Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Started by
zsizso
, 2005. March 04. 13:20
Posted 2006. March 31. - 15:04
Hát mondjuk ha 70-et tudnál áldozni, akkor abból már elég jót lehet összerakni.Mondjuk kevesebböl is.
Pl:
Kar: Sram tigger shifter 11884
E vá: Sram X-gen 4312
H vá: Sram X9 14320
Sor: Sram 9.0 8999
Lánc: 5000-11000
Ez így:Ez igy 40e+ lánc és már elégé jó.
Pl:
Kar: Sram tigger shifter 11884
E vá: Sram X-gen 4312
H vá: Sram X9 14320
Sor: Sram 9.0 8999
Lánc: 5000-11000
Ez így:Ez igy 40e+ lánc és már elégé jó.
Posted 2006. March 31. - 14:59
Nekem most Alivio van hátul és szerintem gyengus.Hali!
Shimano-bó az Alivio jelenleg a legújabb 8-as szett:
Sztem csúnya a váltókar, de a hajtómû az zsír
Szóval ha MÁR jót akarok akkor 9?
Legyél te is szerencse csomag! :icon_bigg
Posted 2006. March 31. - 14:53
Nemtom mennyit szánok rá. Szóval nincs most a farzsebemben az öszekuporgatott lóvé. Csak a kilátásaimra vagyok kíváncsi.
Olyan váltó kéne ami MÁR jól vált. Nem egy Isten-Király.Pl outi-ból tudom, hogy a Sora gyengus Tiagra MÁR jó (terhelés alatt is szépen vált), a Dura-Ace, Ultegra meg Isten-Király.
Talán 50 ezerre gondolnék. De ha már 70 ezerért sokkal királyabbat kapok, akkor úgy gondolkodom.
Alapállásban van már egy 8-as sorom, meg láncom.
Thommey!
és ha lecserélem 9-re?
Olyan váltó kéne ami MÁR jól vált. Nem egy Isten-Király.Pl outi-ból tudom, hogy a Sora gyengus Tiagra MÁR jó (terhelés alatt is szépen vált), a Dura-Ace, Ultegra meg Isten-Király.
Talán 50 ezerre gondolnék. De ha már 70 ezerért sokkal királyabbat kapok, akkor úgy gondolkodom.
Alapállásban van már egy 8-as sorom, meg láncom.
Thommey!
és ha lecserélem 9-re?
Posted 2006. March 31. - 14:50
Hali!
Sztem csúnya a váltókar, de a hajtómû az zsír, a fékekben már cserélhetõ a betét. Sajna csak topswinges elsõváltója van.
Sramból az ESP 5.0-s markolatváltó jöhet szóba, és a hozzá passzoló hátsóváltó. Meg lehet hozzá Truvativ hajtómûvet venni, stb...
Bár azt mondom, hogy okosan válogatva érdemes inkább egy 9-esre beruházni, ha komplett rendszert akarsz cserélni...
Üdv:Thommey
Sztem csúnya a váltókar, de a hajtómû az zsír, a fékekben már cserélhetõ a betét. Sajna csak topswinges elsõváltója van.
Sramból az ESP 5.0-s markolatváltó jöhet szóba, és a hozzá passzoló hátsóváltó. Meg lehet hozzá Truvativ hajtómûvet venni, stb...
Bár azt mondom, hogy okosan válogatva érdemes inkább egy 9-esre beruházni, ha komplett rendszert akarsz cserélni...
Üdv:Thommey
Posted 2006. March 31. - 14:45
Grolsch: Jó lenne tudni, hogy nagyából mekkora összeget szánsz a dologra.
Posted 2006. March 31. - 14:35
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni... Van egy cc montim amin elég gagyi a felszereltség, és le szeretném cserélni. De én szinte semmit nemtok a montis váltókról.
3*8-as Acera a rendszerem, de azért nem szeretnék 9-est. V-fék. És nem is szeretnék rá sokat (csillagászati összeget) költeni. Csak a mostaninál egy megbízhatóbb váltót szeretnék, ami nem hörög, ha terhelés alatt vált az ember, és stb.
Sram?
