Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
Bowdebbõl, szerintem az XTR legjobb megoldás (ezt valszeg csak szettben kapod meg házzal együtt), de a Jagwire Ripcord teflonos is jó választás. (http://www.biker.hu/...ek, bowdenházak)
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Ok, köszi. Amúgy bovdenek közül melyiket ajánlanátok? Én az Avid Flak Jacket-t néztem ki...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Igen, ha fokozat kijelzõs x-9ed van akkor azt a nagy mûanyag csillagcsavart kell kitekerni és kihúzni a bovdent.

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
azt a nagy alu lapos csavarszeruseget ki kell tekerni, ekkor lejon az egesz fedoburkolat. meg ugy kb majdnem total szetesik az egesz hobelebanc.

keszulj fel egy kis szentsegelesre ;)

shimano rulez

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Hi!
A Sram x-9-nél, hogy kell bowdent cserélni? Csak azt a nagyobb fekete csillag csavart kell kitekerni és (persze 9-esben) kihúzni? Köszi

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
jaj sorry...igyis mire kigondoltam...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
ez eléggé shadow:D:D
http://www.pinkbike.com/photo/1521462/

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
sztem azért hosszúkanalasat válassz..

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
ha nem váltasz extrém áttélekbe, vagyis keresztbe akkor elég a rövidkanalas is! de te érzed h mire van szükséged...

CJ: pont fordítva! ;)

xc-biker

xc-biker

vendég

• fórumtag
  • 78 posts
Aha.
Én 11-34-et használok.
Merev váz lesz, holnap jön a S-Works Carbon.

Ezek szerint vegyek normál hosszúkanalasat?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

középkanalasat.a normál az ugye tudod hogy mûködik:felfele húzza a rugó, lefele meg enged belõle.
a fordított meg:lefele húzza, felfele enged belõle.kinek melyik a jobb.

Joe! Nem fordítva?:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
dual controlhoz való a fordított, a rendes váltókarhoz pedig az egyenes húzású

felcserélhetõ, de ez az ideális.

rövid v hosszú: nagyban függ attól, milyen áttételekkel mész.

Merevváznál, kisebb áttételeknél menni fog, egyéb esetben a hosszú az ideális.
(jobban is eltartja a váztól a láncot)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
középkanalasat.a normál az ugye tudod hogy mûködik:felfele húzza a rugó, lefele meg enged belõle.
a fordított meg:lefele húzza, felfele enged belõle.kinek melyik a jobb.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

xc-biker

xc-biker

vendég

• fórumtag
  • 78 posts
Szerintetek melyik váltó a jobb?
XTR mindkettõ.
Gondolom a rövid kanalasat érdemesebb...
De a normál vagy a fordított rugófeszítéses a jobb?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Alivio/Deore váltókarban vajh a visszajelzõ cserélhetõ? Kedvesem gépe 8as rendszerû és egy Deore váltókarpár teljesít rajta szolgálatot (ez volt rajta); viszont húgomnak meg 9es rendszer lesz összerakva és neki kell a visszajelzés, ami a bal oldali Deoreben el van törve (ne kérdezzétek hogy, x).
Szal ha veszek bnõmére egy pár Aliviot hogy a Deore átköltözzön húgoméra akkor elvileg átmenthetõ? Tudom, vegyem megy azt meglátom; de akkor venném meg azt ha tudom hogy átrakható... (Nem 125%ig facányos 8as rendszerben a Deore de használható, míg Alivióval elvielg pöpec lenne)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
'S váltókar tipp?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Van egy Deore e váltó(FD-M510) meg egy X-gen.
Váltókar nincs, (hátulra Deore jön, 510es) ezt esetleg attól is függhet picit hogy melyik elsõváltó kerül fel. Sok helyütt dícsérik az X-Gent... én nem használtam, azokat kérdem akik jobban vágják.
Egyébként esélyes hogy megkapja húgom az LX karjaimat, nem tudom mennyire fasza gyakorlatban esetleg az X-Gen simanyó váltókarokkal.
(Ezesetben érdemes hajtnaom a 108as XT karokat vagy olymindegy?)

Köszönöm a válaszotokat :prosze:

deore-nál sztem jobb az x-gen....nem sokkal marad el mûködésben az xt-tõl...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Van egy Deore e váltó(FD-M510) meg egy X-gen.
Váltókar nincs, (hátulra Deore jön, 510es) ezt esetleg attól is függhet picit hogy melyik elsõváltó kerül fel. Sok helyütt dícsérik az X-Gent... én nem használtam, azokat kérdem akik jobban vágják.
Egyébként esélyes hogy megkapja húgom az LX karjaimat, nem tudom mennyire fasza gyakorlatban esetleg az X-Gen simanyó váltókarokkal.
(Ezesetben érdemes hajtnaom a 108as XT karokat vagy olymindegy?)

Köszönöm a válaszotokat :prosze:

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
bovden kerdesben nem tudok segiteni, de 7es valtokart majd viszek ha legkozelebb megyek haza
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
az én bringámon amikor vettem volt hátul egy olyan kupak, aminek olyan a vége, mint a méhecske szívókája, és eléggé szûk, de nagyon jól tömít.szerintem ha boltba valahogy elmagyarázod lehet tudnak ilyent adni.asszem acor-éknak van ilyen bizgentyûjük.