Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
ennél is ott van, hogy max fogszám 27, bár lehet elírás...
egyébként pedig minek van fent olyan sor, ami 34-ig megy? kell az neked?

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
drága váltót nem akarok mert a mostani aliviom is azért kuka mer elhajlott a váltófül
gyaníthatóan egy esés miatt
úgyis gyakran van sajna az h odabaszom vminek vagy elesek aztán a váltónak annyi
így egy olyat akarok amit nem kell félteni.. alivio még viszonylag olcsó

http://ebike.hu/term...aguti/hatso/627
esetleg ez? mennyire bírja a strapát? ez is sora csak középkanalas
és ez 37 fokig bírja

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
lx-bõl van középkanalas, drágábban, de megéri egy jobb váltót feltenni.

(rdm-580/581gs)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
akkor ez bukta..
sajna akkor marad az alivio:/
valami más korrekt áron kapható shimano hátsóváltó esetleg?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
rövidkanalas hátsóváltó max 27es fogig megy el. papiron.

de hogy pontosan idézzem:

Max. Sprocket

27T

Min. Sprocket

11T

Max Front Difference.

14T

Total Capacity

29T

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
elöl 38 hátul max34es fogaskeréksorral lehet hazsnálni simano sora-t?

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
köszönöm pdf-et, meg a jótanácsot is ;)

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Sztem ne is nagyon próbáld. A mûanyag burkolatot leveheted nyugodtan, de tovább nem ajánlom hogy bontsd. Ki tudod úgy is pucolni, utána kevés sûrû olaj, vagy pici hígabb zsí rbele és lehet összerakni. Én egy réges régi altus rapidfire+ -t szedtem szét, és alig tudtam összelegózni újra, pedig szereltem már egyet s mást.

Egyébként itt a link: http://www.paul-lang.../SL-M740-98.pdf

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
Hello!

8-as XT váltókarhoz (SL-M740) tudna nekem valaki küldeni vmi rajzot,vagy leírást, hogy hogyan kell szétszedni és hol kell bekenni/bezsírozni? Azért kérdem, mert van nálam 1 használt, és szeretném újra kenni, gondolom jópár év használat után nem ártana neki.. csak nem merem széjjel csavarozni, mert féleg hogy szétugrik az egész, és akkor szenvedhetek vele, hogy összeálljon :)
idáig grip-shift markolatváltóim voltak, azokat ugye nem valami nagy szám szétszedni/bekenni/összerakni.. rapidfire-t azért igy elsõre, nem mertem szétkapni..

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Deore felejtõs, mert gyenge a rögzítésnél lévõ forgáspont rugója, és szétveri a vázad, alivió jó, de hosszúkanalas váltó nem kell DH-ra. Marad a sora, mert igénytelen, jól feszít, olcsó, és ha lezúzod nem megy rá a gatyád a pótlásra.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
szerintetek mit érdemes inkább venni polar x-be, dh felhasználásra?
aliviot sora-t vagy deore-t?
soráról jókat olvastam, de nem para h egy országúti váltó és mi az oka h jóval olcsóbb egy alivionál vagy deore-nél?
jó lenne ha bírná a sarat ( alivio nembírja) és késõbb lehessen majd fullyba is tenni, ha váltok. és karbantartás ha lehet minimális.
tapasztalatok?

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

azt hiszem már hogy soha nem készül el szegény kerékpárom akit nemrég baleset ért ! mint már mondottam letörött a hátsó váltó papucs vagy mi és az egész országban nem találnak hozzá alkatrészt:( már több mint két hete a szervízben van :(

Erre mit mondjak, hogy tudatlan a boltosod, vagy lusta?
M300-ez a kódja a váltópapucsodnak, és van egy doboznyi belõle a nagykerben...
Üdv:Thy

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en mikor megvettem a bringat, akkor vettem hozza egy tartalek valtofulet. pontosan ezert. hogy ne kelljen ra varnom, ha egyszer szuksegem lesz ra.

lehet, hogy egy boltban valahol pesten ott csucsul egy pontosan neked valo ful egy fiok aljaban, es tokre nem tudnak vele mit kezdeni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Alex rider

Alex rider

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
már több mint két hete a szervízben van :([/QUOTE]

3 nap és 3 hete :(

dühitõ

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nekem a szomszédom ilyen ;)
van nekik marógép, eszergagép, minden.

amugy pestiek: szabózé, aki a luongo-ban volt, most valahol ujpest felé a saját kis mûhelyét csinálja, mindenféle kerékpáralkatrészbarkácsolásban szivesen segít. tessék befáradni a luongo-ba és megkérdezni hova kell menni. (és mondani, hogy jönnek rob-nak egy sörrel az ingyenreklámért D:)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
rob, adhatnál vmi ilyen címet, hogy hol tudsz maróst, fõleg, aki így pozícionálja az árait
nem kell, hogy ismerõs legyen :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
biztos jó más vázé is kis átalakitással.
próbálkozz.
ha más nem, keress egy jó cnc marós / lézervagós ismerõst, csinál neked egy sörért.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Alex rider

Alex rider

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
elfogyott......ez van :(

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

köszi a tanácsot bár nem tudom hogy jól írtam le a nevét ....tudjátok az a kis pöcök ami a váltót a vázhoz rögzíti amugy egy hardy 4 es váz ....

Na ne már hogy merida-hoz nem tudnak papucsot szerezni!!!???

Alex rider

Alex rider

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
köszi a tanácsot bár nem tudom hogy jól írtam le a nevét ....tudjátok az a kis pöcök ami a váltót a vázhoz rögzíti amugy egy hardy 4 es váz ....