Jelentkezz be Regisztrálj

Váltók, váltókarok
Írta 2012. január 21. - 14:17

kösz
közben találtam igen kedvezõ áron ilyet
Shimano XTR 2007 RD-M970 Hátsó váltó, hosszú kanál
valakinek tapasztalat vele?
Írta 2012. január 19. - 22:36

Írta 2012. január 19. - 22:12

egy két kérdésem lenne
hátsó váltó kéne de nem tudom mi a jó vagy már nincs különbség köztük?
RD-M770 nézegetem. fékváltókarokat használok és így lenne fontos a Low irány is (hozzá szoktam és szeretem), vagy mit ajánlotok? 9 rendszerhez lenne és hosszú kannál is mivel elõl 48 as tányér van legtöbbet.
Írta 2012. január 19. - 20:59

Van egy vadi új felsõbilincses SLX elsõváltóm ami nem kompatibilis a vázzal.
Ha valakit érdekel, vagy elcserélné alsóbilincsesre, akár Deore-ra is szóljon.
Írta 2012. január 16. - 20:49

Szia!Koszonom a segitseget!!!!
Azewrt remelem masok is megosztjak a tapasztalataikat....
Én négy éve használok DC-t, az elsõ évben egy LX volt fent, majd váltottam XT ST-M775-re. Nagyon megszerettem és megszoktam. Kézre áll, és könnyen "magadra szabhatod" a karok beállítását. Ráadásul nem montin, hanem trekkingen van a cucc. Valóban müa a burkolata, de hidd el semmit sem jelent ha vigyázol rá, de ez is relatív, én még nem estem vele, kopást sem vélek felfedezni rajta. Sokat használom, idáig csont nélkül tette a dolgát a többi XT (FC-M771K hajtómûvel, FD-M773 elsõ váltó és egy RD-M770 SDS hátsó váltó) társaival egyetemben. Az elején kicsit szokatlan volt, hogy nincs rajta fokozatkijelzõ, de már megszoktam. Sokan tartanak a váltás közbeni fékezéstõl, nagyon bénának kell lenni ahhoz, hogy besikerüljön. Annyira megszoktam, hogy a másik bicón lévõ SRAM Rivalt is idõnkét két irányba mozgatnám. Szóval nagyon szeretem. Ha van lehetõséged hozzájutni nem fogsz csalódni! A 8-ról 9-re történõ átállás nem egyszerû, (végigcsináltam) szinte mindent cserélned kell ami a hajtásláncban van, bocs azt írtad, a hátsód kilences, akkor azt nem. :-)
Ha van még kérdésed, vagy valami nem tiszta, szívesen megosztom veled csekély tapasztalataimat.
üdv
Ridley Noah Fast
Írta 2012. január 14. - 19:44

Írta 2012. január 14. - 18:56

Írta 2012. január 11. - 18:19

Írta 2012. január 11. - 18:04

Nem biztos ,h ide tartozik ,de ez esik talán a legközelebb hozá.
Láncterelö/feszitövel kapcsolatban lenne pár kérdésem, méghozá a Truvativ Boxguide Team -röl.
Kifejezetten az also görgö érdekelne, jol tudom ,h ennél a tipusnál gumiszerü anyagbol van ?
Ipari csapágyas ?
Írta 2012. január 11. - 12:35

lefotóztam egymás mellett a kettõ példában emlitettet.
remélem segit.
http://i1234.photobu...pg?t=1326205814
megakoszi!

te keményen csavargyilkos vagy...
hat nalam elhullanak a gyengek, meg igy nyomatekkulccsal is

Írta 2012. január 10. - 20:06

a kormanybilincseken shimano milyen anyagu csavarokat hasznal? ranezesre, mintha rozsdamentes lenne. ami kicsit fura, mert az elvileg korrodalja az aluminiumot (menetet pl). ezert szimpla horganyzottat vettem, de ennek kekes a fenye, tuti nem ugyanolyan anyag. puhabb is az eredeti, egyszer felig nyomtam bele a bitet, es sikerult kikezdeni, ket kormanycsere utan meg is adta magat.
maniajuk egy ez a 14mm koruli csavar, ami persze nehezen beszerezheto, es nem eloszor futok bele, amikor potolni akarom.
te keményen csavargyilkos vagy...

