Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Köszi a segítséget... én is a mediumra gondoltam.... akkor joh biciglizést mindenkinek:)
Jó ét!!!
Sziasztok

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Már ki lett tárgyalva.

Rövidebb kanál jobban feszít, kevésbé sérülékeny. Merevgéphez tökéletesen megfelel a közepes kanál.

edit: legalábbis így emlékszem :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
11-34-hez már long kanál kell; szerintem.
Én viszont nem vagyok kibékülve a medium kanalas váltóval. Érzésre a medium közel se nyújt olyan biztos láncfutást és váltásteljesítményt, mint a long. Ez annyira zavar, hogy le is cserélem a mediumot longra. Egy elõnyös tulajdonságát érzékeltem. Mivel jobban feszíti a láncot, jellemzõen nem ugrott le az elsõ tányérokról.
Viszonyítás:
- SRAM X9 long 2005
- SRAM X9 medium 2006

CC bringán.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 posts
  • LocationBad Goisern
Elég lesz, nekem rövid kanalas xt van 11-34-re az is viszi.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
jah és a hajtómû az 22-44-es lesz nem tudom hogy ez is számít-e, de azért leírom....

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
szóval akkor 11-32 es fogaskosz.-ra elég? Jah és ha esetleg 11-34-est szeretnék akkor is ezt vagy akkor már long? köszi....:)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
a medium, azaz középkanalas a legtöbb mai xc bringára elég. a különbség a fogátfogásban van, tehát hogy mekkora a legkisebb és a legnagyobb fogaskerék közötti fogszámkülönbség. meg persze a long nak hosszabb a váltókanala. de a medium bõven elég lesz xcre meg úgy mindenre.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
egy kérdésem lenne: Long vagy medium váltót kéne vennem? 9 s-es sram x9-et szeretnék venni, na most melyiket kell vennem? Mit a lényege a kanálhosznak? bocsi ha nem értek hozzá annyira.... sürgössen kérem a választ köszi

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

azt tudom, hogy a g-zerok-ra e-type való.
meg 27.2-es nyeregcsõ :P
ez a scott csinált hulladék vázakat anno, nem vitás.

az én g-zeromba nagyobb átmérõjú volt,,,,tán 31,6 valami olyan amibõl volt ricsi pro....

és az e-type xt átdobót senki nem tudta beállítani.....az esetek felében ha vissza akartam váltani középrõl nagyra, meg kellett állni és rásegíteni kézzel.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
Eszement...
http://vatera.hu/shi...e_15202562.html

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Én eddig bármit vettem, azt mindenki leszarozta. Azért remélem jó gép lesz.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
az eredeti nyeregcsõ is khmm... érdekes :)
szerezz egy roox s4-et, ha mindenképpen megtartod.
szerintem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
nyeregcsövem van hozzá eredeti. egy ilyen váltót meg akkor beszerzek.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
azt tudom, hogy a g-zerok-ra e-type való.
meg 27.2-es nyeregcsõ :P
ez a scott csinált hulladék vázakat anno, nem vitás.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha nincs nyeregvazcsove, [ahogy nezem nincs] akkor eselyes, hogy e-type kell hozza. monoblokkra szerelhetos. ilyen

Feltöltött kép

van egy par elfekvobe levo xtr a boltban, olcson megkaphatod. karbon neki az a tartolemeze :D

de ezek az elsovaltok eleg szarok am. hajlonganak ossze visza, meg masfel ora beallitani.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy Scott Octane és FX vázakra milyen rendszerû elsõ váltót lehet rakni, illetve, hogy hol lehet olyat kapni? Köszi.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
teljese n rendben van.
szerezz egy korabeli xt hátsót is, s ha nem fexel sokat az aszfalton jobb oldalon 10évre ki vagy pipálva váltóilag...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
'98-ig volt gyártásban.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
ma szert tettem egy Sh. FD-M736 típusú elsõváltóra (deore xt), azért az áráért, amiért vettem (3000 HUF), nem lehetett kihagyni. viszont azt szeretném kérdezni, hogy ez a váltó milyen évjáratú?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts

helyedben nem játszanék visszagörbítéssel.. olyan láncok is szakadnak, amikhez nem nyúlt senki, és nem hiszem hogy pozitív élmény.
a túlrövid lánc meg megint nem jó senkinek.

váltóbeállítás: http://bikemag.hu/content/view/100/10/

a váltó be van állítva. amúgy meg igazadvan tom de még nem jött meg a lánc :S