Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
tökmind1 h az e.
http://www.lanchalozat.hu/
csak kreatívan!
amúgy pojénból rákerestem az elsõ eszmbejutó bolt címére, és ott is 16 ezer alatt van.
rossz boltokba jársz!

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts

probike, 14.900 huf, most vettem egyet a mult héten.

Köszi, hát ez nagyon olcsó! a legolcsóbb online üzletben volt 18...
ez a probike ez láncos üzlet?
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
a kisebbik fogaskerék felé tökéletesen vált, ám a nagyobik fogaskerék felé akadozik...
mi lehet a gond? talán a low-ot kéne csavarni még befelé?
a bowdenfeszességgel sztem nincs gond...
azon a görgõn ahol nincs húzva a váltókar álltal a bowden, ott sem túl feszes, sem túl laza...
ötletek?
még van 1,5 órám a szervízidõmbõl.... Help

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Egyik haerom áthozta megszervizelni hozzám a bringáját...
Be kéne állítanom egy fordított rugóállású hátsó XT váltótó, de ilyet még nem csináltam...
Tehát nem értem hogy mit jelöl itt a Low és a Hig... magas alacsony...
Itt is ugyanazt állítja mit egy sima rugóállásúban? vagy ezen esetben hogy kéne kiindulnom? honnan kezdjem a beállítást és hogyan?

Légyszi segítsetek, 12-13 felé mennénk már tekerni...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Nem tudja valaki véletlenül hogy mennyibe kerül a lánchálózatos boltokban az XTR elsõ váltó?

probike, 14.900 huf, most vettem egyet a mult héten.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
meg azért is mert aki próbált már nagyobbat ugrani vele, észrevehette hogy elég könnyedén elváltott közben.(nekem már egy járdaszegélyre való felemeléskor megtette)
de ha érdekel létezik mind hone mind saint fékváltókar.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

dh-ra vagy fr-ra miért nem használ senki dual control fékváltókar? mondja meg valaki mert én nem tudom

mert dehaban es frirajdban gyakoriabbak az esesek, es nem buli ha egy borulas alkalmaval az egesz hobelebancot [fek es valtokar] cserelni kell. mert draga.

meg mert ott altalaban csak egy valtokar van [hatso] szal elore mar ugyis csak sima fekkar kene, az meg olyan felmegoldas. bar asszem van saint vagy hone dual control [?]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts

dh-ra vagy fr-ra miért nem használ senki dual control fékváltókar? mondja meg valaki mert én nem tudom

Mert a HFX9 meg a Juicy nem kompatibilis a dual controllal. :D

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 posts

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
csá!!!

az lenne a kérdésem hogy a HONE hátsó váltót csak HONE aggyal lehet használni vagy sima váltópapucsra is rá lehet -e rakni

másik kérdés hogy a HONE hátsó váltó mûködik -e LX dual control-al, mert haver azt mondta hogy a HONE és SAINT csak saját típusával mûködik

A VÁLASZOKAT ELÕRE IS KÖSZÖNÖM!!!!!!

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 posts
Nem tudja valaki véletlenül hogy mennyibe kerül a lánchálózatos boltokban az XTR elsõ váltó? 1-2 hete beszart sz XT elsõ váltóm! :( Már régebben is volt vele problémám, mert szabályosan kiesett belõle a menet, ahol fel kell rögzíteni a váltót a vázra... :wtf: Elképedtem rendesen, nem tudtam hogy a menetfuraton belül van még egy rugószerû valami amibe belemegy a csavar... Ezt a gondot megoldottam egy kis házituninggal -----> köszörû, felx, fúró, acélfûrész, menetszár+ 4db anya! ;)
Most viszont teljesen meghalt, hiába a rendszeres ápolás, olajozás, mozgásképtelen....
Elraktam, talán meg tudnám oldani, de erre a gépemre nem fog már visszakerülni, majd ha esetleg 2 bicóm lesz, hasznátveszem majd neki...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
shimanoban 3 féle kanál létezik
ss: rövidkanalas. csak országúti váltók, max 27es hátsó fogszámig.
gs: középkanalas, mind országútikból(jobbak) mind montis váltókból kapható(szintén csak jobbak, minimum LX) bármely fogsorhoz
sgs: hosszúkanalas. igazán hosszú, csak montis váltókból, ez az alap. bármely fogsorhoz

rövidkanalas elõnye: jobban feszít, ám nem tartja el a váztól annyira a láncot - jobban csattoghat
hosszúkanalas: nem tudja annyira feszíteni, kcisit lazább lánc, de jobban el van tartva a láncvillától, így kisebb a nekiverõdés esélye.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
jobban fesziti a rugót, és általában a katalógusokban feltüntetik, mekkora az az áttétel, amit átér.
a montis ugynevezett rövidkanalasak mehetnek elöl 44-es, hátul 32-es sorral.
ami montiban rövid, az országútiban hosszukanalas, ott van még rövidebb kanál. az országútisok a "hosszúnalasat" elöl 3 lánctányérhoz (52 nagytányér) és 11-25-höz használják.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 posts
csá!!! mindenkinek!!!

az lenne a kérdésem hogy mi a különbség a rövid és hósszú kanalas hátsó váltó között?melyiket mire lehet felhasználni, és a rövid kanalas az mekkora fogaskoszorúhoz jó,és hogy a rövid kanalassal lehet -e 3 lánctányéros hajtókart használni?

A VÁLASZOKAT ELÕRE KÖSZÖNÖM!!!!!!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
X9 váltógörgõk tisztításának mi a módja? Mit kenjek bele és mennyit?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Lehet ilyen elemet kapni valahol? Vagy mit lehet tenni ilyenkor? Ha beszerzek egy újat.

sajnos esélytelen. egy másik bontott, nem mûködõrõl szedhetsz le, de ujonnan kapni lehetetlen.
nekem egy '94-es xtr-re kellene egy ugyanolyan, de az semmi mással nem kompatibilis, hurrá sh!mano :mybad:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Továbbá azt is szeretném kérdezni, hogy SRAM váltókhoz lehet-e valamilyen fékváltókart használni, mert eddig nem találtam sajnos. Bármilyen márka lehet, ha jó, és nem drága:).

SRAM váltóhoz SRAM váltókar. És õ nem csinál kombinált kart, így valószínûleg felejtõs a dolog.

tordek

tordek

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Továbbá azt is szeretném kérdezni, hogy SRAM váltókhoz lehet-e valamilyen fékváltókart használni, mert eddig nem találtam sajnos. Bármilyen márka lehet, ha jó, és nem drága:).

tordek

tordek

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Üdv Mindenkinek!

Azt szeretném kérdezni, hogy a SRAM-nak melyik hátsó váltója van kb a Deore szintjén, mert nem nagyon tok eligazodni köztük.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 posts
Én köszörûvel egyszerûen kettéköszörülöm a bowdenházat. Ez a legtutibb nem nyomja össze a fémet. Egyedül a szõtt bowdenházakat nem ajánlanám így vágni... de azért kipróbálhatjátok...érdekes lesz a végeredmény :D