Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2005. október 30. - 22:22
csavarbolt, vagy bicósbolt:-)
holnap még van esélye hogy nyitva találj egyet:)
mellesleg bármely talán M2-M3 (nem vágom) csavar jó bele, a végébõl meg levágod a felesleget.
Írta 2005. október 30. - 22:20
Egyelõre váltógörgõ vagyis a felsõ váltógörgõt tartó csavar kéne nekem mert reggel elhagytam de minden zárva még két napig baszzjameg :mad:
Ride everywhere.
.
Írta 2005. október 30. - 22:13
Írta 2005. október 30. - 21:54
Ride everywhere.
.
Írta 2005. október 30. - 21:36
próbáltad vagy csak gondolod ?Vegyen a halál sramot! Nekem nem kéne!
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2005. október 30. - 21:29
Írta 2005. október 30. - 17:11
semmi mas
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2005. október 30. - 11:27
Köfi a Segítséget mostmár csak azt kell eldöntenem, hogy a hajtómü milyen lessz.
Írta 2005. október 30. - 11:24
ezt nem tom...nekem azért lett xt mert nem volt éppen beszerezhetõ x-genAz XT tud annyival többet mint amennyivel többe kerül a sramék X-Gen-jénél?
Nekem most Deore-van de már igen csak csereérett és ebben a kettõben gondolkszom.
de akinek sram van az dicséri...
Írta 2005. október 30. - 11:22
Nekem most Deore-van de már igen csak csereérett és ebben a kettõben gondolkszom.
Írta 2005. október 30. - 11:18
párban van, és az elsõ az S kompatibilis (nekem is elöl XT átdobó van)Öszintén megvallva nekem is a sram a szimpatikusabb,csak nem ismerem annyira. Lehet hogy hülyeséget kérdezek. Váltókarból csak a hátsóváltóhoz gyárt normál váltót? Mert azt láttam, hogy marokválltó az szetben van,de olyanom még nem volt és nem túl szimp,mert nekem úgy tünik, hogy a fékkart nem lehet túl jól elérni vele.
Írta 2005. október 30. - 11:16
Írta 2005. október 30. - 11:16
hát mostmár én is...de mint mondtam van 1szerre használt mindkét cuccos...de amíg a nagy S nem dob vmi q.nagyot addig sramom lesz minden bicajon....Én full SRAM-mal megyek, igazándiból semmi gondom vele. Bármikor, bármennyit vált, mindegy a sár mennyisége illetve a külsõ hõmérséklet. A húzásarány miatt a bowden nyúlására nem érzékeny. (a jelenlegi gépemen az X-9/X-Gen van X-0 grip Shiftekkel.)
Rosszat nem tudok róla mondani. Gyenge pont a bowdenezés lehet, de egy jobb minõségûvel ez is szinte a 0-ra küszöbölhetõ. (JAGWIRE Express Vay)
Én a SRAM rendszert választanám. :-)))
( Az én véleményem viszont lehet, hogy elfogult)
Írta 2005. október 30. - 11:07
Hello!
Kérdésem lenne következõ:
-Mi a különbséb a hosszú kanalas és a rövid kanalas hátsó váltó között?
-Szerintetek milyen a Sram X-Gen elsõ váltója?
-Melyik a jobb Xt Elsõ,hátsóváltó hozzá való váltókarral+XT fogaskoszorúval vagy Sram 9-es hátsóváltó, fogaskoszorú, Tigger váltókar Sram X-gen elsõváltó? Ebben a felállásban a sram kb 8ezredessel olcsóbb.
Én full SRAM-mal megyek, igazándiból semmi gondom vele. Bármikor, bármennyit vált, mindegy a sár mennyisége illetve a külsõ hõmérséklet. A húzásarány miatt a bowden nyúlására nem érzékeny. (a jelenlegi gépemen az X-9/X-Gen van X-0 grip Shiftekkel.)
Rosszat nem tudok róla mondani. Gyenge pont a bowdenezés lehet, de egy jobb minõségûvel ez is szinte a 0-ra küszöbölhetõ. (JAGWIRE Express Vay)
Én a SRAM rendszert választanám. :-)))
( Az én véleményem viszont lehet, hogy elfogult)
-Ez a légfüggöny átlátszó???
/idézet egy Miskolci egyetemi kollégium mûszaki vezetõje és köztem zajlott beszélgetésbõl./ Kimentem a kocsiba röhögni)
Írta 2005. október 30. - 10:52
súlycsökkentés gyanánt
Írta 2005. október 30. - 10:49
van...A hosszú kanalas váltót többen használják. jobban tolerálja "a lánc hosszának változását." vagyis ha elöl három lánctányérad van akkor ajánlott hosszú kanalast használni. az országútikon, mag néhány verseny XC gépen van rövid kanalas, ahol elöl csak két lánctányér van.
Sram elsõváltóról nem tudok sokat, de egyik havernak full srammal szerelt a bicója, de az elsõváltó neki is XT.
Srammal nincs tapasztalatom, csak egyszer próbáltam a tigert. egész jól mûködött.
ki kell próbálni mind2-t, fõleg a váltókarokat, melyik áll jobban kézre, egyébként nem hiszem, hogy túl sok különbség lenne a váltásban.
nekem full x9 van, xt elsõ váltóval, trigger karokkal, (xt hmû)
másik bringán full xt.....és egy fél nagyságrenddel jobb az x9...és nekem a trigger karok is jobban kézre állnak mint a shimano...
Írta 2005. október 30. - 08:45
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2005. október 30. - 08:41
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2005. október 30. - 08:38
Hello!
-Melyik a jobb Xt Elsõ,hátsóváltó hozzá való váltókarral+XT fogaskoszorúval vagy Sram 9-es hátsóváltó, fogaskoszorú, Tigger váltókar Sram X-gen elsõváltó? Ebben a felállásban a sram kb 8ezredessel olcsóbb.
A hosszú kanalas váltót többen használják. jobban tolerálja "a lánc hosszának változását." vagyis ha elöl három lánctányérad van akkor ajánlott hosszú kanalast használni. az országútikon, mag néhány verseny XC gépen van rövid kanalas, ahol elöl csak két lánctányér van.
Sram elsõváltóról nem tudok sokat, de egyik havernak full srammal szerelt a bicója, de az elsõváltó neki is XT.
Srammal nincs tapasztalatom, csak egyszer próbáltam a tigert. egész jól mûködött.
ki kell próbálni mind2-t, fõleg a váltókarokat, melyik áll jobban kézre, egyébként nem hiszem, hogy túl sok különbség lenne a váltásban.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2005. október 30. - 08:30