Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7441 hozzászólás a témában

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Eszement...
http://vatera.hu/shi...e_15202562.html

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Én eddig bármit vettem, azt mindenki leszarozta. Azért remélem jó gép lesz.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az eredeti nyeregcsõ is khmm... érdekes :)
szerezz egy roox s4-et, ha mindenképpen megtartod.
szerintem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
nyeregcsövem van hozzá eredeti. egy ilyen váltót meg akkor beszerzek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
azt tudom, hogy a g-zerok-ra e-type való.
meg 27.2-es nyeregcsõ :P
ez a scott csinált hulladék vázakat anno, nem vitás.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha nincs nyeregvazcsove, [ahogy nezem nincs] akkor eselyes, hogy e-type kell hozza. monoblokkra szerelhetos. ilyen

Feltöltött kép

van egy par elfekvobe levo xtr a boltban, olcson megkaphatod. karbon neki az a tartolemeze :D

de ezek az elsovaltok eleg szarok am. hajlonganak ossze visza, meg masfel ora beallitani.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy Scott Octane és FX vázakra milyen rendszerû elsõ váltót lehet rakni, illetve, hogy hol lehet olyat kapni? Köszi.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
teljese n rendben van.
szerezz egy korabeli xt hátsót is, s ha nem fexel sokat az aszfalton jobb oldalon 10évre ki vagy pipálva váltóilag...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
'98-ig volt gyártásban.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
ma szert tettem egy Sh. FD-M736 típusú elsõváltóra (deore xt), azért az áráért, amiért vettem (3000 HUF), nem lehetett kihagyni. viszont azt szeretném kérdezni, hogy ez a váltó milyen évjáratú?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

helyedben nem játszanék visszagörbítéssel.. olyan láncok is szakadnak, amikhez nem nyúlt senki, és nem hiszem hogy pozitív élmény.
a túlrövid lánc meg megint nem jó senkinek.

váltóbeállítás: http://bikemag.hu/content/view/100/10/

a váltó be van állítva. amúgy meg igazadvan tom de még nem jött meg a lánc :S

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás

úgy rémlik ez inkább a SRAM területe, náluk van kicsit nagyobb választék, és nem csak olcsók.
én mondjuk ezt nem tudnám elképzelni a bicómon (pedig fantáziám van :D ), de profik is használják.

Tényleg inkább a shimanora jellemzõ az a kép, amit leírtam, sram kínálatában vannak nagyon profi markolatváltók. Gondolkozok egy váltó/-kar/fogaskoszorú/agy cserén, és akkor már a 9-sebességest érdemes választani, de ilyenbõl meg nem volt shimano markolatváltó, ezért kérdeztem. De még eléggé újak az alkatrészek, úgyhogy valószínüleg maradok a 7 sebességnél, csak kell egy kazettás agy és egy fogaskoszorú, csak az elõbbit elég nehéz lesz beszerezni...

Ezt köszi szépen, nagyon részletes leírás, mindjárt végigolvasom :)

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

..multkor csak simán visszagörbítettem:D remélem nem szakad majd el. de már rendeltem újat.

helyedben nem játszanék visszagörbítéssel.. olyan láncok is szakadnak, amikhez nem nyúlt senki, és nem hiszem hogy pozitív élmény.
a túlrövid lánc meg megint nem jó senkinek.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Valaki felhomályosítana, hogy miért olcsóbb a markolatváltó, mint a "pöckölgetõs"? Mellesleg kevesebb típus is van a legtöbb helyen markolatváltóból. Ezekbõl arra következtettem, hogy ez a kevésbé "menõ" és korszerû... jól látom a helyzetet, és ha igen, mi ennek az oka? Egyébként én markolatváltó user vagyok, és nagyon bejön, nehezen tudnám elképzelni a másikat a bringámon.

úgy rémlik ez inkább a SRAM területe, náluk van kicsit nagyobb választék, és nem csak olcsók.
én mondjuk ezt nem tudnám elképzelni a bicómon (pedig fantáziám van :D ), de profik is használják.

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
Valaki felhomályosítana, hogy miért olcsóbb a markolatváltó, mint a "pöckölgetõs"? Mellesleg kevesebb típus is van a legtöbb helyen markolatváltóból. Ezekbõl arra következtettem, hogy ez a kevésbé "menõ" és korszerû... jól látom a helyzetet, és ha igen, mi ennek az oka? Egyébként én markolatváltó user vagyok, és nagyon bejön, nehezen tudnám elképzelni a másikat a bringámon.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás

http://ebike.hu/term...al-sramhoz/3232

Kössz! :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
http://ebike.hu/term...al-sramhoz/3232

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Tudna vki nekem segiteni hogy milyen váltókart vegyek a hátsó Sram 4.0 váltómhoz?Azért vmi emberi áron kellene...nem 14-15ezerért! :D

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
nekem aliviom van és nem jó. mondjuk a váltófül visszahajlítása segített egy kicsit :D viszont a hátra egy hosszú bowdenházba megy a kábel és amiatt is váltogat elvileg. meg a lánc is lehet öreg. nekem mindig leesik és becsípi a hajtókar és jól elgörbíti a láncszemet. ilyenkor mindig kiveszem,bár már kezd elfogyni a láncom..multkor csak simán visszagörbítettem:D remélem nem szakad majd el. de már rendeltem újat.

és seváltóm se láncfeszítõm, igen ilyen lúzer vagyok én :) majd ha megjön a lánc és a fogsor, akkor gyûjtök kesst boxguide-ra

zsoltee

zsoltee

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
nálam is hasonló a szitu, bár még nem ennyire durva: 1x leugrott a lánc, 5.-6.-7. fokozat között bizonytalan, hogy hova is álljon :)
gondolom csak beállítás kérdése, de nem tudom, hogy hogyan kell, ha nem bonyolult, akkor nem vinném emiatt szervízbe, de jó lenne beállítani.
egyébként nekem altus váltóm van, 1000 km van benne.