Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7441 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
pesti boltokba kapható alu görgö?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A sramomban sem mozog oldalra a felsõ váltógörgõ.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Volt már nektek egyáltalán? vagy csak hallottatok olyanról aki látott olyat akinek volt? Nekem az van az XTR-ben, és az mind nem igaz amit írtatok róla, egyedül talán az hogy drágább (egyébként az én TISO görgõm olcsóbban jött olaszországból, mintha XTR görgõ lett volna itthonról nagykeráron)! Mivel könnyített (lyukas) nem ragad rá a dzsuva annyira, a lyukakon meg átfolyik a sár is ha trutyiban mész, (egyébként meg nem kell annyira megkenni a láncot, hogy csirízes legyen, s néha nem árt tisztítani sem) Precízebben vált a jobb csapágyazás miatt, könnyebb is az XTR görgõnél, és szebb is.

nekem is volt acor. egy a baj vele, oldalirányban nem mozog, mint a gyári shimano görgõk. ezt vagy észreveszed, vagy nem. ha észreveszed, akkor tudni fogod, hogy nem javult, hanem romlott a váltás, mert amikor a lánc feszül egyik lánckerékrõl a másikra, akkor a gyári görgõ kicsit elmozdul, ezzel segítve a másik lánckerékre mozgását a láncnak.
ha nem veszed észre a különbséget, akkor meg mindegy. az alu szebben néz ki.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

melyiket érdemesebb venni?
RD-M751 SGS vagy egy X9 lONG -ot?
Ha csak szipmlán össze akarjuk hasonlítani a kettõt!?

ui: mi a különbség az X9 és a 9.0 közt?

9.0 mûanyagos, X-9 fém, és a felsõ váltógörgõjük nem kompatibilis egymással. A 9.0nak erõsebb a rugója is.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
melyiket érdemesebb venni?
RD-M751 SGS vagy egy X9 lONG -ot?
Ha csak szipmlán össze akarjuk hasonlítani a kettõt!?

ui: mi a különbség az X9 és a 9.0 közt?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Volt már nektek egyáltalán? vagy csak hallottatok olyanról aki látott olyat akinek volt? Nekem az van az XTR-ben, és az mind nem igaz amit írtatok róla, egyedül talán az hogy drágább (egyébként az én TISO görgõm olcsóbban jött olaszországból, mintha XTR görgõ lett volna itthonról nagykeráron)! Mivel könnyített (lyukas) nem ragad rá a dzsuva annyira, a lyukakon meg átfolyik a sár is ha trutyiban mész, (egyébként meg nem kell annyira megkenni a láncot, hogy csirízes legyen, s néha nem árt tisztítani sem) Precízebben vált a jobb csapágyazás miatt, könnyebb is az XTR görgõnél, és szebb is.

Hol keresgéljek alu váltógörgõket, mert elsõ nekifutásom a netes keresgélésben nem vezetett eredményre?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
sztem jol néz ki az a piros eloxált. igaz az én bicomba nem menne a piros de pl kék v sima fekete ill szürke az jöhetne. ilyeneket bicosboltokba árulnak? vagy ez is vmi csemege és külföldröl származik?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Ok, akkor ha szerintetek elég a 951-es lánc is akkor ok, ja meg ha a Ritchey agy kotyog... akkor veszek a Probike- ban egy Deore LX hátsó agyat XT gyorszárral 6990,- Ft- ért, könnyebb is jobb is és a vélemények is jobbak... Köszi a véleményeket!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
piros eloxált volt a 105-ösömben. nekem jobban bejön a gyári
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
viszont ha rárakódik a slejm(max 1 hét) akkor már feltünõnek sem feltünõ, nem is szép, retkesen semmi sem az. így az egyetlen értelmét is elvesztette.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az alu görgö nehezebb, drágább, hangosabb, és nem vált olyan szépen.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hát ja nyugi én se fogom még most.. csak már láttam h nem egészen olyan az a fogprofil mint uj korába... 1300 ért alsó+felsö az még korrekt.

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 hozzászólás

tegnap meglepödve tapasztaltam h még nem egészen 5000 km-t futott deore hátsóváltómnak a váltógörgöje (ami a kanál alján van) elkezdett szemmel láthatóan elkopni. milyen árba van egy görgö? / most néztem ebikon 2700 egy görgö -->Rablás

Én 15 ezernél cseréltem görgõt a Deore váltómban, és 1300Ft volt az alsó + felsõ...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
jo ok, de azért azt hittem h egy 30 ezres váltóba már belefér egy alu görgö. :chin:
akkor majd idövel utánanézek ezeknek a tuning alu görgöknek...

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Egyik váltóban sem fém a váltógörgõ, még az X.0, XTR-ben sem, nemhogy egy deore-ban. Mindben kemény mûanyag, mely a használattól szépen elkopik egy idõ után. Nem véletlenül vannak aluból a drágább, (és könnyebb) tuning görgõk.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hy all

tegnap meglepödve tapasztaltam h még nem egészen 5000 km-t futott deore hátsóváltómnak a váltógörgöje (ami a kanál alján van) elkezdett szemmel láthatóan elkopni. sztem az elképesztö h nem birnak tisztességes fém görgöt beletenni még egy deore ba se (ja és 05ös váltó)
milyen árba van egy görgö? / most néztem ebikon 2700 egy görgö -->Rablás

az lx be vagy xt-be nár fém a görgö?
ja és a sram-okba alapbol fém a görgö? pl x7 töl felfele?

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás
bár ez nem az a topik, de ha nem érdekel a név, nagyon jól jársz szerintem a bike positive zárt csapágyas hátsóagyával

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

ricsi agyat nem vennék.
bár nem tudom, hogy milyen, ennek is vacakok-e a kalapácsai, de nem nyúlnék bele.
a többi sztem korrekt

Nekem is csak rossz emlékeim vannak róla, egy idõ után javíthatatlanul kotyogott, és a racsni is ugrott :P
Az összes többi nagyon tetszetõs a listából.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
erre valaki?