Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

én nem hiszek abban,h a shimano jobb alternatíva lenne
használtam mindkettõt (nayo,shimanobol az XTR család kimaradt,de volt Alivio,Deore,LX és XT - Sramból Sram 5.0,9.0 és X0) és a sram sokkal inkább beyött,mással már nem építenék gépet
ár kérdésével pedig az a helyzet,h csak az X0 árai vannak rosszul pozícionálva de megoldható ettõl függetlenül,h az X0 szettet olcsóbban szerezze be az Mber mint az XTR-ét

Sztem ez pont akkora felesleges vita, mint a Canon vs. Nikon...
Ha kimaradt az XTR,akkor hogy mondhatod, hogy nem lehet jobb alternatíva???
Kinek ez jön be kinek az...
Persze,hogy olcsóbb az XO szett,mert a markolatváltó csak egy 10-es...

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts

Ezt ugye te sem gondoltad komolyan....olyan váltót veszek,amilyet akarok, de nem éppeszû dolog 50 rugót adni egy feltuningolt X9-ért...
Az XTR-azért nem 50...max ha a tuning karbon kanalakat is megveszed hozzá...
Mellesleg a Janit a Biker is támogatja, ha jól tudom...akkor mivel menne?
De ettõl még lehet, hogy amúgy is ilyenje lenne, de soha nem venné meg 50-ért...az sznobság...

kintrõl 25-30 az x.0
de ettõl még vehetsz xtrt, engem aztán nem érdekel ;)

mellesleg engem nem is az x.o vs xtr, téma érdekel, sokkal inkább az eggyel lentebbi kategória. és ott szanaszét veri az x.9 az xt-t, mindenben (talán súlyban nem, nem tudom)

nem azt mondtam, hogy mivel megy jani, de mindegy, nekem (ismer annyira, hogy tudja, hogy se xtrt se x.ot nem fogok venni nála, max kintrõl, de az õt ugye nem érdekli) mint ember és _nem_ mint boltos azt mondta, jobban bejött neki. és az õ véleményére talán lehet adni.

gondolom majd lesz tartósteszt is az xtrrõl, nem csak a szokásos 3 mondat ("shimanósan precíz" "ez el is várható egy ilyen szintû rendszertõl" meg hasonlók)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
sram shimano fájtra:
volt 5.0 véfékem, 7.0 véfékem, 5.0 karom, 9.0 karom
aztán lett lx véfék
aztán shimano tárcsák, mert nem volt kielégítõ a sram minõsége
és ha féket úgy csinálnak, ahogy, a váltókba bele se gondoltam

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
én nem hiszek abban,h a shimano jobb alternatíva lenne
használtam mindkettõt (nayo,shimanobol az XTR család kimaradt,de volt Alivio,Deore,LX és XT - Sramból Sram 5.0,9.0 és X0) és a sram sokkal inkább beyött,mással már nem építenék gépet
ár kérdésével pedig az a helyzet,h csak az X0 árai vannak rosszul pozícionálva de megoldható ettõl függetlenül,h az X0 szettet olcsóbban szerezze be az Mber mint az XTR-ét

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

az ilyeneket, amit xc rider is írt, vajon miért csak azok írnak akinek xtrjük van? keserû a szõlõ, mert drága lenne lecserélni..?

az x.9 ára váltókarral, x gen elsõváltóval: 33e
az xt hasonló "szettje": 40e
és vajon melyik a jobb? szerintem nem is kérdés...

és elég sok embert tudnék mondani aki már próbált sok váltót/váltókart, biciklit és sramja van, nem véletlenül. akár vizdák janit is meg lehet kérdezni a dologról...

Ezt ugye te sem gondoltad komolyan....olyan váltót veszek,amilyet akarok, de nem éppeszû dolog 50 rugót adni egy feltuningolt X9-ért...
Az XTR-azért nem 50...max ha a tuning karbon kanalakat is megveszed hozzá...
Mellesleg a Janit a Biker is támogatja, ha jól tudom...akkor mivel menne?
De ettõl még lehet, hogy amúgy is ilyenje lenne, de soha nem venné meg 50-ért...az sznobság...

