Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nékem a gripkó nagyon bejött, és a mai napig a favorit. /kinek a pap, kinek a lánya..:D/
Ez a trigger dolog az új AM gépre lesz, ott meg a hajlított kormány - nem divatból, de ez nem versenygép - nem sok minden fér el, így a gripkó ugrott.
Ez meg még szép is, ráadásul az Avid fékkarra fel lehet tenni. Matchmaker.
"vannak a házasságnak pozitív oldalai is..." :D

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem a Tourney vitte a 42-34-et. Mindenféle rosszalkodás nélkül. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

és milyen a feeling?
gondolkozom, hogy x0 gripkó + x9 középkanalas h. váltó. az xt meg átmegy a másik cangára.

nekem eddig csak shimanoba volt pöckölõs, az is deore volt, deore-val, tavaly augusztusban pereceltem egy akkorát hogy kormányostul kiszakadt, akkor lecseréltem mindent. x7 közepes váltó elöl-hátul, x5 gripkó lett, most már x0 grip

teljesen más érzés, sokan azt mondják,hiszik hogy a gripkóval nem lehet egyszerre váltani meg fékezni, és ezért jobb a pöckölgetõs. nagy tévedés ez. én már a régi x5-tel tudtam úgy fékezni hogy közbe váltottam pedig annak 1 centivel hoszabb a markolata az x0-hoz képest.
a két kar között szinte csak kinézeti külömbség van, talán annyi hogy az x0 markolata gyorsabban kopik, de lehet kapni külön gumit rá. meg talán finomabban jár lefelé mint az x5.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts

akkor én még fiatal vagyok az x.0 gripkóval:D
igaz én azért váltottam erre mert jóval olcsóbb mint a tigger:)
meg más a feeling

és milyen a feeling?
gondolkozom, hogy x0 gripkó + x9 középkanalas h. váltó. az xt meg átmegy a másik cangára.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

Visszatérve a váltóra !
A 2007-es deore xt hátsó váltó rúgója se sokkal erõsebb mint pl egy 2005-ös deore váltóé.
Szóval csak terepen jön ki a különbség köztük , meg terhelés alatt !

Na ebben mondjuk tévedsz, mert az RDM510-es széria rugója az évszázad egyik legszarabbja volt. Ettõl fényévre van bármelyik XT-is.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

Jó hogy szólsz!
Ma engedtem a csábításnak, és "váltottam". Markolat váltóról, pöcögtetõsre.
Az új gépen már egy X.0 trigger figyel majd.
Milyen szép!
Évek óta nem volt pöcögtetõs cucc a gépeimen.
Örgeszem?! :scared:

akkor én még fiatal vagyok az x.0 gripkóval:D
igaz én azért váltottam erre mert jóval olcsóbb mint a tigger:)
meg más a feeling

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Visszatérve a váltóra !
A 2007-es deore xt hátsó váltó rúgója se sokkal erõsebb mint pl egy 2005-ös deore váltóé.
Szóval csak terepen jön ki a különbség köztük , meg terhelés alatt !

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Jó hogy szólsz!
Ma engedtem a csábításnak, és "váltottam". Markolat váltóról, pöcögtetõsre.
Az új gépen már egy X.0 trigger figyel majd.
Milyen szép!
Évek óta nem volt pöcögtetõs cucc a gépeimen.
Örgeszem?! :scared:

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
és ez itt egy vonal. innentõl anyázás privátban. köszöntem.

a téma váltók, váltókarok

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

Ja. Tavaly is ezért mentem LXes 13kilos brinyóval... Tiszta techmániás vagyok. L_O_L

Na azért ez a 13 kg-os lx-es bringa kicsit erõs!
Leírhatnád hogy jön ez ki neked ugyan is az én 100000 ft-os bringám is 12.5 alatt van !

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Én mindig figyelek:)
Hát errõl már volt szó többször, de lényegében az aki elitben indul, vagy maraton hosszún, mert ugye világszinten is ez számít. A versenyzését nem saját pénzébõl finanszírozza, ebbõl él,ergo vannak szopnzorai, csapata, edzõje (masszõrje,szerelõje,menedzsere..mondjuk itthon ezzel mindenkit kizárnánk:))
Aki nem csak eredményeiben(benne van az élmezõnyben) profi, hanem viselkedésében is. (interjúk, fotózás,bármilyen formájú nyilatkozatok, megszólalások) Dióhéjban ennyi, de errõl sztem nem ebben a topikban kellene többet beszélni, hanem a fene tudja hol:)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Eredeti szerzõ Rémhörcsög
Ja, és honnantól profi egy bringás?

pl.: meg tud élni belõle

Csak egy példa: 6 napos maraton, valahol Kanadában.
Emberünk full szervizt kap, mert leperkálta - vagy a szponzora - a 3500 dolláros nevezést. Kétnaponta kivágják a kukába teljes hátsó sort, láncot, plusz full cheklist.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nem haragszom, csak majd idén figyelj :) Ja, és honnantól profi egy bringás? Ezt még elmondthatnád igazán :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Már ne haragudj, de te a profitól még nagyon messze vagy. De ez nem is ide tartozik. Az utóbbi 18 évben lehet több dologot láttam, mint te a hátterekkel kapcsolatban, de ez sem ide.
Az viszont tény, hogy az, akinek a szponzor(anyu) fizeti a versenyzését, annak csak az számít, hogy mi a legrövidebb idõ, és megoldás,de akik pl diák, meg egyéb hitelbõl fedezik a bringázásukat, és nincsennek a top10-ben, azoknak ugye..
Mert: akinek nem hosszú a lánca, hogy lobogjon, annak esetleg összefeszül a keresztláncnál, arról nem beszélve, hogy a hátsó váltó rugóit is maximálisan nyújtja. Ennyi. De ettõl még te is használhatod így.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nem magamra vettem, csak a saját példámon keresztül cáfoltam azt, hogy az állításod hamis.

Az meg hogy miért tartunk ott, ahol, az nem elsõsorban ez miatt van. Inkább orvosi, pénzügyi, edzõi, technikai, szövetségi háttér miatt van így. Meg még kva sok minden miatt... Most meg elmentem edzeni ugyhogy majd re 8 körül

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ha magadra veszed, az jelent valamit...
Aki régi fórumos az tudja mi az XcRacer effektus. De ja vu-m van:)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

M.o.-on mindenki technikából akarja megoldani azt, amit kint tudásból, és erõnlétbõl tesznek meg. Ezért is nem lesznek sehol.

Ja. Tavaly is ezért mentem LXes 13kilos brinyóval... Tiszta techmániás vagyok. L_O_L

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Ha a magyar elitnek csak az elsõ nem váltás hiányozna ahhoz, hogy legalább az elsõ 100-ba kerüljenek, akkor ám legyen. Tisztelet a 2db kivételnek!
M.o.-on mindenki technikából akarja megoldani azt, amit kint tudásból, és erõnlétbõl tesznek meg. Ezért is nem lesznek sehol.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nem, nem állok. De nyilván elöl nem lehet váltani teljes terhelés alatt, míg hátul igen.

És pont hogy nem szakad el a lánc, mivel az elsõ váltás rója rá a legnagyobb terhelést.

De Ti tuti okosabbak vagytok, magyarázzátok már el légyszíves akkor a külföldi élvonalbeli versenyzõknek is el ezt a dolgot...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
És milyen jó sírni, hogy elszakadt a bármilyen márkájú lánc, meg elhajlott a lánckerék. És akkor ugrottak a pontok. Erõsödni kell na, és akkor nem kell kereszt, meg kistányér.