Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

...és a shadow elmegy 8as lánccal? Meg régebbi váltókarral? Van egy nemhasznált stx-rc karom.

illetve hogy viselne a rendszer egy 12-21es sort?

8as lánc -> 8as váltókar ->8as racsni akkor nem lehet gond!

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
...és a shadow elmegy 8as lánccal? Meg régebbi váltókarral? Van egy nemhasznált stx-rc karom.

illetve hogy viselne a rendszer egy 12-21es sort?
"Van visszajelzés, tehát vagyok!"

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Minden fokozatban csinálja, vagy csak 1-2 fokozatban?

sztem van rajta elég olaj

minden fokozatban csinálja

bár nem lehet h az olcsó lánccal vagy a fogaskeréksorral van baj?
középsõ tányérnál honnan lehet látni h kopva van? mondjuk az még nem volt cserélve 1,5 éve

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

mitõl van az h vettem új váltót (alivio) és ha kiállva tekerek, recseg és szar érzés tekerni?
lánc fogaskeréksor juniusban volt cserélve, mi lehet a baj?
elvileg be van jól állítva a váltó.

nem lehet koszos es olaj nelkuli a lanc? akkor recseghet, ha epp jobban megnyomod.

bittus

bittus

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás

ez szerintem nem meglepõ, mert a fordított mûködésû váltó nem rendellenes, max nem tetszik... a deore úgy tudom, jó 8-ashoz és 9-eshez is, talán még így is írják eleve. szerintem ezzel ne mlesz gond. de biztos amúgy hogy fordítottan mûködik?

Köszi a választ, azóta már más is mondta, h ez így nem abnormális, csak megszokást igényel. De tényleg fordítva vált. Valószínûle lecseréljük a fordított húzású deore hátsó váltót egy normál húzású deore lx váltóra.

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás

mitõl van az h vettem új váltót (alivio) és ha kiállva tekerek, recseg és szar érzés tekerni?

Biztos hogy a váltó recseg? Mert ha csak kiállásnál jön elõ a probléma, akkor lehet a hajtókaron a tányérok vannak elkopva, vagy a középcsapágy rakoncátlankodik. Esetleg ferde a váltópapucsod és valahol hozzáér a lánc a váltókanálhoz.
Minden fokozatban csinálja, vagy csak 1-2 fokozatban?

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás

Kapható a shadow, de egy országúti váltó is jó lehetne neked.

lehet, de azért inkább mégis xt-felé kacsintgatok.

Egyébként a váltótól nem lesz nagyon 'nyúlós' a hajtás? Mert így SS-ben iszonyat jó...csak néha megszakadok felfelémenetben. És szeretek felfelé is menni :)

o.uti sor az bírja a kiképzést? Láttam asszem ilyen 11-23ast talán...úgyse használok nagy fogaskerekeket hátul.
Vagy azzal nem kompatibilis a váltó? (Ha nem...akkor elég nekem egy 8as alsó fele is talán.)

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Kapható a shadow, de egy országúti váltó is jó lehetne neked.

A sebesség mindent megold.

Side_

Side_

törzsvendég

• fórumtag
  • 345 hozzászólás
Hi;
végülis akkor a shadow az most kapható, v csak rendelhetõ?

...mert lehet kellene egy váltó a hétvégére. És ha veszek, akkor vmi jó kéne. (minimum GS-LX, de inkább vmelyik XT...de, h melyik?)
Igazából merev-dirt-fr-bringára - már amennyire ez a fogalom létezik - kellene.
Normál-rövidkanalasra gondoltam, jelenleg egy olcsó 8as shimano sor van rajta...1et használok belõle. Maga a váltó ebben a felállásban kb 4sebességre kellene, v esetleg ha bírja a rendszer, akkor jólenne egy kis emelkedésû 8as sor...de nemtudom, h ezt lehet/érdemes-e.

