Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7441 hozzászólás a témában

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Túl vagyok életem elsõ full bowden cseréjén. Magamhoz képest egész jó. :) Ami nem ment teljesen simán, az a bowdenház vágás. Vettem tuti szerszámot: B+. A bowdent vágta is gyönyörûen, könnyedén, ahogy kell. A házat viszont nem igazán. A Shimanot sem sikerült tökéletesen, majd a Jagwire-t sem. Azt szeretném kérdezni, van valami trükk, hogy hogyan kell vágni? (merõlegesen, szalámiszerûen, mittoménhogyan) Néhányszor annyira nem sikerált, hogy még a bowden sem gyütt ki a házból. :(

köszi, parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
shimano váltókhoz van adapter, minden fajta váltóhoz.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
lehet venni boltban is alá valami biz-baszt. én is vettem, de nem tudtam használni :(
aztán vágtunk egy darab PVC csövet, kicsit csiszolgattunk rajt, lefestettem az élét és azóta (kb. 2éve) tökéletesen állja a helyét.
szerintem ez a legolcsóbb megoldás, mégha kicsit gányolás is, bár szerintem semmiben nem különbözik egy bolti alátéttõl...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy esetleg egy 34.9mm-es bilincsel szerelt elsõ váltót, biztonságosan lehet e rögzíteni egy 31.8-as vázcsõre. Gondolom lehet valamit tenni a bilincs belsejébe de hát elsõre nem tûnik valami tuti megoldásnak.
Elõlre is köcc!

Keiko

Keiko

törzsvendég

• fórumtag
  • 419 hozzászólás
Lehet, hogy buta kérdés, de én ugye nõ vagyok ;)
Szóval LX elsõ váltókarral az a gondom, hogy nagyon hosszú az útja a karnak, tehát sokat kell benyomni, hogy átváltson, a kezem meg kicsi. Lehet ezt hekkelni vhogy, vagy növesszek mûkörmöt és váltsak azzal? :D Aliviom volt korábban, azzal nem volt gondom kis kezem ellenére sem...

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.366 hozzászólás
Áttételezés nélküli húzás. Tehát annyit húzol a bowdenen mint amennyit mozdul a váltó. Elvileg.
A shimanoé 2:1. Tehát 1-et húzol, 2 lesz belõle:)

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Köszi a sok tanácsért. Akkor már azt is megkérdezném, mit jelent "az 1:1 húzás"?
parej

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Segítséget szeretnék kérni. Müxik a 8-as kazetta a 9-es váltókarral? Szeretném lecserélni a régi fék-váltókaromat, de alig találok 8-ast, pedig nekem hátul csak 8 fogaskerekm van. köszi, parej

van nem egy bolt ahol vannak retró 8as váltókarok rendesbõl, illl van alivio meg még sramból is akad úgyemléxem 8as trigger.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
sram trx?
Feltöltött kép

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Sram sx-4 váltókarok, ugyanilyen váltókkal, sztem mindent tud amit egy "olcsónjót" váltószettnek kell.
Shimanoval "sajnos" (?) nem kompatibilis, mert 1:1 es a bowdenhúzása.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
SRAMnak van kiváló Shimano kompatibilis váltókarja viszonylag jó áron.
Csak azért mondom, ha esetleg Alivio 8as nem felelne meg.

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
köszi. nem a legjobb hír, zsír új a fogsor hátul. kereshetek 8-as váltókart. :(

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
nem
9es váltókarhoz 9es sor kell!!!

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Segítséget szeretnék kérni. Müxik a 8-as kazetta a 9-es váltókarral? Szeretném lecserélni a régi fék-váltókaromat, de alig találok 8-ast, pedig nekem hátul csak 8 fogaskerekm van. köszi, parej

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Octalinkes LX hm, és XT elsõ váltó. De csak nemrég raktam fel, és lehet hogy vmi beállítás nem annyira pöpec.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
a hajtómûved lánctányérjain vannak egyébként váltáskönnyítõk?
ja és ez csak terhelés alatti váltásnál jelentkezik?

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás

az elsõváltód pozíciója a nyeregvázcsövön valószínûleg nem megfelelõ, ezért van...
úgy kell beállítanod a váltó magasságát, hogy miután a nagytányérra váltottál, akkor a nagytányér fogai és a váltó lemeze között 1 mm legyen.

Márpedig ez jól be van állítva, odafigyeltem rá. De azért majd megnézem. Más gond nem lehet ?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
az elsõváltód pozíciója a nyeregvázcsövön valószínûleg nem megfelelõ, ezért van...
úgy kell beállítanod a váltó magasságát, hogy miután a nagytányérra váltottál, akkor a nagytányér fogai és a váltó lemeze között 1 mm legyen.

tammo

tammo

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
Azt milyen beállítási hiba okozza, hogy középtányérról nagytányérra felváltásnál az elsõ láncterelõnél összetorlódik és beszorul a lánc ? köszi

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
vidd szervízbe, továbbra sem a hosszú kanál miatt csinálja.
amúgy nekem eddig egyik váltó sem tünt olyan szinten szétszedhetõnek, hogy minden következmény nélkül mûködjön utána. persze Gány és Tsa mindent megold, de szopik is vele rendesen.