Szeretnék tanácsot kérni... Van egy cc montim amin elég gagyi a felszereltség, és le szeretném cserélni. De én szinte semmit nemtok a montis váltókról.
3*8-as Acera a rendszerem, de azért nem szeretnék 9-est. V-fék. És nem is szeretnék rá sokat (csillagászati összeget) költeni. Csak a mostaninál egy megbízhatóbb váltót szeretnék, ami nem hörög, ha terhelés alatt vált az ember, és stb.
Sram?
Posted 2006. March 31. - 14:08
... itt van még full 98as xtr szettel szerelt gép, tökéletes állapotban. majd az idõ eldönti, hogy az x0 is van e ilyen idõtálló.
Akkor kötözködök
Itt van egy Velolux ~96-os corabicó, Shimano SIS-sel. Elég öreg, de kivállóan mûködik (persze a maga módján). Most akkor ez a 98-as xtr nagy szám?!
White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2006. March 31. - 14:03
és ennyire könnyen jól pontosan mûködõ elsõ váltóm még nem volt /amúgy xt hajtómû xt átdobó/akkor a 3 fokozatot leszámítva pontosan olyan, mint az enyém
sztem megéri a *3 állás, iszonyat jó, h soha nem ér bele a terelõbe a lánc
szerki : ezt most nem egészen értem Dig....mindenesetre én most eddig x9 triggert használtam, az is jó volt /nekem jobban bejött mint az xt/....a lejtõzésrõl nem nyilatkoznék nem vagyok otthon a témában ----de úgy néz ki az x9 triggerem eladó lesz nemsoká----
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. March 31. - 14:01
Kala és tigger!
Lejtõzésre is jó a trigger?Mert olcsó, és ez a shimi váltó elég kaka.
De az X.9 trigger meg drága nekem most.
Lejtõzésre is jó a trigger?Mert olcsó, és ez a shimi váltó elég kaka.
De az X.9 trigger meg drága nekem most.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.
Posted 2006. March 31. - 14:00
akkor a 3 fokozatot leszámítva pontosan olyan, mint az enyém
Posted 2006. March 31. - 13:51
ja...új, tán idei , bal kar 3 fokozatú, és asszem a keskenyebb /a "forgó" markolat rész 50mm/ ..én asszem elvagyok kesztyû nélkül is vele, de úgysem szoktam max a közértig menni kesztyû nélkül....arra gondoltam, h pl. bal kar is 9 fokozatú-e, meg, h mikori, milyen széles, stb
nekem is ilyen van és imádom nagyon
kesztyû nélkül halál lenne, de legalább biztosan lehet fogni hála a mintának
editke : ilyen
http://img.tar.hu/bi...e2/20780872.jpg
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Posted 2006. March 31. - 13:49
Azért még mindig egy fokkal jobb, mint a régi X-Ray húzózárazva:)kesztyû nélkül halál lenne, de legalább biztosan lehet fogni hála a mintának
A legjobban a brutalitása tetszett...ahogy le tudta reccsenteni a fokozatokat...ott nem volt olyan, mint most az XTR-nél, hogy véletlenül többet váltok...
Posted 2006. March 31. - 13:45
arra gondoltam, h pl. bal kar is 9 fokozatú-e, meg, h mikori, milyen széles, stb
Posted 2006. March 31. - 13:41
X0 gripko, és qrva jó......az eddigi legjobb, jó kell 1-2 hét mire reflexszerûvé válik a használat...de baromi jó, gyors precíz nekem kényelmes,,,,,,Tigger, milyen a váltókarod?
Posted 2006. March 31. - 13:39
Posted 2006. March 31. - 10:26
azért kiváncsi leszek a kezembe fogom akkor tetszeni fog -e ? de most így annyira nem.
azért ha a hajtókarról v.kinek van képe nyugodtan linkelje...
azért ha a hajtókarról v.kinek van képe nyugodtan linkelje...
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!
Posted 2006. March 31. - 10:04
Posted 2006. March 31. - 08:35
a hatókarba is belerakják ezt a csúnya x -et?
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!
Posted 2006. March 31. - 08:28
majd a jövõ hónapban, azaz májustól lehet közölni!