... De maradt a szorulós futás és olyan hangot adott, mintha belement volna a por. Oké, szétszedtem ismét, óvatosan nekiálltam féktisztitó spray-el úgy, hogy a csapágyakra még véletlenül se menjen az oldószerbõl (papír törlõkendõre ráfújtam és azzal törölgettem ki a zsírt), majd ismét összerajtam, most már visszafogottabban bánva a zsír mennyiségével is. Úgy fest, sokkal jobb lett és lám, már nem csattog a lánc!
Remélem segít másoknak is ez a kis leírás a hasonló problémák felderítésében, megoldásában.