az 50,4mm-es láncvonal nagyon gáz az 1x11-es xt-nél. legalább adták volna meg az esélyt, hogy állíthasson rajta az ember.
Jelentkezz be Regisztrálj

Váltók, váltókarok
Írta 2015. június 19. - 22:24

Nem nagyon láttam postot itt a 2016-os XT, különösen az 1x11-es váltásról. Csak én vagyok rákattanva?
Itt már vannak árak, ha jól számolom nagyjából 340 Euró az átalakítás ha mindent vesz az ember (hajtókar, váltó, váltókar, lánc, sor):
https://www.bike-com...himano-XT-2016/
Azt hiszem én ki fogom próbálni hamarosan, XT szinten a Shimano olyan nagyot nem hibázhat, jelenleg is a 2x10-est használom és jó.
újdonság topikban beszéltünk róla.
off de nekem meg a 8020-as keréxett a szívem csücske - on
nekem még mindig a 2 tányér szimpi elől, viszont úgy meg nekem a 36-os végű sor hiányzik.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2015. június 19. - 21:47

Nem nagyon láttam postot itt a 2016-os XT, különösen az 1x11-es váltásról. Csak én vagyok rákattanva?
Itt már vannak árak, ha jól számolom nagyjából 340 Euró az átalakítás ha mindent vesz az ember (hajtókar, váltó, váltókar, lánc, sor):
https://www.bike-com...himano-XT-2016/
Azt hiszem én ki fogom próbálni hamarosan, XT szinten a Shimano olyan nagyot nem hibázhat, jelenleg is a 2x10-est használom és jó.
karakoram módosította - 2015. június 19. - 21:48
Írta 2015. június 19. - 18:08

Írta 2015. június 19. - 10:45

Tudja esetleg valaki,mi a módja 9sebességes Sram gripshift kart átalakítani 10-re?
Írta 2015. május 10. - 20:51

Írta 2015. május 10. - 19:46

Ez nem jó hír.
Abban reménykedtem, hogy a váltókar egy adott mennyiségû bowdent cibál amit a váltó csak szimplán lekövet a karhoz passzoló soron.
csak nem minden váltó mozog ugyanannyi egységnyi bowdencibálásra. pölö: régi 74-es sorozatú DA hátsó váltó azonos bowdenhúzásra többet fog mozogni, mint egy "normális SIS-es" shimano.
http://en.wikibooks....ging_Dimensions
Írta 2015. május 10. - 19:44

Ez nem jó hír.
Abban reménykedtem, hogy a váltókar egy adott mennyiségû bowdent cibál amit a váltó csak szimplán lekövet a karhoz passzoló soron.
öö.. szerintem én pont ezt írtam le. a 9es sram kar ugyan akkora húzáshosszt produkál, mint a 10es shimano. így fut el a tízes váltó a 9es soron, ami a karhoz passzol.
Írta 2015. május 10. - 19:41

Írta 2015. május 10. - 12:24

Sziasztok.
Valakinek van tapasztalata mennyire mûködô képes egy kilences rendszer (váltókarok, lánckeréksor, hajtómû, lánc) egy tizes hátsóváltóval (kilences görgökkel)?
kilences sram kart minden gond nélkül használtam 10es zee váltóval 9es soron.
Írta 2015. május 10. - 12:01

Sziasztok.
Valakinek van tapasztalata mennyire mûködô képes egy kilences rendszer (váltókarok, lánckeréksor, hajtómû, lánc) egy tizes hátsóváltóval (kilences görgökkel)?
10-es Shimano váltó + 9-es Sram váltókar(+egy kis alátét) kombinációt többen működőnek írják...
http://faqload.com/f...or-even-8-speed
Írta 2015. május 09. - 23:04

Semennyire.
9esig mindent mixelhetsz, a10es már teljesen más áttételű.
Írta 2015. május 09. - 22:26

Írta 2015. május 05. - 06:52

Én kizárólag a bowdenről beszéltem, nem a házról. Köszörült, rozsdamentes bowdent itthon beszerezni ezt a legkönnyebb. Ugyan az mint a Jagwire, szerintem egy gép okádja tajwanon....
Írta 2015. május 04. - 22:40

alligatort én kerülném. szervizesek okádnak tőle.
nemrég próbálgattam virsliket. volt egy tiagrás cucc, sokkal finomabban működött mint a másik márka 105/ultegrás mixes fosa. és ez kb kizárólag a bovdenezésnek volt köszönhető.
Írta 2015. május 04. - 22:10

Na, kisebbségben maradtam...
Igen, a jó bovdenezés fontossága nyilvánvaló, de én továbbra is tartom, hogy ha valami felfelé kilóg a sorból, akkor az a kar legyen, ne a váltó.
Nem maradtál, egyetértettem, ha jól számoltam az eredeti kérdéssel kapcsolatban (SLX vs. XT váltókar érezhető?) 2-2 volt
Bovdennel kapcsolatban átfogalmazva: az elkoszolódott/kikopott bovden többet ront a váltáson mint az XT váltókar javít az SLX-hez képest, de az utóbbi is érezhető, szerintem.
Írta 2015. május 03. - 12:05

Bowdenből Aligator köszörült olcsó és könnyen beszerezhető itthon. Múltkor pl. Jagwire-ből nem volt valamelyik és drágább is. Házból a drágább Shimano vagy a Jagwire Ripcord, de azt megint itthon nehéz beszerezni.....
Írta 2015. május 03. - 11:01

A "sima" jagwire jó ötlet, a teflonost nem akarnám arra a bringára megfizetni.
---
Jó régen volt már, ez... LX váltás volt azon a bringámon, mikor elkezdtem h. váltókat nézegetni (Gabóca tanácsára) elsőre bovdent cseréltem, vettem teflonos Jagwire-t. Iszonyat nagy változást hozott. Aztán persze vettem XT váltókart, a végén XT váltót, a "nyereség" ebben a sorrendben csökkent. Tehát igen, igazatok van lentebb, mi hoz érzékelhető változást, én is így tapasztaltam, de most simán a kar cserére figyeltem. Mert ott bizony az XT nagy-nagy különbség volt, az ótvarka LX-hez képest. Ugyanakkor tudom (lent is írtam), azóta az alap acerák is sokkal jobbak, egész egyszerűen nem használok olyat.
hát a köszörült rozsdamentes jag. az olcsó alatt mit értünk ?
vagy a jobbik shimano.
ez a másik kollégának is egyébként.
én mondjuk fakezű vagyok, de rohadtul nem érzek különbséget a 10-es rendszerben a deore meg xt karok között.
Írta 2015. május 03. - 10:21

hát a köszörült rozsdamentes jag. az olcsó alatt mit értünk ?
vagy a jobbik shimano.
ez a másik kollégának is egyébként.
én mondjuk fakezű vagyok, de rohadtul nem érzek különbséget a 10-es rendszerben a deore meg xt karok között.
Írta 2015. május 03. - 09:59

Ha már bovden...
Tudnátok javasolni boltbajárós bringába jó (de olcsó és rozsdamentes) bovdent? Jó lenne itthon megvenni, igaz már gyűlnek az apróságok egy kinti rendeléshez is.