Jelentkezz be Regisztrálj

Váltók, váltókarok
Írta 2006. július 18. - 14:13

az lenne a kérdésem hogy a HONE hátsó váltót csak HONE aggyal lehet használni vagy sima váltópapucsra is rá lehet -e rakni
másik kérdés hogy a HONE hátsó váltó mûködik -e LX dual control-al, mert haver azt mondta hogy a HONE és SAINT csak saját típusával mûködik
A VÁLASZOKAT ELÕRE IS KÖSZÖNÖM!!!!!!
Írta 2006. július 12. - 15:30

Most viszont teljesen meghalt, hiába a rendszeres ápolás, olajozás, mozgásképtelen....
Elraktam, talán meg tudnám oldani, de erre a gépemre nem fog már visszakerülni, majd ha esetleg 2 bicóm lesz, hasznátveszem majd neki...
__________________HoNLaPoM______________________
Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!
Írta 2006. július 11. - 22:07

ss: rövidkanalas. csak országúti váltók, max 27es hátsó fogszámig.
gs: középkanalas, mind országútikból(jobbak) mind montis váltókból kapható(szintén csak jobbak, minimum LX) bármely fogsorhoz
sgs: hosszúkanalas. igazán hosszú, csak montis váltókból, ez az alap. bármely fogsorhoz
rövidkanalas elõnye: jobban feszít, ám nem tartja el a váztól annyira a láncot - jobban csattoghat
hosszúkanalas: nem tudja annyira feszíteni, kcisit lazább lánc, de jobban el van tartva a láncvillától, így kisebb a nekiverõdés esélye.
Írta 2006. július 11. - 22:04

a montis ugynevezett rövidkanalasak mehetnek elöl 44-es, hátul 32-es sorral.
ami montiban rövid, az országútiban hosszukanalas, ott van még rövidebb kanál. az országútisok a "hosszúnalasat" elöl 3 lánctányérhoz (52 nagytányér) és 11-25-höz használják.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. július 11. - 21:39

az lenne a kérdésem hogy mi a különbség a rövid és hósszú kanalas hátsó váltó között?melyiket mire lehet felhasználni, és a rövid kanalas az mekkora fogaskoszorúhoz jó,és hogy a rövid kanalassal lehet -e 3 lánctányéros hajtókart használni?
A VÁLASZOKAT ELÕRE KÖSZÖNÖM!!!!!!
Írta 2006. július 11. - 15:00

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Írta 2006. július 11. - 13:47

sajnos esélytelen. egy másik bontott, nem mûködõrõl szedhetsz le, de ujonnan kapni lehetetlen.Lehet ilyen elemet kapni valahol? Vagy mit lehet tenni ilyenkor? Ha beszerzek egy újat.
nekem egy '94-es xtr-re kellene egy ugyanolyan, de az semmi mással nem kompatibilis, hurrá sh!mano :mybad:
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. július 11. - 13:22

SRAM váltóhoz SRAM váltókar. És õ nem csinál kombinált kart, így valószínûleg felejtõs a dolog.Továbbá azt is szeretném kérdezni, hogy SRAM váltókhoz lehet-e valamilyen fékváltókart használni, mert eddig nem találtam sajnos. Bármilyen márka lehet, ha jó, és nem drága:).
Írta 2006. július 11. - 11:40

Írta 2006. július 11. - 10:20

Azt szeretném kérdezni, hogy a SRAM-nak melyik hátsó váltója van kb a Deore szintjén, mert nem nagyon tok eligazodni köztük.
Írta 2006. július 10. - 13:15

Írta 2006. július 10. - 12:58

A segítségeteket kérem!
Múlt héten történt meg valam az eset, hogy túrázás közben egyszercsak nem váltott a hátsó váltóm. Szemrevételezés után feltûnt, hogy a vázba kapaszkodó elem túlságosan messze van a vázon található körömtõl, és az "alátéten" található fül egyszerûen túlfordult rajta. Ezzel elérte azt, hogy a festés is lekopott, így már semmi sem tartja a helyén és elfordul.
link
Tegnap ezt az elemet leszereltem, és a síkból kilógó körmöt megkalapáltam. Így közelebb került a vázhoz, viszont végigrepedt. Úgy az anyag feléig. Nem különösebben aggódom, de inkább jobb a békesség.
Lehet ilyen elemet kapni valahol? Vagy mit lehet tenni ilyenkor? Ha beszerzek egy újat.
Sp
Írta 2006. július 10. - 09:22

Írta 2006. július 10. - 08:54

Én úgy vágom, hogy egy sima 500 ft-os oldalvágóba befogom, leteszem a foldre és egy nagy kalapáccsal gyors mozdulattal récsapok. Igy olyan gyorsan vágódik el, hogy nem nyomódik össze a ház és nem is kell nyiszatolni.
oldalvágó = hidegvágó?
mert mifelénk így hívják. szóval egy darab vas, aminek a vége éles és nagyon hasonlít a vésõre?! mert akkor egyrõl beszélünk
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
Írta 2006. július 10. - 07:50

Írta 2006. július 09. - 16:36

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. július 09. - 14:51

http://www.dremeleur...tart/index.html
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Írta 2006. július 09. - 14:01

nekem bevált:) igaz kicsit zajos, de mindent a célért!
Írta 2006. július 09. - 13:56

pray the lord my soul to keep
Írta 2006. július 09. - 11:47

amúgy erõsen egyenesen elcsíped, majd egy hegyes dologgal járhatóvá teszed a végét. így a bowden is szabadon tud majd közlekedni a bowdenházban.