Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

váltó végállás csavarjait érzésem szerint jól állítottam be ha jól tudom akkor ez a két csavar csak a kicsi és a nagy fogaskeréknél kap szerepet hogy a váltó ne dobja túl a láncot vagy nem így van??

igen

tomcat77

tomcat77

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Koca ,ZolkoW és sisqo meg a többiek!

Köszönöm a segítséget de Én is sok lehetõséget próbálgattam. Mikor a bowdent felraktam a házat a régi hosszára vágtam régen nem volt gond a váltással. A finomállító csavarat is próbálgattam de sajnos nem sok eredményt értem el. A váltó végállás csavarjait érzésem szerint jól állítottam be ha jól tudom akkor ez a két csavar csak a kicsi és a nagy fogaskeréknél kap szerepet hogy a váltó ne dobja túl a láncot vagy nem így van?? A másik amire Én is gondoltam a lánc és a fogaskerék cseréje de ezt még korainak tartottam fõleg ami a hátsósort illeti. Azért köszönöm az ötleteket és amint javul az idõ akkor ismét átnézem az egészet hátha rájövök valamire.

Laci

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Köszönöm
" A Cube el van vetve! "

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
csak annyi h a hosszukanalas jobban elviseli a keresztbeváltást mint a rövid. ésszerü használatra elég a rövid kanalas is. de már sokszor volt rola szo. vissza is olvashatsz. vagy keresés...

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.078 hozzászólás
Sziasztok! A hátsó váltónál az, hogy hosszú vagy rövidkanalas a szár, az milyen elõnyökkel, hátrányokkal jár? Gondolom, hogy a rövidkanalas kivitel súlyra kevesebb, és nem akad bele mindenbe. De használatilag ugyanúgy mûxik, tehát tök mindegy mit rak fel az ember....
" A Cube el van vetve! "

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

:scared: sose használtam még ilyet de csak ennyit birna egy deore lánc. ez kb deore szint ha jol tudom...

sztem te vmit benéztél uj sor uj lánc esetén tuti többet ki kéne birnia...

terepen? nem olyan biztos az...

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Ha ki vannak hegyesedve a fogak, ez lehet a probléma. Hasonlítsd össze egy újjal.

nemrég meg kellett válnom a jó öreg fogaskoszorútól, és alig látszott rajta valami kopás (közelebbrõl nézve azért el voltak picit nyalva a fogak), mégis ugrált a lánc elég kis erõ hatására is.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Nekem terepen használva a HG50-es lánc 1000 km után kuka.

:scared: sose használtam még ilyet de csak ennyit birna egy deore lánc. ez kb deore szint ha jol tudom...

sztem te vmit benéztél uj sor uj lánc esetén tuti többet ki kéne birnia...

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Ha azokon a lánckerekeken ugrik a lánc, amit a legtöbbet használsz, akkor inkább kopott a sor és a lánc. Nekem terepen használva a HG50-es lánc 1000 km után kuka. A sor utána új lánccal még kb. 200 km-t bírt, utána kezdett ugrálni.

Ha ki vannak hegyesedve a fogak, ez lehet a probléma. Hasonlítsd össze egy újjal.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás

Lenne egy problémám

nincs megtörve a bowden, nem szorul valahol?
bowdenház-kupakok jól helyükön vannak?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Sziasztok!

Lenne egy problémám hátha valaki tudna segíteni. A helyzet a következõ: Most cseréltem váltóbovdeneket meg házat (jagvire) a bicómon. A lánc HG50 fogaskoszorú szintén a hajtókar deore a h váltó XT kb az egészben 1000-1500 km van . Mindent rendesen beláítottam és mikor elmentem tekerni hátul a4,5,6 fogaskeréken ugrott a lánc és spontán váltás is volt különösen terhelés alatt a többi sebességnél semmi gond. Mi lehet a hiba mit rontottam el?? Ha valakinek van valami jó ötlete kérem írjon a láncos topikba már írtam de semmi eredmény.

Köszi

Laci

ha jol be vannak állítva a végállasok meg feszes is a váltobowdened és csak 4.5.6 ba ugrál akkor a váltokar finomállítójával sztem orvosolni tudod a problémádat. remélem tudod h azt h kell használni. ha nem akkor probálkozz :D
igy látatlanba én ennyit tudnék segiteni kb..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hi, Tamáska !
írj ennek a srácnak:
Szabó László, szabolaszloemail@freemail.hu .
Nemrég még õ árult olyan XTR kart középcsapival. Újat persze.
Sok sikert !
Marci
------------------------------------------------------------------

köszi, elkezdõdött a tárgyalás vele :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tomcat77

tomcat77

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne egy problémám hátha valaki tudna segíteni. A helyzet a következõ: Most cseréltem váltóbovdeneket meg házat (jagvire) a bicómon. A lánc HG50 fogaskoszorú szintén a hajtókar deore a h váltó XT kb az egészben 1000-1500 km van . Mindent rendesen beláítottam és mikor elmentem tekerni hátul a4,5,6 fogaskeréken ugrott a lánc és spontán váltás is volt különösen terhelés alatt a többi sebességnél semmi gond. Mi lehet a hiba mit rontottam el?? Ha valakinek van valami jó ötlete kérem írjon a láncos topikba már írtam de semmi eredmény.

Köszi

Laci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Hi, Tamáska !
írj ennek a srácnak:
Szabó László, szabolaszloemail@freemail.hu .
Nemrég még õ árult olyan XTR kart középcsapival. Újat persze.
Sok sikert !
Marci
------------------------------------------------------------------

A valaha gyartott egyik legjobb hajtokarok egyike. CC-re eleg konnyu, DH-ra es trialra pedig eleg eros. Ha most talalnek egy ilyet (ujat), szo nelkul tennem fel a legjobb bringamra.

FC-M950 1996-97, FC-M952 1998-2002

Marci

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

off:mért kell a testbikeot olvasni??semmi nem igaz amit ott leírnak...

Ez így nem igaz.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Tamaska, ha gondolod, nekem van ilyen XTR-em, bár nem új, de polírozva van, szóval tip-top. Bár lánctányér kell rá, meg monoblock is hozzá... :chin: Ahogy gondolod...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
off:mért kell a testbikeot olvasni??semmi nem igaz amit ott leírnak...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Yaroslav

Yaroslav

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 hozzászólás
[quote name='P.Tomi']Hi
Mi a különbség a rövid és hosszú kanalas hátsó váltók között?quote]

Az áttételezés szélességétõl függõen, hosszabb, v rövidebb lánchossz változást kell kompenzálnia a kanálnak. Kisebb tartomány esetén elég rövidebb kanál - lsd országúti váltók. A dolog megoldható a váltógörgõk átmérõjének növelésével is lsd Shimano C sorozat, Altus...

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Hi
Mi a különbség a rövid és hosszú kanalas hátsó váltók között?Deore LX tényleg könnyen elállitodik és sokat kell állítani?(Testbike-on olvastam de nem nagyon akarok hinni neki :) )

Annyi biztos hogy a hosszú kanalasból könnyeb kiszedni a trutyit.
Az LX-es hátsó váltóról nem tudok nyilatkozni de szerintem se lehet igaz a dolog mert ha valami rendesen be van álítva (csavarok rendesen meghúzva) pláne 1 LX akkor azt maximum a mindenható kaporszakálu tudná csak elálitani onnan fentrõl szerintem.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

P.Tomi

P.Tomi

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Hi
Mi a különbség a rövid és hosszú kanalas hátsó váltók között?Deore LX tényleg könnyen elállitodik és sokat kell állítani?(Testbike-on olvastam de nem nagyon akarok hinni neki :) )