Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Indította
zsizso
, 2005. március 04. 13:20
Írta 2005. június 03. - 20:15
Sztem az fõleg elbaxott egy ötlet, hogy még a saintet is dual controllal adják.
Írta 2005. június 03. - 19:57
a sh!mano rájött, hogy mégsem mindekinek tetszik az, amit õk nagy okosan kitalálnak
tehát jövõre ismét lesznek rapidfire karok és sima (nem forditott, mint amilyet stinkypapa vett) hátsóváltók. na mi a LOL ha ez nem?
tehát jövõre ismét lesznek rapidfire karok és sima (nem forditott, mint amilyet stinkypapa vett) hátsóváltók. na mi a LOL ha ez nem?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2005. június 03. - 19:40
nem az lényrg, hogy milyen, hanem a kanál hossza
de jó az országúti, csak talán a sarat nem tûri annyira (nekem ez sem tünt fel)
meg ugye sramban max középkanalas x.0 van,
ha lenne rövidkanalas ésszerû árban...
de jó az országúti, csak talán a sarat nem tûri annyira (nekem ez sem tünt fel)
meg ugye sramban max középkanalas x.0 van,
ha lenne rövidkanalas ésszerû árban...
Írta 2005. június 03. - 19:36
Tudom, hogy már múltkor átrágtuk magunkat a monti vs. orsz.uti váltó témán, de még egy utolsó kérdés.Milyen hátrányai vannak az orsz. váltónak terepen?Mert azért a többség terepre/ugráláshoz montisat vesz, csak néhány renitens van.
Írta 2005. június 03. - 19:22
valszeg azért mert ez fordított müködésü váltó:-D
fene egye meg azokat, akik folyton újítani akarnak.
fene egye meg azokat, akik folyton újítani akarnak.
Írta 2005. június 03. - 19:21
Vettem ma egy 05-ös deore lx-et, az lehetséges, hogy eza válltó nem oylan mint a többi, mert csk ugy lehet összekonfigurálnia válltóval, hogy pont fordítva müködik!!! Amikor leakarok válltani felvált..... Igy is belehet állítani, szóval igy is jó csak..........
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!
Írta 2005. június 03. - 07:41
És ha azt a fémgyütût visszaraknám?
Írta 2005. június 02. - 23:41
Írta 2005. június 02. - 22:06
Mi az a fege? Amugy ki fogja nyirni :/
Azt, hogy ez retro cucc csak a bikearcok tudjak, a tobbinek elavult szar... HA gondolod, elmegy egy hasznaltcikk/bolhapiacra keresel olyan helyet ahol egy halom roncs van, azokon szokott lenni. Vagy nemelyik roncstelepen is talalni neha. Amugy hol tort el, mert a minap en is a javitottam a hasonloan idos torott v.karomat.
nekem irtad, hogy ki fogja nyírni?
Írta 2005. június 02. - 21:27
Írta 2005. június 02. - 21:14
Mi az a fege? Amugy ki fogja nyirni :/
Azt, hogy ez retro cucc csak a bikearcok tudjak, a tobbinek elavult szar... HA gondolod, elmegy egy hasznaltcikk/bolhapiacra keresel olyan helyet ahol egy halom roncs van, azokon szokott lenni. Vagy nemelyik roncstelepen is talalni neha. Amugy hol tort el, mert a minap en is a javitottam a hasonloan idos torott v.karomat.
Ride everywhere.
.
Írta 2005. június 02. - 20:22
Csáó!
Lenne egy igen érdekes kérdésem! A gyengébb idegzetüek most hadják abba annek a hozzászólásnak az olvasását! Na szóval adott egy XT hátsóváltó, a váltótesten van a finomhangoló ahol bemegy a bowden, és a másik oldalon szokott lenni egy kis fémgyürû amire ráraknak egy iylen kis gumiszart, ha aza hejkó hogy nekem ez a gumiszar és az a fémbiszbasz kiesett, és arra gondoltam, hogy ez igy nemgáz, mert a bowden nem pont egyenesen megy a csavarhoz, hanem eggyes sebeségeknél hozzáér a széléhez, ez nemfogja kikoptatni hamar a bowdebemet? akár ha a válltótest súrolja akár a finomhangolonaka fége.....?
Lenne egy igen érdekes kérdésem! A gyengébb idegzetüek most hadják abba annek a hozzászólásnak az olvasását! Na szóval adott egy XT hátsóváltó, a váltótesten van a finomhangoló ahol bemegy a bowden, és a másik oldalon szokott lenni egy kis fémgyürû amire ráraknak egy iylen kis gumiszart, ha aza hejkó hogy nekem ez a gumiszar és az a fémbiszbasz kiesett, és arra gondoltam, hogy ez igy nemgáz, mert a bowden nem pont egyenesen megy a csavarhoz, hanem eggyes sebeségeknél hozzáér a széléhez, ez nemfogja kikoptatni hamar a bowdebemet? akár ha a válltótest súrolja akár a finomhangolonaka fége.....?
