Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
van rövidkanál is...

csavarbolt, vagy bicósbolt:-)
holnap még van esélye hogy nyitva találj egyet:)

mellesleg bármely talán M2-M3 (nem vágom) csavar jó bele, a végébõl meg levágod a felesleget.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Az inkább egy közepes hajlott kanál, és már félteném odaverni a bárhova ;)
Egyelõre váltógörgõ vagyis a felsõ váltógörgõt tartó csavar kéne nekem mert reggel elhagytam :( de minden zárva még két napig baszzjameg :mad:

Ride everywhere.

.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
X.o
:-)

ja és én maradok S-nél:)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Megvolt, de markolatváltót hagyjuk, a triggert meg szétszedném egyhét alatt. Ja és nincs rövidkanalas váltójuk sem.

Ride everywhere.

.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Vegyen a halál sramot! Nekem nem kéne! ;)

próbáltad vagy csak gondolod ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Vegyen a halál sramot! Nekem nem kéne! ;)

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
middleburn RS7

semmi mas
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Aszem akkor most fogom magam és megrendelek mindent a Sramtól.
Köfi a Segítséget mostmár csak azt kell eldöntenem, hogy a hajtómü milyen lessz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az XT tud annyival többet mint amennyivel többe kerül a sramék X-Gen-jénél?
Nekem most Deore-van de már igen csak csereérett és ebben a kettõben gondolkszom.

ezt nem tom...nekem azért lett xt mert nem volt éppen beszerezhetõ x-gen
de akinek sram van az dicséri...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Az XT tud annyival többet mint amennyivel többe kerül a sramék X-Gen-jénél?
Nekem most Deore-van de már igen csak csereérett és ebben a kettõben gondolkszom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Öszintén megvallva nekem is a sram a szimpatikusabb,csak nem ismerem annyira. Lehet hogy hülyeséget kérdezek. Váltókarból csak a hátsóváltóhoz gyárt normál váltót? Mert azt láttam, hogy marokválltó az szetben van,de olyanom még nem volt és nem túl szimp,mert nekem úgy tünik, hogy a fékkart nem lehet túl jól elérni vele.

párban van, és az elsõ az S kompatibilis (nekem is elöl XT átdobó van)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Öszintén megvallva nekem is a sram a szimpatikusabb,csak nem ismerem annyira. Lehet hogy hülyeséget kérdezek. Váltókarból csak a hátsóváltóhoz gyárt normál váltót? Mert azt láttam, hogy marokválltó az szetben van,de olyanom még nem volt és nem túl szimp,mert nekem úgy tünik, hogy a fékkart nem lehet túl jól elérni vele.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Én full SRAM-mal megyek, igazándiból semmi gondom vele. Bármikor, bármennyit vált, mindegy a sár mennyisége illetve a külsõ hõmérséklet. A húzásarány miatt a bowden nyúlására nem érzékeny. (a jelenlegi gépemen az X-9/X-Gen van X-0 grip Shiftekkel.)
Rosszat nem tudok róla mondani. Gyenge pont a bowdenezés lehet, de egy jobb minõségûvel ez is szinte a 0-ra küszöbölhetõ. (JAGWIRE Express Vay)
Én a SRAM rendszert választanám. :-)))
( Az én véleményem viszont lehet, hogy elfogult)

hát mostmár én is...de mint mondtam van 1szerre használt mindkét cuccos...de amíg a nagy S nem dob vmi q.nagyot addig sramom lesz minden bicajon....

Lovas_Gabi

Lovas_Gabi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.725 hozzászólás

Hello!
Kérdésem lenne következõ:
-Mi a különbséb a hosszú kanalas és a rövid kanalas hátsó váltó között?
-Szerintetek milyen a Sram X-Gen elsõ váltója?
-Melyik a jobb Xt Elsõ,hátsóváltó hozzá való váltókarral+XT fogaskoszorúval vagy Sram 9-es hátsóváltó, fogaskoszorú, Tigger váltókar Sram X-gen elsõváltó? Ebben a felállásban a sram kb 8ezredessel olcsóbb.

Én full SRAM-mal megyek, igazándiból semmi gondom vele. Bármikor, bármennyit vált, mindegy a sár mennyisége illetve a külsõ hõmérséklet. A húzásarány miatt a bowden nyúlására nem érzékeny. (a jelenlegi gépemen az X-9/X-Gen van X-0 grip Shiftekkel.)
Rosszat nem tudok róla mondani. Gyenge pont a bowdenezés lehet, de egy jobb minõségûvel ez is szinte a 0-ra küszöbölhetõ. (JAGWIRE Express Vay)
Én a SRAM rendszert választanám. :-)))
( Az én véleményem viszont lehet, hogy elfogult)
-Fel kell szerelni egy légfüggönyt, hogy kisebb legyen a légcsere
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
déháhépeken is szokás hátra outi sort rakni meg váltót
súlycsökkentés gyanánt

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A hosszú kanalas váltót többen használják. jobban tolerálja "a lánc hosszának változását." vagyis ha elöl három lánctányérad van akkor ajánlott hosszú kanalast használni. az országútikon, mag néhány verseny XC gépen van rövid kanalas, ahol elöl csak két lánctányér van.
Sram elsõváltóról nem tudok sokat, de egyik havernak full srammal szerelt a bicója, de az elsõváltó neki is XT.

Srammal nincs tapasztalatom, csak egyszer próbáltam a tigert. egész jól mûködött.
ki kell próbálni mind2-t, fõleg a váltókarokat, melyik áll jobban kézre, egyébként nem hiszem, hogy túl sok különbség lenne a váltásban.

van...
nekem full x9 van, xt elsõ váltóval, trigger karokkal, (xt hmû)
másik bringán full xt.....és egy fél nagyságrenddel jobb az x9...és nekem a trigger karok is jobban kézre állnak mint a shimano...

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nekem a bowdenek dzsuvásodtak csak be az XT-nél.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Sramnak nagyon jó a sártûrõkéje. :spioch:
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Hello!
-Melyik a jobb Xt Elsõ,hátsóváltó hozzá való váltókarral+XT fogaskoszorúval vagy Sram 9-es hátsóváltó, fogaskoszorú, Tigger váltókar Sram X-gen elsõváltó? Ebben a felállásban a sram kb 8ezredessel olcsóbb.

A hosszú kanalas váltót többen használják. jobban tolerálja "a lánc hosszának változását." vagyis ha elöl három lánctányérad van akkor ajánlott hosszú kanalast használni. az országútikon, mag néhány verseny XC gépen van rövid kanalas, ahol elöl csak két lánctányér van.
Sram elsõváltóról nem tudok sokat, de egyik havernak full srammal szerelt a bicója, de az elsõváltó neki is XT.

Srammal nincs tapasztalatom, csak egyszer próbáltam a tigert. egész jól mûködött.
ki kell próbálni mind2-t, fõleg a váltókarokat, melyik áll jobban kézre, egyébként nem hiszem, hogy túl sok különbség lenne a váltásban.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Hello!