Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

al01

al01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
En most csereltem hajtomuvet. Eddig Truvativ Firex volt, most Shimano LX hollowtech II. Az atdobo maradt deore, de eg es fold ahogy pakol. amilyen gyorsan, milyen pontosan, amilyen halkan. Szoval nem csak az atdobon mulik, de ezt eddig is tudtuk.

Enyim Paripa

Excuses are like assholes... Everybody's got one, and they all stink

Let the people speak

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Én is rengeteget szoptam az elsõ váltással, mígnem vettem Versenyarc tányérokat. Apám... Ég és föld. Pedig egy gagyi (de pille) SRAM 9.0 elsõváltóm van X.7 karral.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hasonló problémám van, de más okból. :) Szóval az elsõ váltóm "lassú" és nyõgvenyelõsen pakol vagy fölfelé, vagy lefelé. (nyilván csak erõkifejtés alatt, de kérlek ne mondjátok, amit mindenki mond, hogy "nem kéne tán erõltetni" - nyilván ha a hegy végét akarom "megnyomni", nem fogok a 20%-os emelkedõn sík szakaszt keresgélni, hogy nehogy szegény xt rendszert megterheljem - fõleg mert a régi rendszerek még nyeregbõl kiállva is váltottak) Rájöttem, hogy nem szereti a bealátétezett integrált hajtókart, s mivel limitre van már így is állítva a pozíció, ha "erõbõl" váltok, a kis terelõlemez, mivel a Shimano olyan kedves módon szétválasztotta a belsõ és külsõ lemezkét - mi tagadás, hajlik. Igazából hûdenagyon szeretnék mondjuk egy régi XTR elsõváltót, ahol a két lemez még egybe volt fogva, s ezáltal egy sokkal merevebb szerkezet volt az egész. Volt már ilyen problémátok, s tudtátok valahogyan kezelni? Én már valami lemezösszefogásos sufnituningon agyalok...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás

Üdv mindenkinek!!! Segítséget szeretnék kérni. Nem rég szereztem be egy Deore elsõ váltót, amit eredetileg egy Altus fékváltókarral használtam. Már annál is iszonyatos nehéz volt közáp fogasról a nagyra kapcsolni. Most vettem egy Deore Lx Dual Control fékváltókar szettet, ami marha frankón mûködik, de ugyanúgy rohadt nehéz felkapcsolni a nagy fogasra. Nem tudok rájönni hogy mi az oka ennek. Hiába állítok rajta, nem igazán segít semmi... Ha valakinek van valami tippje azt megköszönném!!! :bell:

ez segít: http://bikemag.hu/po.../view/68/2/1/3/

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Elsõnél igen hátsónál fordítva.

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
télleg a dual controlon hogy megy a váltás: ha lefele tolom akkor vált a naygobb fogaskerékre?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
remélem nem 52-es tányért haszálsz elöl ;) ha rendesen be van állítva a cucc akkor erölködés nélkül kell feltennie a láncot, tehát bovden megvizsgálása, hogy nem szorul-e, elsõ váltó beállítása, ami mint tudjuk inkább mûvészet, mint szakértelem, ha még mindíg nem jó, akkor csere 1 tányérra, láncvezetõre és dh :)

beállításhoz van segítség a fõoldalon, had ne keressem meg.

Maci

Maci

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Üdv mindenkinek!!! Segítséget szeretnék kérni. Nem rég szereztem be egy Deore elsõ váltót, amit eredetileg egy Altus fékváltókarral használtam. Már annál is iszonyatos nehéz volt közáp fogasról a nagyra kapcsolni. Most vettem egy Deore Lx Dual Control fékváltókar szettet, ami marha frankón mûködik, de ugyanúgy rohadt nehéz felkapcsolni a nagy fogasra. Nem tudok rájönni hogy mi az oka ennek. Hiába állítok rajta, nem igazán segít semmi... Ha valakinek van valami tippje azt megköszönném!!! :bell:

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
a fórum arra való hogy engem leoltsanak, de ez már off :D

Kislust

Kislust

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.507 hozzászólás
hát ha én belegondolok, néha egész érdekes következtetésekre szoktam jutni.:D így én is kérdezek inkább (másoknak) triviális kérdéseket..

meghát erre van a fórum, hogy kérdezzünk, válaszoljunk..
Van állásom...:bananadan

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
oké, nem így lesz
de ha belegondol...

bár végülis ask, and learn

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ráérsz, válaszoltál is, de hogy?!

nem kén ennyire leoltani a kezdõket.

köszcsi
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
ráérek válaszoltam is
de ezt elmondják neked a boltban is

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
kedves zolle !

Mielõtt elb@szak egy szatyornyi lóvét biciklialkatrészekre , szeretnék meggyõzõdni róla , hogy a vásárlás után nem kell újabb súlyos ezreket költeni azért , mert az egyik ilyen , a másik olyan , ez nem jó ahhoz , amaz nem jó ehhez , stb ...
De ne haragudj , tényleg , bocsi , hogy a te rettenetesen drága idõddbõl elraboltam 1 másodpercet ... biztos épp a rák elleni gyógyszert fejleszted ki , szal nem érsz rá ilyen hülye kérdésekre válaszolni :D .

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
deigen

ThufirHawat

ThufirHawat

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Mindkettó Shimano ÉS mindkettõ 9s-es. Szal nem lesz gond...
Arról meg igazán nem tehet, hogy nem úgy született, hogy mindezt tudná.
"nem vagyok senki csak ûzöm a vadat
másnak hajtok, mások hajtanak"

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
shimano mind a kettõ?
akkor igen.
hülye kérdéseiddel...

dave862

dave862

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 hozzászólás
az lenne a kérdésem , hogyha van egy deore lx dual control fékváltókarom , és egy deore váltóm ( tehát nem lx ) , akkor mûködni fognak-e együtt , -> kompatibilis-e a fékváltókar a váltóhoz ?
kösz!

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás

Te se unatkozhatsz ha ilyeneken agyalsz...
Dual controlnál egykarral a váltás és fék, másiknál nem csak egybe van építva.

nem unatkozom, csak érdekelt a dolog. amugy agyaltatok Ti helyettem:)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
azért, mert a normál fékváltókarnál egy fék kar és egy váltókar van "egybeépítve"
míg a dual controlnál van a fékkar (kicsit ducibb általában) és annak a "nyelének" a döntögetésével, vagy hogy a kínba váltasz.

edit: lassabb, de árnyaltabb voltam ;)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda