Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
Baluu nekem egy 8 speedes rapid valtokarra lenne szuksegem.

Mas:

Altus ,Sram 3.0 Sram pc 38 budos nagy pirospontot kaptak nalam. Elmentem varacskosdisznolkodni , felpattintottam 2.125 mud gumit amit kolcsonkaptam :) aztan irany a tapolca "dirt" palya :) es ugy nezett ki a rendszer hogy tiszta sar volt szal minden a lanc is a valto is semmi se latszott ki a ratyibol :) ,de egy katt es azonnal valtott a masina !!! szal piros pont.
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Alligator bowdennek van hazai forgalmazója??

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

egyszer én is megpróbáltam flexszel vágni de megolvadt benne az a kis mûanyag? béléscsõ :(

Gyorsan kell vágni, 2 emberes munka, az egyik tartja a bowdenházat és húzza a 2 végét a másik meg vágja. Nekem így nem olvadt meg.

A sebesség mindent megold.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
egyszer én is megpróbáltam flexszel vágni de megolvadt benne az a kis mûanyag? béléscsõ :(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem a párhuzamos szálú jagwire bowdenházam van (550/m) és flexszel vágtam méretre.

A sebesség mindent megold.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Jahh ez jó ötlet, nekem is eszembe jutott, hogy a szervizben levágatom méretre mert nem akarok még arra a spéci szerszámra is kiadni 5000 Ft-ot.

Köszi a segítséget
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mondjuk avid? de az sem lesz olcsóbb.
vegyél külön bovdent + házat, mondjuk ne a legolcsóbb jagwiret és úgy is jó lesz. akkor kb kijön az egész olyan 5000 forintból (komplett fék + váltó). esetleg mérd le otthon hogy mekkora bovdenházak vannak most a vason és vágasd össze a boltban, mert ha nincs otthon valami komolyabb vágószerszámod, meg fogsz vele szenvedni.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

baluu: jagwire jó, szettet is megéri megvenni, nincs méretre vágva (mivel majdnem minden bringán más méret kell), kupak van benne.

És amúgy milyen bowden van mág szettben (bowden+bowden védõ).
Mert én ahol néztem eddig mindenhol csak jagwire volt. De most két készletért (fék+váltó) nem szívesen adnék ki 7000 Ft-ot. Kicsit már így is sokban van a bringafelújítás azt morog a család.:)
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
AGA

na ugy látszik Gui-va sikerülhet megoldani.:)
Pénzt meg amugyis felytsd el iyen csacskaságért.
De most utánna gondoltam és tényleg csak fékváltókarom van. :((
Gondolom amuyg Canti féket használsz...
Régi shimano v. suntour egykaros(felül) váltókarod volt??
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
baluu: jagwire jó, szettet is megéri megvenni, nincs méretre vágva (mivel majdnem minden bringán más méret kell), kupak van benne.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Gui neked mi kell alivio váltó vagy váltókar?

mert nekem van egy feleslegessé váló fékváltókarom, habár az asszem csak acera, de ha kell megegyezünk.:)

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
AGA ha tudsz varni egy kicsit tudok neked adni egy stx rc 7 es valtokart.

Csak meg nekem sincs penzem hogy vegyek egy 8as aliviot.
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Asszem volt már ez téma, csak nincs idõm utána keresni.

Ki milyen fék illetve váltóbowdent használ?
A jagwire jó? Érdemes megvenni 3400Ft-ért a fék vagy váltóbowden szettet?
És ez a szett méretre van vágva, meg tartalmazza a véglezáró kupakokat is, vagy nem?
köszi a segítséget

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Csak a váltókar kéne, méghozzá hátsó. Elõször csatk eltört a tengely amin forog az egész, de ezt megoldottam egy hosszabb átmenõcsavarral, utána egy hetven fok körüli emelkedõn (lefele ;) ) megcsavarodott a kormány és a bowden megrángatta kart belülrõl. Pöcöktartó fülnek annyi. Most single speedezek egy darabig asszem, hacsak te nem szánsz meg. Mit kérsz érette?

Ride everywhere.

.

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
AGA

OK! A pénz az yöhet!!! :)
mi történt? és mivel??
váltókar kel külön? mert fékváltókarokat nagyobb esélyel szerzek.....
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Stinkypapa

Stinkypapa

törzsvendég

• fórumtag
  • 362 hozzászólás
Csáó!

Megint belenyúltam a tutiba és vettem egy 05-ös deore LX válltót persze ez fordított müködésü (eddig ilyenrõl nem is halottam) Na szóval az istenneks e akar jól válltani, mi lehet a bibi? Én vagyok béna vagy alapból szar? Már mondták, hogy télleg nemjó, de boltba se tudják megcsinálni? mert ez igy nagyon cifra, vagy ezt valahogy máshogy kell beállítani? Tapasztalatokat várok!
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek riderek!

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Az egyetlen mûanyag ami van benne, a bowden akasztó pöcök tört le (akkor is tudtam, hogy itt lesz a halála). Majd szólok nekik. Kösz.

Ride everywhere.

.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
milyen?
és mi halt meg benne?
azoknál érdemes érdeklõdni akik régebbi bájkokkal tolják...yvorl,ÖkrösPéter,stb

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
No sikerült meghalnia a 10 éves hetes váltókaromnak. "esztergálhatok" hozzá alkatrészt. De ha van valakinek ilyen akár szanaszéttörve akkor szóljon! Pénzt is adnék érette ;)

Ride everywhere.

.

DooM1A1

DooM1A1

törzsvendég

• fórumtag
  • 333 hozzászólás
kösz a segítséget. valszeg akkor boltbajárás lesz. kalaius-nak igaza van már a nagykerbe télleg nincs semmi... e-bike is jó5let.
Már kétszer levágtunk a fejcsövembõl, de még mindig rövid... :D
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg
http://www.kepfeltol...ltoltes.hu_.jpg