Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
a '99-es lx váltókar nem 8 sebességes? véleményem meg hogy arra még sok is, de az nem baj ;)

Kobak

Kobak

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Sziasztok!

Most tervezem régi bringám felújítását, és ebben kérném véleményeteket a kinézett alkatrészekrõl.
Konkrétan a teljes hátsó kerék+a hátsó váltó-váltókar kerülne csére.
Amit kinéztem a következõk: Shimano XT hátsó váltó, Lx'99 váltókar, Sram 7.0 (11-34) fogaskoszorú, Sram PC 69 lánc, és egy Deore hátsó agy. A felnin még gondolkodom. Fõleg betonra, földútra, és max közepes terepezésre használom.
Mi a véleményetek az összeállításról?
Esetleg felni javaslat?

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
2000 utan nem gaz az 1100ft
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
"Ami nem öl meg az csak erõsít."
"A kerékpár számomra a szabadság szinonímája"
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

bwoay

bwoay

törzsvendég

• fórumtag
  • 336 hozzászólás

Altus ,Sram 3.0 Sram pc 38 budos nagy pirospontot kaptak nalam.

ebbõl a kombóból nálam a lánc megkapta az "elkerülendõ" minõsítést. gonosz nyúlós lánc, SRAM 5.0 rendszerben alig 2000 km után már ugrott a fogaskeréksoron.
mondjuk annyit megér, amennyibe kerül.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
ha mas nem legkesobb a jul 1 utan (ekkor van fizetes) kuldom persze ingye.
esetleg nincs neked aga ? 8as kijelzo nelkuli fos?
"A processzorok füsttel mûködnek, ha a füst kiszáll belõlük nem mûködnek tovább."
Tom Ritchey

Nem értem ,miért gyártanak olyan 10.000.000Ft-os autót amin nem megy az index? :chin:

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ha köll, tok ilyen belsõ kukázott dolgokat postázni neked egy 400LX belsõségei, illetve egy reééééégi acera belei.
ha jól vettem ki az elõzõ postjaidból, csak az a kis baszás mûanyag gyûrû köllene.
szólj, ha nem jön össze a 7es stx rc, s megy a dolog. persze, ingyé.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Azé sokat nem akarnék várni ;) nem canti fékem van hanem egy acél váltótartó bilincsem amire imbusszal lehet felrakni a váltókartestet. Erre rá lehet rakni a fékvátókar helyett. Nekem akár a belsó mechanika is elég lenne bár a borítás is szanaszéttört, de ha sokáig nem lesz és ráérek akkor úgyis megjavítom, készítek hozzá aluból valkatrészt. Hova kéne elmenni érte?

Ride everywhere.

.

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
Baluu nekem egy 8 speedes rapid valtokarra lenne szuksegem.

Mas:

Altus ,Sram 3.0 Sram pc 38 budos nagy pirospontot kaptak nalam. Elmentem varacskosdisznolkodni , felpattintottam 2.125 mud gumit amit kolcsonkaptam :) aztan irany a tapolca "dirt" palya :) es ugy nezett ki a rendszer hogy tiszta sar volt szal minden a lanc is a valto is semmi se latszott ki a ratyibol :) ,de egy katt es azonnal valtott a masina !!! szal piros pont.
Tom Ritchey

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Alligator bowdennek van hazai forgalmazója??

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

egyszer én is megpróbáltam flexszel vágni de megolvadt benne az a kis mûanyag? béléscsõ :(

Gyorsan kell vágni, 2 emberes munka, az egyik tartja a bowdenházat és húzza a 2 végét a másik meg vágja. Nekem így nem olvadt meg.

A sebesség mindent megold.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
egyszer én is megpróbáltam flexszel vágni de megolvadt benne az a kis mûanyag? béléscsõ :(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem a párhuzamos szálú jagwire bowdenházam van (550/m) és flexszel vágtam méretre.

A sebesség mindent megold.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Jahh ez jó ötlet, nekem is eszembe jutott, hogy a szervizben levágatom méretre mert nem akarok még arra a spéci szerszámra is kiadni 5000 Ft-ot.

Köszi a segítséget
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mondjuk avid? de az sem lesz olcsóbb.
vegyél külön bovdent + házat, mondjuk ne a legolcsóbb jagwiret és úgy is jó lesz. akkor kb kijön az egész olyan 5000 forintból (komplett fék + váltó). esetleg mérd le otthon hogy mekkora bovdenházak vannak most a vason és vágasd össze a boltban, mert ha nincs otthon valami komolyabb vágószerszámod, meg fogsz vele szenvedni.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás

baluu: jagwire jó, szettet is megéri megvenni, nincs méretre vágva (mivel majdnem minden bringán más méret kell), kupak van benne.

És amúgy milyen bowden van mág szettben (bowden+bowden védõ).
Mert én ahol néztem eddig mindenhol csak jagwire volt. De most két készletért (fék+váltó) nem szívesen adnék ki 7000 Ft-ot. Kicsit már így is sokban van a bringafelújítás azt morog a család.:)
Tegnap befizettem egy reinkarnációs tanfolyamra. Rohadt drága volt, dehát egyszer élünk.

"k.rvára megy a pénz!" - mondogatta apám is, anyám is, csak más- máshangsúllyal...

yvorl

yvorl

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.030 hozzászólás
AGA

na ugy látszik Gui-va sikerülhet megoldani.:)
Pénzt meg amugyis felytsd el iyen csacskaságért.
De most utánna gondoltam és tényleg csak fékváltókarom van. :((
Gondolom amuyg Canti féket használsz...
Régi shimano v. suntour egykaros(felül) váltókarod volt??
www.parkpre-italy.com www.parkpre.com
http://pix.bikemag.hu/album77
TEL.:30/4108066

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
baluu: jagwire jó, szettet is megéri megvenni, nincs méretre vágva (mivel majdnem minden bringán más méret kell), kupak van benne.

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Gui neked mi kell alivio váltó vagy váltókar?

mert nekem van egy feleslegessé váló fékváltókarom, habár az asszem csak acera, de ha kell megegyezünk.:)

Gui

Gui

törzsvendég

• fórumtag
  • 707 hozzászólás
AGA ha tudsz varni egy kicsit tudok neked adni egy stx rc 7 es valtokart.

Csak meg nekem sincs penzem hogy vegyek egy 8as aliviot.
Tom Ritchey

Baluu

Baluu

vendég

• fórumtag
  • 125 hozzászólás
Asszem volt már ez téma, csak nincs idõm utána keresni.

Ki milyen fék illetve váltóbowdent használ?
A jagwire jó? Érdemes megvenni 3400Ft-ért a fék vagy váltóbowden szettet?
És ez a szett méretre van vágva, meg tartalmazza a véglezáró kupakokat is, vagy nem?
köszi a segítséget