5letek, vélemények, bármilyen hsz...?
thnx

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.700 hozzászólás

Sziasztok! Nekem a következõ a problémám:
Vettünk a Hervisnél Balance 3.1 bringát, Deore hátsó váltóval (9 seb.) és ST EF 50 váltókarral (8 seb.). Az elsõ használatnál derült ki, h nem úgy vált ahogy kellene, hanem pont fordítva. Utánanéztünk, és kiderült, h azért, mert a Deore váltóhoz fordított húzású váltókar kellene. Vissza Hervishez, bringa Kermibe, ahonnan másfél hónap után megkaptuk, h a bringa teljesen OK!

ez szerintem nem meglepõ, mert a fordított mûködésû váltó nem rendellenes, max nem tetszik... a deore úgy tudom, jó 8-ashoz és 9-eshez is, talán még így is írják eleve. szerintem ezzel ne mlesz gond. de biztos amúgy hogy fordítottan mûködik?

bittus

bittus

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok! Nekem a következõ a problémám:
Vettünk a Hervisnél Balance 3.1 bringát, Deore hátsó váltóval (9 seb.) és ST EF 50 váltókarral (8 seb.). Az elsõ használatnál derült ki, h nem úgy vált ahogy kellene, hanem pont fordítva. Utánanéztünk, és kiderült, h azért, mert a Deore váltóhoz fordított húzású váltókar kellene. Vissza Hervishez, bringa Kermibe, ahonnan másfél hónap után megkaptuk, h a bringa teljesen OK!
Azért engem érdekelne, hogy az élettartamot befolyásolja-e, h a hátsó váltó 27 sebességes rendszerhez van, a váltókar, a lánc és a tárcsakoszorú pedig 24 sebességeshez?
Érdemes-e lecserélni inkább a hátsó váltómat egy Alivióra (sajna arra nincs pénz, hogy a Deorehoz fejlesszük a bringát...)?
Elõre is kösz a választ.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
a sx4 trigger rohattul fasza!!!semmi gondom vele!még ha egy vasdarabbal váltottam aztis bírta!hihetetlen jó.maggi viszont tudna mesélni az sx4 hátsó váltóról...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

A testbike az hiteles/megbízható forrásnak minõsül? :wtf:

Ahogy tudom.. nem mindig... :wtf:

De speciel Én Sram X9 + X7 Triggert használok és meg vagyok vele elégedve.

Bár a Sram Sx4-et és Sx4 Triggert nem ismerem, de ebben az árkategóriában nem hiszem, hogy túl nagy különbség lenne váltó és váltó között.. Bár lehet, hülyeséget beszélek..

Üdv.
Grande

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
A testbike az hiteles/megbízható forrásnak minõsül? :wtf:
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Nem tudom eldönteni h sram 3.0 h.váltót vegyek sx4 trigger karral vagy sx4 h. váltót sx4 karral?Nem mintha olyan nagy dilemma lenne mint pl egy xtr meg egy x.9 közt kellen választani de azért segíthetnétek.Van annyi különbség a 3.0 és az sx 4 közt h én kifizessek érte + 1 ezrest?

Nem tudom, hogy ezer forint Neked mennyire fáj, de ha nem, akkor Sx4-Sx4 Trigger.

http://www.testbike....t2.php?pid=2369

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Nem tudom eldönteni h sram 3.0 h.váltót vegyek sx4 trigger karral vagy sx4 h. váltót sx4 karral?Nem mintha olyan nagy dilemma lenne mint pl egy xtr meg egy x.9 közt kellen választani de azért segíthetnétek.Van annyi különbség a 3.0 és az sx 4 közt h én kifizessek érte + 1 ezrest?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Viszont teljesen más a bowdenrögzítés és a mechanika elrendezése. Szerintem inkább ettõl érdekes a shadow. Lehet, hogy jobb, mint a hagyományos. Vagy nem:)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ja épp ezért mondtam h ha perec van akkor shadow ide shadow oda vagy lehet akármilyen neve akkor is sérülni fog!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
csak Maggi azt nem értem, hogy eddig kb. mindenki sz@rt rá, hogy h. váltó védelem,megmennyire kiáll az XT és most meg itt a Messiás és Shadow-t mindenkinek..