Írta 2005. június 02. - 14:56
Hát Öreg... ez elég kilátástalan. Mível épp divat a retro cucc, így elég nehéz lesz fillékert szerezned egyett. Szerintem vegyél egy (pár) újat.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"
másnak hajtok, mások hajtanak"
Írta 2005. június 02. - 14:51
A MTB bringámon kb. 8-10 éves LX elsõváltókar eltörött. (a váltó DX-es). Tudna vki egy ilyennek a beszerzésében segíteni? (használtra, bontottra, stb gondoltam)
Elõre is köszi!
(addig elég korlátozottak a bringám képességei)
Elõre is köszi!
(addig elég korlátozottak a bringám képességei)
Írta 2005. június 01. - 23:34
Igen nekem is a kijelzõ zörgött, de azért nem szedtem szét, mert 1-2 hetes volt az XT karom. Tehát garis volt, és ha már rendesen üzletben vettem, foglakozzanak vele õk. Visszavittem csak azt a kijelzõt, és kicserélték nekem valami nem zörgõsre, vagy hajlítottak valamin már nem tudom. A lényeg, hogy most nem zörög.
Írta 2005. június 01. - 19:09
Jajj.Azt hiszem nagyon is mást írtam le, mint amit gondoltam.Nekem a váltókar teljesen új volt, semmi dzsuva meg ilyesmi.És pontosabban nem is a váltókar zörgött hanem csak a kijelzõ.Az is teljesen tiszta volt, csak kicsit mozogtak benne a mûa. alkatrészek.Ezeket fogja meg az utólag belevarázsolt a zsír.
Na, remélem ezeket olvasva, már kevésbé néz ki hülyén az írásom.
Na, remélem ezeket olvasva, már kevésbé néz ki hülyén az írásom.
Írta 2005. június 01. - 15:48
vagy egy öntödében csináltathatsz aluházat, 500g/darab súlyút:)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Írta 2005. június 01. - 15:47
na ja, nekem is tök jó lett...
ha szétmarja a mûanyagot, majd kap szigszalagot:D
csap alá meg:
HOMOK
nagyon tele volt
és nem akart kijönni
úgyhogy elszált az agyam:D
ha szétmarja a mûanyagot, majd kap szigszalagot:D
csap alá meg:
HOMOK
nagyon tele volt
és nem akart kijönni
úgyhogy elszált az agyam:D
Autist Team:)
Írta 2005. június 01. - 15:46
WD40 nem 100% h jó erre, asszem a mûanyagoknak nem a legjobb.
Én anno kiputzoltam a zsírt, a mûanyag cuccokat beáztattam vmi mûanyagápoló folyadékba, kapott szilikont a végén, aztán hajrá.
Így legalább 3-4 évet fiatalodott a '98as stx-rc váltókarom, alig van hangja, szép fényes is lett, szal örülhet:)
Ja, csap alá sose raknám, inkább fogkefe+valami zsíroldó, aztán kenés újra
Én anno kiputzoltam a zsírt, a mûanyag cuccokat beáztattam vmi mûanyagápoló folyadékba, kapott szilikont a végén, aztán hajrá.
Így legalább 3-4 évet fiatalodott a '98as stx-rc váltókarom, alig van hangja, szép fényes is lett, szal örülhet:)
Ja, csap alá sose raknám, inkább fogkefe+valami zsíroldó, aztán kenés újra
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Írta 2005. június 01. - 15:29
ehhez a váltókarhoz:
hogyan tisztítsunk meg egy homokkal teliment, sercegõ, mûködésképtelen, kukára szánt váltókart:
1.: borítás leszed, a kijelzõt én letörtem mert úgysem mûködött, akkormeg minek?
2.: kezdheted fújogatni minden sprével
3.: ha meguntad és már eléggé ideges vagy hogy nem lett jobb, jöhet a brutális módszer:
csap alá be, fogkefe, aztán hadd szóljon!
lehet a fogkefére egy kis ultradermet rakni, csak vigyázz ne fröcsögjön a szemedbe...ha ez megtörtént, káromkodások közepette megpróbálod kimosni a szemed a koszos vegyszeres kezeddel:)
4.: gyönyörûen megtisztult, vált is, homok eltûnt, olyan hangja van mint új korában
ezekután kirakod a napra megszáradni
jól befújkálod wd40-nel, összerakod
örülsz:)
hogyan tisztítsunk meg egy homokkal teliment, sercegõ, mûködésképtelen, kukára szánt váltókart:
1.: borítás leszed, a kijelzõt én letörtem mert úgysem mûködött, akkormeg minek?
2.: kezdheted fújogatni minden sprével
3.: ha meguntad és már eléggé ideges vagy hogy nem lett jobb, jöhet a brutális módszer:
csap alá be, fogkefe, aztán hadd szóljon!
lehet a fogkefére egy kis ultradermet rakni, csak vigyázz ne fröcsögjön a szemedbe...ha ez megtörtént, káromkodások közepette megpróbálod kimosni a szemed a koszos vegyszeres kezeddel:)
4.: gyönyörûen megtisztult, vált is, homok eltûnt, olyan hangja van mint új korában
ezekután kirakod a napra megszáradni
jól befújkálod wd40-nel, összerakod
örülsz:)
Autist Team:)