Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Írta 2006. június 08. - 11:31
Írta 2006. június 08. - 09:34
Egyébként pedig:
- http://ebike.hu/term...ru/7-sebesseges
- http://ebike.hu/term.../7/8-sebesseges
- Hajtókar, agy meg tökmindegy kb
Írta 2006. június 06. - 23:13
Sziasztok
Egykis segítséget szeretnék kérni
Van egy tuti kis bringám , vagyis csak volt mert egy picit laamortizáltam az évek alatt . Kb a váz meg a váltó ami még mindig tökéletes .
Egy tuti deore lx váltóm van és már ugy megszerettem a bringát h nincs szivem ujra cserélni bármibe is kerül
A kérdésem az lenne hogy hol lehet ilyesmiket jó áron kapni vagy mire érdemes lecserélni.
Amit biztos kellene cserélnem :
-Hátsó fogaskeréksor, vagy inkább kompletten az aggyal együtt , ez isdeore lx volt 11-30 az 7 sebességes
-lánc HG 70 es (megjegyzem ez elment kb 15 ezret ugy hogy márszinte nem is láccik a közepe és mégsem szakadt el , ugyhogy ehez a fajtához ragaszkodom )
-és a legrosszabb az elsõ fogaskerekek, 36 os és 46 os bársztem ez csak komplett hajtókarral együtt lesz
szóval ha valaki tudna nekem segíteni hogy mire lenne érdemes cserélni és hová forduljak azt megköszönném
elõre is köszi
mennyi pénzt szánsz rá ?
7 sebességes...hmm. azt cserélni kéne. mert ha elõre új lánctányér megy ( ill hajtókar is ), akkor már új lánc, akkor új fogaskoszorú hátra, és akkor új agy, és új váltó. mertha csak elöl cseréled le a lánctányérokat, és találnál vmi olyat, ami jó a 7 sebességes rendszerbe, akkor a régi lánccal lehet, hogy nem lesz kibékülve ... é akkor új lánc -> 8/9 sebességes. amihez már új agy is kellene, és új 8as vagy 9es fogaskoszorú. és új váltó is. szal az egész rendszert valszeg cserélni kéne, ha jót akarsz.
Írta 2006. június 06. - 23:09
Egykis segítséget szeretnék kérni
Van egy tuti kis bringám , vagyis csak volt mert egy picit laamortizáltam az évek alatt . Kb a váz meg a váltó ami még mindig tökéletes .
Egy tuti deore lx váltóm van és már ugy megszerettem a bringát h nincs szivem ujra cserélni bármibe is kerül
A kérdésem az lenne hogy hol lehet ilyesmiket jó áron kapni vagy mire érdemes lecserélni.
Amit biztos kellene cserélnem :
-Hátsó fogaskeréksor, vagy inkább kompletten az aggyal együtt , ez isdeore lx volt 11-30 az 7 sebességes
-lánc HG 70 es (megjegyzem ez elment kb 15 ezret ugy hogy márszinte nem is láccik a közepe és mégsem szakadt el , ugyhogy ehez a fajtához ragaszkodom )
-és a legrosszabb az elsõ fogaskerekek, 36 os és 46 os bársztem ez csak komplett hajtókarral együtt lesz
szóval ha valaki tudna nekem segíteni hogy mire lenne érdemes cserélni és hová forduljak azt megköszönném
elõre is köszi
Írta 2006. június 06. - 20:34
kipróbáltam, sajnos ez nem kompatíble.
de több váltóbowdenem sincs. fene egye meg:)
Írta 2006. június 06. - 20:28
Sramnak minkét váltókarváltozatábaól, tehát a gripbõl is és a triggerbõl is van Sram (1:1) és Shimano (1:2) kompatibilis.
Amúgy triggerrõl egyebet nem tudok nyilatkozni, azt tudom, hogy atekertyûsöknek sem egyszerû a bowdencserélése... :-)
Írta 2006. június 06. - 20:24
van alternatíva, egy saint váltókarom, csak egyelõre ki sem tudom szedni a bowdent, olyan puha mûanyagból van a kis baz a végén hogy nem is tudom mit csináljak vele.. csavarodni nem akar, kipattintódni sem.
gonosz.
Írta 2006. június 06. - 20:19
Írta 2006. június 06. - 20:00
Írta 2006. május 28. - 20:05
Azért remélem pontosabban is vált mint a shimano.köszi
Írta 2006. május 28. - 20:04
olcsó, jó
deore nekem is volt, de kb fél évet után használhatatlan lett.. elgyengült a rugó, nem tudtam beállítani rendesen
aztán használtam singulátorként, abba végképp belehalt szegény
majd x.9 és azóta boldogság csak az picit drágább, ezért ajánlom az sx-5öt, mert olcsóbb jóval és majdnem olyan jó is
Írta 2006. május 28. - 20:03
Írta 2006. május 28. - 20:00
Írta 2006. május 27. - 18:13
nekem 9 centire van vágva a szivacs, szarv nincs, közepesen nagy a mancsom....kicsit beleér a kezem, de van mikor teljesen ráfogok /de inkább csak azért mert 60 cm lenne az ideál kormányszélességem a rf meg 64/Akik gripkót használnak, mekkorára szokták hagyni a markolatot?
Szóval alap kéztartásnál is ráfogjon már a tenyér a váltóra, vagy, amikor nem akarok váltani, el kéne férnie mellette is a tenyeremnek?
Nekem eddig ez a második verzió volt, de az új kormányomra már nem tudom annyira betolni a cuccokat, hogy egy teljes tenyérni markolat is elférjen még a váltókar mellett...
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. május 27. - 13:57
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. május 27. - 13:29
Szóval alap kéztartásnál is ráfogjon már a tenyér a váltóra, vagy, amikor nem akarok váltani, el kéne férnie mellette is a tenyeremnek?
Nekem eddig ez a második verzió volt, de az új kormányomra már nem tudom annyira betolni a cuccokat, hogy egy teljes tenyérni markolat is elférjen még a váltókar mellett...
Írta 2006. május 21. - 13:58
Írta 2006. május 21. - 13:56
merthogy a sramról írtaNna ilyet még shimanó átdobóról még nem hallottam, pedig nem vagyok "Shimanó-Fan"
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. május 21. - 13:52
Nna ilyet még shimanó átdobóról még nem hallottam, pedig nem vagyok "Shimanó-Fan"Történt aztán egyik nap, hogy annyit állítgattam, hogy valószínûleg túlhúztam a bilincset, és megadta magát,
Írta 2006. május 21. - 04:06
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]