Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Posted 2006. July 20. - 12:50
http://www.lanchalozat.hu/
csak kreatívan!
amúgy pojénból rákerestem az elsõ eszmbejutó bolt címére, és ott is 16 ezer alatt van.
rossz boltokba jársz!
Posted 2006. July 20. - 11:32
Köszi, hát ez nagyon olcsó! a legolcsóbb online üzletben volt 18...probike, 14.900 huf, most vettem egyet a mult héten.
ez a probike ez láncos üzlet?
__________________HoNLaPoM______________________
Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!
Posted 2006. July 20. - 11:30
mi lehet a gond? talán a low-ot kéne csavarni még befelé?
a bowdenfeszességgel sztem nincs gond...
azon a görgõn ahol nincs húzva a váltókar álltal a bowden, ott sem túl feszes, sem túl laza...
ötletek?
még van 1,5 órám a szervízidõmbõl.... Help
Posted 2006. July 20. - 11:02
Be kéne állítanom egy fordított rugóállású hátsó XT váltótó, de ilyet még nem csináltam...
Tehát nem értem hogy mit jelöl itt a Low és a Hig... magas alacsony...
Itt is ugyanazt állítja mit egy sima rugóállásúban? vagy ezen esetben hogy kéne kiindulnom? honnan kezdjem a beállítást és hogyan?
Légyszi segítsetek, 12-13 felé mennénk már tekerni...
Posted 2006. July 18. - 19:11
probike, 14.900 huf, most vettem egyet a mult héten.Nem tudja valaki véletlenül hogy mennyibe kerül a lánchálózatos boltokban az XTR elsõ váltó?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. July 18. - 19:06
de ha érdekel létezik mind hone mind saint fékváltókar.
Posted 2006. July 18. - 19:04
dh-ra vagy fr-ra miért nem használ senki dual control fékváltókar? mondja meg valaki mert én nem tudom
mert dehaban es frirajdban gyakoriabbak az esesek, es nem buli ha egy borulas alkalmaval az egesz hobelebancot [fek es valtokar] cserelni kell. mert draga.
meg mert ott altalaban csak egy valtokar van [hatso] szal elore mar ugyis csak sima fekkar kene, az meg olyan felmegoldas. bar asszem van saint vagy hone dual control [?]
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2006. July 18. - 16:46
dh-ra vagy fr-ra miért nem használ senki dual control fékváltókar? mondja meg valaki mert én nem tudom
Mert a HFX9 meg a Juicy nem kompatibilis a dual controllal.
Posted 2006. July 18. - 16:43
Posted 2006. July 18. - 14:13
az lenne a kérdésem hogy a HONE hátsó váltót csak HONE aggyal lehet használni vagy sima váltópapucsra is rá lehet -e rakni
másik kérdés hogy a HONE hátsó váltó mûködik -e LX dual control-al, mert haver azt mondta hogy a HONE és SAINT csak saját típusával mûködik
A VÁLASZOKAT ELÕRE IS KÖSZÖNÖM!!!!!!
Posted 2006. July 12. - 15:30
Most viszont teljesen meghalt, hiába a rendszeres ápolás, olajozás, mozgásképtelen....
Elraktam, talán meg tudnám oldani, de erre a gépemre nem fog már visszakerülni, majd ha esetleg 2 bicóm lesz, hasznátveszem majd neki...
Posted 2006. July 11. - 22:07
ss: rövidkanalas. csak országúti váltók, max 27es hátsó fogszámig.
gs: középkanalas, mind országútikból(jobbak) mind montis váltókból kapható(szintén csak jobbak, minimum LX) bármely fogsorhoz
sgs: hosszúkanalas. igazán hosszú, csak montis váltókból, ez az alap. bármely fogsorhoz
rövidkanalas elõnye: jobban feszít, ám nem tartja el a váztól annyira a láncot - jobban csattoghat
hosszúkanalas: nem tudja annyira feszíteni, kcisit lazább lánc, de jobban el van tartva a láncvillától, így kisebb a nekiverõdés esélye.
Posted 2006. July 11. - 22:04
a montis ugynevezett rövidkanalasak mehetnek elöl 44-es, hátul 32-es sorral.
ami montiban rövid, az országútiban hosszukanalas, ott van még rövidebb kanál. az országútisok a "hosszúnalasat" elöl 3 lánctányérhoz (52 nagytányér) és 11-25-höz használják.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. July 11. - 21:39
az lenne a kérdésem hogy mi a különbség a rövid és hósszú kanalas hátsó váltó között?melyiket mire lehet felhasználni, és a rövid kanalas az mekkora fogaskoszorúhoz jó,és hogy a rövid kanalassal lehet -e 3 lánctányéros hajtókart használni?
A VÁLASZOKAT ELÕRE KÖSZÖNÖM!!!!!!
Posted 2006. July 11. - 15:00
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Posted 2006. July 11. - 13:47
sajnos esélytelen. egy másik bontott, nem mûködõrõl szedhetsz le, de ujonnan kapni lehetetlen.Lehet ilyen elemet kapni valahol? Vagy mit lehet tenni ilyenkor? Ha beszerzek egy újat.
nekem egy '94-es xtr-re kellene egy ugyanolyan, de az semmi mással nem kompatibilis, hurrá sh!mano :mybad:
Posted 2006. July 11. - 13:22
SRAM váltóhoz SRAM váltókar. És õ nem csinál kombinált kart, így valószínûleg felejtõs a dolog.Továbbá azt is szeretném kérdezni, hogy SRAM váltókhoz lehet-e valamilyen fékváltókart használni, mert eddig nem találtam sajnos. Bármilyen márka lehet, ha jó, és nem drága:).
Posted 2006. July 11. - 11:40
Posted 2006. July 11. - 10:20
Azt szeretném kérdezni, hogy a SRAM-nak melyik hátsó váltója van kb a Deore szintjén, mert nem nagyon tok eligazodni köztük.