Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Hol lehet ezt megtekinteni itt a neten, mert a gyártónál nincs fent.
És ahogy azt korábban is említettem, mûa. vagy kompozit váltógörgõi 2005-s vagy újabb SRAM váltókhoz nincsenek, ezért kétkedéssel fogadom, hogy akkor pont aluból lennének.

Ja, hogy neked alu kellene Sramhoz? Az nincs, csak a gyári.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Sajnos. Egy dolgot utálok a SRAM X9-ben; a váltógörgõket. Fõleg a 2006-os modellévtõl. Hulladék mind anyagában, mind csapágyazásában.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Sramhoz nincs alu görgõ felülre. Én külföldön sem láttam még. Csak shimano-hoz, mert az egyszerû, és kompatibilis a csapágygyártóknak.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Nézz be a Bringabutikba, elvileg van nagykerben és õ 4ért tudja adni a 2görgõt.

Hol lehet ezt megtekinteni itt a neten, mert a gyártónál nincs fent.
És ahogy azt korábban is említettem, mûa. vagy kompozit váltógörgõi 2005-s vagy újabb SRAM váltókhoz nincsenek, ezért kétkedéssel fogadom, hogy akkor pont aluból lennének.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Akárhol nézem a BBB-t, nem látok a katalógusban alu görgõt, arról nem is beszélve, hogy SRAM-hoz kéne (2005, ill utána, amilyen hagyományosban nincs is nekik)

Nézz be a Bringabutikba, elvileg van nagykerben és õ 4ért tudja adni a 2görgõt.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
értem.azt nem tudtam ,hogy sram hoz kell :) ebike is kilõve akkor ....

én meg utálom az XT mben az alugörgõt,de sajnos az eredeti ledarálódott egy váltótartó fül törés miatt(Salgótarjáni ob) és ez került bele

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Valeria,pacificcycles.hu BBB boltok,a Bikemag egész oldalas reklámja ;)

Akárhol nézem a BBB-t, nem látok a katalógusban alu görgõt, arról nem is beszélve, hogy SRAM-hoz kéne (2005, ill utána, amilyen hagyományosban nincs is nekik)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Valeria,pacificcycles.hu BBB boltok,a Bikemag egész oldalas reklámja ;)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Biztos kapható, a héten mintha acort (ha az alu) láttam volna valahol, de rendelni biztos tudnak.

A sebesség mindent megold.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
pesti boltokba kapható alu görgö?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A sramomban sem mozog oldalra a felsõ váltógörgõ.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Volt már nektek egyáltalán? vagy csak hallottatok olyanról aki látott olyat akinek volt? Nekem az van az XTR-ben, és az mind nem igaz amit írtatok róla, egyedül talán az hogy drágább (egyébként az én TISO görgõm olcsóbban jött olaszországból, mintha XTR görgõ lett volna itthonról nagykeráron)! Mivel könnyített (lyukas) nem ragad rá a dzsuva annyira, a lyukakon meg átfolyik a sár is ha trutyiban mész, (egyébként meg nem kell annyira megkenni a láncot, hogy csirízes legyen, s néha nem árt tisztítani sem) Precízebben vált a jobb csapágyazás miatt, könnyebb is az XTR görgõnél, és szebb is.

nekem is volt acor. egy a baj vele, oldalirányban nem mozog, mint a gyári shimano görgõk. ezt vagy észreveszed, vagy nem. ha észreveszed, akkor tudni fogod, hogy nem javult, hanem romlott a váltás, mert amikor a lánc feszül egyik lánckerékrõl a másikra, akkor a gyári görgõ kicsit elmozdul, ezzel segítve a másik lánckerékre mozgását a láncnak.
ha nem veszed észre a különbséget, akkor meg mindegy. az alu szebben néz ki.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

melyiket érdemesebb venni?
RD-M751 SGS vagy egy X9 lONG -ot?
Ha csak szipmlán össze akarjuk hasonlítani a kettõt!?

ui: mi a különbség az X9 és a 9.0 közt?

9.0 mûanyagos, X-9 fém, és a felsõ váltógörgõjük nem kompatibilis egymással. A 9.0nak erõsebb a rugója is.

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 posts
melyiket érdemesebb venni?
RD-M751 SGS vagy egy X9 lONG -ot?
Ha csak szipmlán össze akarjuk hasonlítani a kettõt!?

ui: mi a különbség az X9 és a 9.0 közt?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Volt már nektek egyáltalán? vagy csak hallottatok olyanról aki látott olyat akinek volt? Nekem az van az XTR-ben, és az mind nem igaz amit írtatok róla, egyedül talán az hogy drágább (egyébként az én TISO görgõm olcsóbban jött olaszországból, mintha XTR görgõ lett volna itthonról nagykeráron)! Mivel könnyített (lyukas) nem ragad rá a dzsuva annyira, a lyukakon meg átfolyik a sár is ha trutyiban mész, (egyébként meg nem kell annyira megkenni a láncot, hogy csirízes legyen, s néha nem árt tisztítani sem) Precízebben vált a jobb csapágyazás miatt, könnyebb is az XTR görgõnél, és szebb is.

Hol keresgéljek alu váltógörgõket, mert elsõ nekifutásom a netes keresgélésben nem vezetett eredményre?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
sztem jol néz ki az a piros eloxált. igaz az én bicomba nem menne a piros de pl kék v sima fekete ill szürke az jöhetne. ilyeneket bicosboltokba árulnak? vagy ez is vmi csemege és külföldröl származik?

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,662 posts
Ok, akkor ha szerintetek elég a 951-es lánc is akkor ok, ja meg ha a Ritchey agy kotyog... akkor veszek a Probike- ban egy Deore LX hátsó agyat XT gyorszárral 6990,- Ft- ért, könnyebb is jobb is és a vélemények is jobbak... Köszi a véleményeket!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
piros eloxált volt a 105-ösömben. nekem jobban bejön a gyári
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
viszont ha rárakódik a slejm(max 1 hét) akkor már feltünõnek sem feltünõ, nem is szép, retkesen semmi sem az. így az egyetlen értelmét is elvesztette.