Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
arakat nem tudok, de en shimano parti vagyok. az SX5 karok szamomra kulonben sem tul bizalomgerjesztoek.

szoval ha 3x9 akkor deore karok, deore elso-hatso valto, fogaskoszorubol, lancbol mehet a sram is. Csak ne PC951es lancot vegyel, mostanaban szeretnek szakadozni.

a 8-as rendszerek olcsobbak, csak az a baj, hogy altalaban a 8sebesseges alkatreszek a nagyon alap kategoriaba esnek. Szoval ha egy kicsit komoly es strapabiro cuccot akarsz, akkor inkabb a 9es valtas fele nezelodj.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 posts
Sziasztok
Szeretnék új váltórendszert venni és ebben kérném a segítségeteket

3x8-as vagy 3x9-es rendszert érdemes venni?Mennyivel drágább a 3x9-es?

Én hátsó váltónak Sram sx-5öt elsõ váltónak Sram x.7-est gondoltam,váltókat sram sx-5 trigger
Mi a véleményetek róla?Esetleg simano hasonló árkategóriáju váltó rendszerek jobbak?
Melyik az sx-5-el egy árkategóriáú shimano váltó?
Sram Sx-5röl vélemények érdekelnének!

Remélem érthetõ és elõre is köszi a válaszokat :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
inkább fordítva - a lánc elpattant, a váltóba beakadt, majd felcsavarta az egészet... megesik sajna.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
vagy a valto nem volt rendesen beallitva, vagy a valtoful volt elgorbulve. marmint csak ezert szokott bemenni a valto a kullok koze. nem azert mert "csak" LX. egy acera is tud egyenesen allni, nemhogy valami komolyabb.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
nekem most csavarodott fel az lx-em sima tekerés közben,szétbarmolt 2 küllõt és a lánc szétszakadt.mondjuk a lánc nem biztos h a váltó hibája.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
hát jah sulykülönbség az mindenképpen van de grammániásoknak nem számottevö mértékü :)
egyébként szerintem az XT tartosabb darab.

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 posts
hi;

valaki leírná nekem mi a különbség a rövidkanalas LX és XT váltó között? (A néhány erzes árkülönbségen kívül.)
Melyiket érdemesebb megvenni? Az XT miben jobb, illetve valóban jobb-e - vagy csak valami miatt drágább? (pl súly, v ilyesmi...)

köszi
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Biztos, csak 0,5mm-rel keskenyebb, keresztbe váltásnál lehet talán észrevenni, de legalább jelez valami, hogy rosszul váltottál.

A sebesség mindent megold.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,700 posts

Nem kell láncot sem cserélned, mûködni fog gond nélkül 8as lánccal és alivio váltókarral.

biztos? én egyébként örülök ha így van, elsõváltó shoppolás elõtt vagyok, és hasonló problematika.. de logikusan a 9-es elsõváltók kalitkája keskenyebb, nemde? végülis meg tudom mérni otthon, majd jelentkezem, ha van adatom.
egyébként nekem úgy tûnt, hogy a full 9-es rendszer érzékenyebb a "keresztbeváltásra", tehát gondolom 9-es e.v 8-as lánccal hasonló lesz.
arra gondolok, hogy elõbb kezdi darálni a lánc a kalitkát, ha mondjuk középtányér/szélsõ fog felé haladok.

LX: nekem bevált, a fogaskoszorút és láncot leszámítva a nagybicón az egész hajtás LX, ha nem maradtam volna le a bikemarketes akcióról, lehet hogy keverve lenne XT-vel, de nekem tökéletesen megfelel.
szépen teszi a dolgát, jól néz ki, (nekem) nem nehéz...
remélem sokáig ilyen is marad.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
kb 42 cm-es(110-es kormányfej), de ahogy néztem a tesztrovatban a képeket, ott sincs olyan rövid bowden ház...

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
kösz a megnyugtató válaszokat... nem zavar csak 90 fokban nézki hülyén, de menetközben nem naon van 90 fokban:-), szóval akkor a váltás minõségén nem ront?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ezt neked kell tudnod. Ha zavar vágd rövidebbre, ha nem akkor nem.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ha nem zavar, hagyd ugy. telen majd lesz mivel pepecselni

edit:

kaptam ujabb dobozt. XTR valtokarok vannak benne... olyan hogy uuuuuu meg aaaaa :koniobijc

RAUH-Welt
B E G R I F F

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
hi!
Annyi a kérdés, hogy: A hátsó váltó bowdenháza (elõl a kormánynál)kb 5-6cm-el hosszabb az ideálisnál, vágjam rövidebbre, vagy nem kell vele foglalkozonom?
Köszi

ftomi

ftomi

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Kössz a gyors választ! Már megy is az eBike-on a rendelés! :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem kell láncot sem cserélned, mûködni fog gond nélkül 8as lánccal és alivio váltókarral.

ftomi

ftomi

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Hello, akarok venni egy új elsõ váltót.

Az XT bottom swingesrõl most már olvastam sok jót (FD-M761A), csak a kérdés kompatibilis-e az Alivió váltókarommal és a 8-as lánccommal.
(mert ugye az XT-t azt Mega 9-es rendszer, vagy mi)

Ha jól értettem abból nem lehet baj, hogy ha a láncomat 9-es re cserélem, mert az a jelenlegi hátsóváltóval (alivio) és a fogassorral (8 fokozat) is menne.

Szükség van lánccserére, vagy még arra sem, vagy az sem segít? Na, értitek, ugye? ;)

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Üdv mindenkinek!Igazából tapasztalat gyüjtési okból szeretném a véleményeteket megismerni.A lényeg az hogy jövõre Shimano LX-es szettre szeretném lecserélni a mostanit ami a tárcsa féket kivéve mindenre vonatkozna.
Azért éppen Shimano mert most is ez van és nekem nagyon bevált.
És azért LX mert az igényeimnek bõven megfelel.
Egy dolog fontos csak az LX-es rendszer érdekelne más nem!

<FONT color=black>Ja és mind ez egy 2002' TREK 4500-as ra kerülne fel.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

nem...mindig jól mûxik...igaz csak x9triggerem volt

"Szégyenszemre" szervízbe fogom vinni.
Pedig kézreáll mostmár a "dupla hüvelykujjas váltás", a hátsóváltónál semmi bajom. Nem kapirgálom már a mutatóujjammal a semmit.:)
Köszönöm.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Sziasztok!
Trigger tulajdonosokhoz szólnék elsõsorban.
XO-val közlekedek kb. 600 km óta, most kezd idegesíteni (vagy most kezdte el?)
hogy tíz esetbõl kb. nyolcszor "túlold", mikor nagytányérról középre szeretnék váltani.(Rögtön kicsire hullik a lánc). Amúgy minden beállítás teljesen jónak tûnik, nem tudom mire vélni ezt a "hibát".
Tapasztaltatok már hasonlót? :help:

nem...mindig jól mûxik...igaz csak x9triggerem volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való