Írta 2012. január 10. - 16:31

lefotóztam egymás mellett a kettõ példában emlitettet.rob... vagy barki mas, akinek van osszehasonlitasi alapja. mekkora magassagkulonbseg van a trail 2x9es (~46os lancvonal) es a sima 3x10es terelolemezeinek magassaga kozott? konkretan a 660-10 es a 667es erdekelne, de nem a konkret tipus a lenyeg, hanem a lemezek kialakitasa. alacsonyabb, mint egy szimpla 3as atdobo, ha igen, akkor mennyivel? a fogkapacitasbol sajnos nem egyertelmu, mert a bashguard is bele van szamolva. rendesen felszerelve kb 2.4mmel kell alacsonyabbra szerelni, mint a masikat, de joval kisebb a kapacitasa (18t vs 14t).
remélem segit.
http://i1234.photobu...pg?t=1326205814
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2012. január 06. - 12:49

maniajuk egy ez a 14mm koruli csavar, ami persze nehezen beszerezheto, es nem eloszor futok bele, amikor potolni akarom.
Írta 2012. január 05. - 11:14

Írta 2011. december 28. - 16:16

a top swing azt jelenti, hogy a forgáspontok a bilincshez képest "top" azaz felül helyezkednek el, tehát a váltó "alulbilincses"
értelem szerûen a downswing meg forditva

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2011. december 28. - 00:26

Írta 2011. december 27. - 17:38

Ha igen,akkor ez kell nekem...
Koszonom,hogy "beszoltal"

Írta 2011. december 26. - 18:13

ha a vázad kompatibilis a topswinges váltóval, akkor a hajtókar igen.Sziasztok!
A segitsegetekre es a tapasztalatokra volna szuksegem!!!!
Szeretnek beszerezni egy XT FD-M770-es valtot...
A bringamon levo hajtokar 22-32-42 fogosztassal van ellatva!
A kerdesem a kovetkezo:
A valto kompatibilis ezzel a fogosztassal???
a 772-es az shadow - azaz hagyományos mûködésû. a 760-as forditott mûködésû (dualcontrolhoz az való). ha lecseréled, akkor forditva kell majd nyomkodni a dualcontrolt.Meg egy kerdesem lenne...
Jelenleg a jarganyomon XT RD-M 760-as valto van,ami tokeletesen mukodik.
Kivancsi vagyok,hogy mi a kulombseg a 760-as es a 772-es kozott?
Megeri lecserelnem? kb 3-4000 Ft-al lenne dragabb a 772-es
Koszonom,Kellemes unnepeket!
Tegli
Írta 2011. december 25. - 14:04

Nekem eddig dual controlos fekvaltokarom nem volt meg,de biztos vagyok benne,hogy tecnikailag igenyesen meg van csinalva....
Amitol tartok:
muanyag haz!!!!!!!!!!!!!!!!
Szerintem ez hatalmas hiba!
Raadasul meg draga is......
Jelenleg 3x8 s. fekete LX fekvaltokarom van ami fem boritassal van ellatva!
Hibatlan darab!
Otletes kialakitas,konnyu szereles,beallitas,strapabiro,nem kopik a festes sem!
Viszont ha megveszem az xt m770;es elso valtot,akkor at kell epiteni a gepet 3x9 sebessegre( vagy nem kell?Ahatso valtom mar igy is 9s. csak le van"korlatozva" 8-ra)
es szeretnek hozza egy minimum lx fekvaltokart,de az XT nek orulnek a legjobban.
Nem tud valaki 3x9 s.-es LX vagy XT valtokart vagy fekvaltokart? Szamlapos elony,de nem kotelezo!
Koszonom!
Érdekes legnagyobb bajod hogy drága + mûanyagház pedig az épp azért mûanyag hogy olcsóbb legyen. A mûanyagház meg ne zavarjon ha csak nem az a hobbid hogy töröd a bringát.
A dualkontrolt meg vagy szeretik vagy utálják középút gyakorlatilag nincs , én szerettem.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. december 25. - 13:10

Amitol tartok:
muanyag haz!!!!!!!!!!!!!!!!
Szerintem ez hatalmas hiba!
Raadasul meg draga is......
Jelenleg 3x8 s. fekete LX fekvaltokarom van ami fem boritassal van ellatva!
Hibatlan darab!
Otletes kialakitas,konnyu szereles,beallitas,strapabiro,nem kopik a festes sem!
Viszont ha megveszem az xt m770;es elso valtot,akkor at kell epiteni a gepet 3x9 sebessegre( vagy nem kell?Ahatso valtom mar igy is 9s. csak le van"korlatozva" 8-ra)
es szeretnek hozza egy minimum lx fekvaltokart,de az XT nek orulnek a legjobban.
Nem tud valaki 3x9 s.-es LX vagy XT valtokart vagy fekvaltokart? Szamlapos elony,de nem kotelezo!
Koszonom!