Pontosan ezt a Deora kart nem ismerem, de tudom, hogy mostanában már egészen rendben vannak az alsóbb polcokról valók is.
Általában igaz, hogy a gyárak szívesen raknak jobb váltót a bringára, mint a szett többi darabja, a kart meg hanyagolják, pedig...
Szóval igen, megéri azt a pár ezrest. 15 körül szoktak lenni az apróban használt XT-k, a tied meg (csak tipp, szerintem) 7-8 körül érhet. Az első váltót nem kell bizgetned, az tökéletesen teszi a dolgát, ha jól be van állítva.
Sziasztok!
Van egy CUBE ACID bringám. (2014) Gyárilag van rajta DEORE SL-M610 váltókar. Hátsó váltó Shimano XT RD M781.Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e lecserélnem a váltókart is XT-re? Első váltó SLX FD M670
Olvastam, hogy pontosabb jobb ....... Gyakorlati tanácsra lenne szükségem. Igazából erdőben és aszfalton használom, de szeretnék sokkal többet túrázni akár hegyekben is.
Nem rég vettem (használtan) és nagyon bele vagyok szerelmesedve. Egy régi 16 éves Caprine bicajt cseréltem erre. Így a kerékpározás új értelmet nyert a számomra.
Még nem cseréltem rajta semmit. Kivéve a pedált (SIMANO SAINT) és a nyerget egy Selle Italia-ra.
Summa: Érdemes beruháznom, vagy nem fogok eget verő különbséget találni?
Válaszokat előre is köszönöm .
Üdv: István