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts
drága lenne lecserélni?? miért? hisz olcsóbb a sram nem? akkor a használt iksztéer árából kijönne.....simán....

meg sztm. valóban meg elhetne sok embert kérdezni...csak mind mást mondana :) ...ha engem kérdeznének mondanám, hogy mirõl van szó? váltó? ájjjjjjjj....az minek az? :D

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
az ilyeneket, amit xc rider is írt, vajon miért csak azok írnak akinek xtrjük van? keserû a szõlõ, mert drága lenne lecserélni..?

az x.9 ára váltókarral, x gen elsõváltóval: 33e
az xt hasonló "szettje": 40e
és vajon melyik a jobb? szerintem nem is kérdés...

és elég sok embert tudnék mondani aki már próbált sok váltót/váltókart, biciklit és sramja van, nem véletlenül. akár vizdák janit is meg lehet kérdezni a dologról...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hát azért X9 trigger/X.0 markolat, és X9 hátsóval elég sokat mentem....majd kíváncsi leszek a full xtr milyen lesz ehhez képest...
De az uccsó 2 mondatod az nagyon ott van:)
Üdv:Thy

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Látom hatásos a Sram hazai marketinje, pedig a hazai forgalmazó szinte semmit sramot nem hirdet!!! "veszek 50ért X.0-t mer a havernak is az van, akkor nekem is kell mer az jó". Persze hogy egy alivio-deore-lx után hatalmas változás még az X.9 is, de nem tudom váltott e valaki mondjuk full XTR-rõl X.0 ra csak azért mert az állítólag jobban vált. Thy nem számít, neki hivatali kötelessége cserélni ha adják a cuccost! Istenítitek itt a sramot holott nincs összehasonlítási alapotok!!!!! az hogy próbáltam a haver gépén 2 percig azt meg nem nevezném tapasztalatnak!!!!!

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Igen. ez természetes ennél a karnál, és tényleg a pozicionálás miatt van...

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
nemtom nekem olyan van hogy a legkisebbrõl hátul 2t vált, bármit csinálok vele
sztem letört az a pöcke vagy nemtudom, de semmiképp se jó
kukkants bele(?)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
problemam van. specialized sirrus biciklin levo Shimano R-440-8, Rapidfire valtokarral van gond. a bal oldali [tehat elso valtohoz valo] kar nem kettot kattan, mint kene, hanem 5ot. valamint lefele [kistanyerra] valtaskor levalt a legalsora egy kattintasra.

gondolom, hogy azert kattan tobbet, mert ez valami kenyelmi dolog, es hogy konnyebb legyen megtalalni vele a sebesseget, de en meg csak szivok vele folyamatosan.

valaki tud valamit rola?

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Mer az sincs olyan közel és oda nem akarok...meg (igaz az üzenõfalra) írtam, hogy Budán kén inkább.

Ride everywhere.

.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
hát ha tudod, hol tudsz venni ilyen cuccot, akkor miért kérdezed?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Annyit nem adok ki váltóra, a tecsobiprakt- nál már közelebb azikszfaktor :/ ;) Ott majd biztos lesz titángörgõ 5000-ért :D

Ride everywhere.

.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Miskolcon láttam nyitva bringaboltot...
Egyébként meg TESCO, OBI, Praktiker. :-)))

Az X.0-hoz csak annyit: próbáld ki és megtudod. :-)))
De mondhatnám az x-9-re is ugyanezt.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts
Az alsó csavar rövidebb egy kicsit mert ott keskenyeb a görgõ, nem lehet.
Mi van még nyitva ilyenkor, most keltem fel :/

Ride everywhere.

.

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,725 posts
Mivel leginkább süllyesztett fejû csavar kell bele.
Arra nem gondoltál, hogy a két csavart fölcseréld??
Az alsó görgõnél nem hiszem, hogy lenne bármilyen "pöcök".
A SRAM-nál legalábbis nincs.
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

van rövidkanál is...

csavarbolt, vagy bicósbolt:-)
holnap még van esélye hogy nyitva találj egyet:)

mellesleg bármely talán M2-M3 (nem vágom) csavar jó bele, a végébõl meg levágod a felesleget.

Igen, szabványcsavart raktam bele, de annak a feje nem eléggé lapos és pont beleér abba a roha... pöcökbe, emiatt csak a felsõ rugó tud nyúlni...
HA nincskanál akkorse kell :D Hogynézki?

Ride everywhere.

.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

X.o
:-)

ja és én maradok S-nél:)

én meg eladom a speckót, és távozik a családból a Sh váltórendszer...(átdobó meg hmû marad persze)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való