Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7451 hozzászólás a témában

marxcie

marxcie

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
hello! lattam egy hirdetest (nem a reklam vegett: http://piacter.bikem...=113202&cat=56). itt a srac ugye egy regi outibol csinalt egyeneskormanyost, es a valtast egy sima acera fekvaltokarral oldotta meg, hatul meg maradt az orszaguti fek meg exage valto. kerdes, ezt igy hogy lehet, mik a technikai feltelelei? mert mashol azt olvastam, azert monti fekkar, valtokar nem igazan jo outi rendszerhez.

most akarok epiteni egy nyari turazos bringat, outi vaz vekony strapabiro kerekek, de a valtast meg nem talaltam ki. viszont ezen a vazon nincsenek hagyomanyos valtoful szemek, csak bowdenvezeto, szoval muszaj felhoznom a kormanyra. es hat jobb lenne anyagilag is, ha nem valami uj szettet raknek ra, hanem valami hasonlo rendszerben megtudnam oldani, regi valto, olcso montis fekvaltokar, egyenes kormany. velemeny, technikai kivitelezhetoseg?

elore is thx!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Én is gondolkodtam DC-n, amikor láttam 760-as XT v-fékes fékváltókarokat újonnan, vagy jó állapotút 14000.- környékén az apróban. Viszont az SX-4 -es Sram pöckölõimet meg imádtam. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Én a nagytesót (XTR) használtam sokáig, és nagyon szerettem, bárki bármit mondott is rá. Megszokás kérdése a használata. Hátránya nincs, talán annyi, hogy az XT fékkarját kicsit bizontalanabb érzés markolászni a túlzott lekerekítés miatt. Az XTR viszont sokkal jobb. Hibának szokták felróni, alaptalanul, hogy visszaváltani csak egyet lehet 1 mozdulattal. Na ezt csak azok mondják akik soha nem hsználták! Érzésre sokkal gyorsabb mint a rapidfire, hisz csak az ujjaidat kell kinyújtogatnod a váltáskoz. Masszív, erõs cucc. Nagyon sok kormányfogásból lehet váltani, mert a fékkart bárhonnan el lehet érni és pöccinteni rajta egyet. Próbáld ki neked bejön-e az a mozdulat amivel váltani kell. Egyébként eladó az XTR-em, igaz V-fékes.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás
Én nem szerettem a rapidot, és amikor megjelent a DC váltottam.
Olyan érzésem volt, mintha nekem találták volna ki.
Nem is akarok mást.
Próbáld ki ha tudod, megéri.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
OFF
Ha lehet használd a módosít gombot, az a pici ott alul, így egy hozzászólásban is elmondhatod a kínt ami gyötör.
ON
Ha eddig rapidot használtál és bevált, akkor ne cserélj. A markolatváltónál még a dc is jobb. XT amúgy csapágyazott, kicsit nagyobb elmozdulás kell ahhoz hogy váltson mint az xtr-nél, de nem vészes.
Ha teheted menj mindegyik rendszerrel 1-2 napot. Nálunk vannak tesztbringák is, más boltokban is lehet hogy...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Valaki szereti, valaki nem, valaki meg tudta szokni, valaki nem. Teljesen egyénfüggõ.

A sebesség mindent megold.

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás
Szeretnék kérni 1 kis segítséget

deore xt dual control ST-M760 típus

Valaki használ ilyet ? tudnátok valami jót mondani rólla illetve , ha van rossz tulajdonság akkor azt is:)

Ja meg hogy érdemes e ilyet venni ? vagy inkább rapid-ot

Persze nekem v-fékhez kell!

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

nekem meg fussa védõre is ez ellen !;)
na meg van egy csavar a hátulján, amivel azért meg lehet feszíteni az illetõ rugót... :)

Nekem is van védõm , csak a deore után vártam a megváltót és azt hittem az xt váltó személyében fog eljönni , hát nem így lett .
Félreértés ne essék nagyon tetszik a váltó csak nem minden tökéletes rajta.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nem, nem is arról van szó, bár én sokat nézegettem Német.o.-ban, Angliában, Kanadában. Azért vannak pillanatok...
A SRAM Dual Drive rendszerét én csak tavaly óta használom, azt is az AZUB Max rekuban. Nekem nagyon tetszik, de hogy terepen milyen lenne, nem tudom. Aszfalton nagyon faintos! :)
Zed is bátorított még a választásnál, õ sem tudott negatívumot mondani róla.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
sram árakban én még nem láttam számottevõ különbséget külföld-belföld között

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
tudom, nézegettem két éve, kb.
gondolkodtam agyváltón a sram 8asán agyaltam/tunk terepre, meg állítólag, van itthon is, aki használja ilyesmire, én azért nem merném, nehogy roller legyen a bükkbõl...
tehát,hogy csak rohloff lehet az igazi terepagyváltó
az meg 160 -170 rugó alatt nem naon van, tehát számomra húzós.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Az a helyzet, ezt kb. két éve vettem. Azóta a dobozában hevert. Mostanság szedtem elõ, és fûzöm be. Aztán halyrá...
Egyébként nem vettem olcsóbban, mint itthon kapnám. A boltokban ott is megkérik az árát, max e-bay -en lehetne kifogni olcsót, de sztem az is ritka. (Én még nem találtam kiugróan olcsót!)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
grat!
ennyire nagy leértékelések vannak germániába? :-)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Évek óta SRAM váltókat használok - 7.0, X.9, X.0 - és sosem volt vele problem, a lánc nem veri a vázat, pontosan vált sárban, hóban, stb. De ugyanez volt a véleményem az elõzõ évezredben az STX RC-vel, XT-vel is. Ja, néha ki kell szedni a láncból egy-két szemet is!

Savanyú, azóta fényévekre távolodott el a mai technika a rémisztõ múlttól! Nekem is jutott még az "õskori" gripkó okozta élményekbõl. Akkor jött a Shimano-korszak. Aztán váltás, ma már nem cserélnék!
(Na jó, most rakom be a Rholoff agyat a trekkingbe..) :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az x.9 és az xt'04 ég és föld láncfeszességben.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

Nyílván nem de ezzel is a lánc ugyanúgy szétveri a vázat ,csak ezt akartam érzékeltetni.
Messsze van még a sramhoz eben a tekintetben

nekem meg fussa védõre is ez ellen !;)
na meg van egy csavar a hátulján, amivel azért meg lehet feszíteni az illetõ rugót... :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ha majd ki tudok menni terepre, akkor mondok majd errõl véleményt. Szobában megállapíthatatlan.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Nyílván nem de ezzel is a lánc ugyanúgy szétveri a vázat ,csak ezt akartam érzékeltetni.

Nem igazán. XT/XTR Shadow ugyanúgy nem bántja a vázat mint a sram.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 hozzászólás

tehát akkor ezek szerinte egy hátsó váltó minõsége kimerül a rugó erejében??? :)
(esetleg anyagok, illesztések, innovatív megoldások neme számítanak e... :-/ )

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

Visszatérve a váltóra !
A 2007-es deore xt hátsó váltó rúgója se sokkal erõsebb mint pl egy 2005-ös deore váltóé.
Szóval csak terepen jön ki a különbség köztük , meg terhelés alatt !

tehát akkor ezek szerinte egy hátsó váltó minõsége kimerül a rugó erejében??? :)
(esetleg anyagok, illesztések, innovatív megoldások neme számítanak e... :-/ )