Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Váltóvétel elõtt állok. Én már régóta kinéztem magamnak az X-9-eset, és nagyon kitartok mellette. Azért mégis szeretnék olyan embertõl egy véleményt aki használta már [saját gépen, hosszú távon] az XT-t és az X-9-es hátsóváltót.
Minden észrevétel érdekelne róluk.

Üdv, rihi

szerintem olvass vissza...én pl már leírtam, de még egyszer nem fogom
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Váltóvétel elõtt állok. Én már régóta kinéztem magamnak az X-9-eset, és nagyon kitartok mellette. Azért mégis szeretnék olyan embertõl egy véleményt aki használta már [saját gépen, hosszú távon] az XT-t és az X-9-es hátsóváltót.
Minden észrevétel érdekelne róluk.

Üdv, rihi
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
igen arra gondoltam. így tudományosabban hangzott!:lol1:
köszi, parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Váltószög állító csavar?! Olyan is van?
Te nem arra a csavarra gondolsz, amivel a felsõ váltógörgõ és a fogaskoszorú közti távolságot lehet állítani (persze ezzel a váltó állása is változik, de csak nagyon picit)?
A lánc hosszával tudod rendesen állítani. Az az elöl-hátul legnagyobbon + 2 láncszem szokott lenni a jó sokak szerint.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Sziasztok!

Lecseréltem a hátsó fogassort, kérdezném, hogy kell-e a váltószög-állító csavarral vmit csinálni? Van vmi szabály vagy képlet arra, hogyan kell állnia a váltónak. Vhol azt olvastam, hogy ha elöl-hátul a legnagyobbn lánckeréken van a lánc, akkor 45 fokos szögben kell állnia. Asszem. :)

köszi, parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

offtopic: nem találtam meg a deore-t, már valaki használja azóta ez azt jelenti.

Köszönöm azér! Azért nem írtam még privit, mert nem kaptam vissza a Deore árát, hanem azt mondta hoz használt régebbi XT-t, 2 emberbõl vmelyiktõl megszerzi; mert annak facának kéne lennie, mert még nem volt ekokra átdobófül rajtuk... Addig míg benne a lóvém megvárom hogy mit hoz...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Deore is viszi a 48-36-26ot, ez a furcsa, hogy gyakorlatilag meg mégse viszi rendesen a 48-38-28at :( .
Most régi XT-t kutatnak fel nekem, mert azt mondja a biciklis hogy azzal mennie kellene... (kisebb fül)

offtopic: nem találtam meg a deore-t, már valaki használja azóta ez azt jelenti.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

MC Pite:

Nekem volt 48-36-26 LX hajtómûvem, 2004-es XT topswinges váltóval tökéletes volt. Most LX 44-32-22 hajtómûvet vált és azzal is tuti.

Deore is viszi a 48-36-26ot, ez a furcsa, hogy gyakorlatilag meg mégse viszi rendesen a 48-38-28at :( .
Most régi XT-t kutatnak fel nekem, mert azt mondja a biciklis hogy azzal mennie kellene... (kisebb fül)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
csak ne a valtos topikban kezdjunk el nullarol bringat felepiteni ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
x factorban meg merem kockáztatni be is cserélnék neked talán a marzót belõle. talán.
kona helyett meg Pyxis, etalon váz.
és lehet folytatni az alkatérszlistát.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Mondjuk az sem egy kimondott cc gép:)
2006-os Fox Float R teleszkópot tudnék 80k-ért újonnan venni
meg talán 2005-ös Kona Hoss-Dee lux vázat 30k-ért
De még próbálgatom:)

ne vegyél már 2,2 kilós vázat cc-re...a hoss 140 kilós embereknek van kitalálva....30 körül vagyél magellan pixis vázat...cc-re kiváló.....

foxot 80 ér hozhatsz nekem is :)

bár ez itt off volt...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Mondjuk az sem egy kimondott cc gép:)
2006-os Fox Float R teleszkópot tudnék 80k-ért újonnan venni
meg talán 2005-ös Kona Hoss-Dee lux vázat 30k-ért
De még próbálgatom:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ugrálni igen. tekerni pedig. a bighittel jobban haladok, és könnyebb tekerni is. haladok, örülök, és néha ráülök a cc gépre, és meglepõdöm hogy mennyire más, ugyanannyi melóval másfélszer olyan gyors átlagot tudok nyomni. szóval örömbringázásra lassú krúzolásra beválik nekem is a P, de semmi komoly, társasággal való tekerésre nem alkalmas.
just crúzin'

add el a vázat, a villát, a kerekeket, a többi jó kiinduló alap, és ami bejön, abból tök jó cuccokat kaphatsz.
reba, pyxis, maviccal fûzhetsz kerekeket is...
szóval van még esély arra hogy neked való bringád legyen minimál ráfordított pénzzel.

Soto

Soto

vendég

• fórumtag
  • 106 hozzászólás
Ugy te most nem akarsz alkatrészcserét egy olyan bicón, amitõl szabadulni akarsz? Inkább add el gyorsan(mélyen áron alul) amit tudsz, és örülj. Amit te most csinálni fogsz, az felesleges pénzkidobás.

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Hahaha
Elsõváltó vamn rajta.
Miért neked a kisbicód kényelmes?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
a telót, a vázat, a kerekeket, gumikat és elsõváltót rá ha nincsen.
ahhoz hogy kényelmes, és könnyen tekerhetõ legyen.

persze van alternatíva, vékony gumik, elöl hátul váltó, cc nyereg, de ez csak kompromisszum.

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Inkább azt kérdezném hogy mit cseréljek a bicón hogy jobb legyen?

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
Most néztem az ebike-on itthon is kijön annyiból:(

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
igen, jó ár érte.

Fakaby

Fakaby

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
De nem az eldás a cél hanem hogy a gyári váltót erre cseréljem.