Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Én is gondolkodtam DC-n, amikor láttam 760-as XT v-fékes fékváltókarokat újonnan, vagy jó állapotút 14000.- környékén az apróban. Viszont az SX-4 -es Sram pöckölõimet meg imádtam. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,218 posts
Én a nagytesót (XTR) használtam sokáig, és nagyon szerettem, bárki bármit mondott is rá. Megszokás kérdése a használata. Hátránya nincs, talán annyi, hogy az XT fékkarját kicsit bizontalanabb érzés markolászni a túlzott lekerekítés miatt. Az XTR viszont sokkal jobb. Hibának szokták felróni, alaptalanul, hogy visszaváltani csak egyet lehet 1 mozdulattal. Na ezt csak azok mondják akik soha nem hsználták! Érzésre sokkal gyorsabb mint a rapidfire, hisz csak az ujjaidat kell kinyújtogatnod a váltáskoz. Masszív, erõs cucc. Nagyon sok kormányfogásból lehet váltani, mert a fékkart bárhonnan el lehet érni és pöccinteni rajta egyet. Próbáld ki neked bejön-e az a mozdulat amivel váltani kell. Egyébként eladó az XTR-em, igaz V-fékes.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts
Én nem szerettem a rapidot, és amikor megjelent a DC váltottam.
Olyan érzésem volt, mintha nekem találták volna ki.
Nem is akarok mást.
Próbáld ki ha tudod, megéri.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
OFF
Ha lehet használd a módosít gombot, az a pici ott alul, így egy hozzászólásban is elmondhatod a kínt ami gyötör.
ON
Ha eddig rapidot használtál és bevált, akkor ne cserélj. A markolatváltónál még a dc is jobb. XT amúgy csapágyazott, kicsit nagyobb elmozdulás kell ahhoz hogy váltson mint az xtr-nél, de nem vészes.
Ha teheted menj mindegyik rendszerrel 1-2 napot. Nálunk vannak tesztbringák is, más boltokban is lehet hogy...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Valaki szereti, valaki nem, valaki meg tudta szokni, valaki nem. Teljesen egyénfüggõ.

A sebesség mindent megold.

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts
Szeretnék kérni 1 kis segítséget

deore xt dual control ST-M760 típus

Valaki használ ilyet ? tudnátok valami jót mondani rólla illetve , ha van rossz tulajdonság akkor azt is:)

Ja meg hogy érdemes e ilyet venni ? vagy inkább rapid-ot

Persze nekem v-fékhez kell!

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

nekem meg fussa védõre is ez ellen !;)
na meg van egy csavar a hátulján, amivel azért meg lehet feszíteni az illetõ rugót... :)

Nekem is van védõm , csak a deore után vártam a megváltót és azt hittem az xt váltó személyében fog eljönni , hát nem így lett .
Félreértés ne essék nagyon tetszik a váltó csak nem minden tökéletes rajta.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Nem, nem is arról van szó, bár én sokat nézegettem Német.o.-ban, Angliában, Kanadában. Azért vannak pillanatok...
A SRAM Dual Drive rendszerét én csak tavaly óta használom, azt is az AZUB Max rekuban. Nekem nagyon tetszik, de hogy terepen milyen lenne, nem tudom. Aszfalton nagyon faintos! :)
Zed is bátorított még a választásnál, õ sem tudott negatívumot mondani róla.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
sram árakban én még nem láttam számottevõ különbséget külföld-belföld között

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
tudom, nézegettem két éve, kb.
gondolkodtam agyváltón a sram 8asán agyaltam/tunk terepre, meg állítólag, van itthon is, aki használja ilyesmire, én azért nem merném, nehogy roller legyen a bükkbõl...
tehát,hogy csak rohloff lehet az igazi terepagyváltó
az meg 160 -170 rugó alatt nem naon van, tehát számomra húzós.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Az a helyzet, ezt kb. két éve vettem. Azóta a dobozában hevert. Mostanság szedtem elõ, és fûzöm be. Aztán halyrá...
Egyébként nem vettem olcsóbban, mint itthon kapnám. A boltokban ott is megkérik az árát, max e-bay -en lehetne kifogni olcsót, de sztem az is ritka. (Én még nem találtam kiugróan olcsót!)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
grat!
ennyire nagy leértékelések vannak germániába? :-)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Évek óta SRAM váltókat használok - 7.0, X.9, X.0 - és sosem volt vele problem, a lánc nem veri a vázat, pontosan vált sárban, hóban, stb. De ugyanez volt a véleményem az elõzõ évezredben az STX RC-vel, XT-vel is. Ja, néha ki kell szedni a láncból egy-két szemet is!

Savanyú, azóta fényévekre távolodott el a mai technika a rémisztõ múlttól! Nekem is jutott még az "õskori" gripkó okozta élményekbõl. Akkor jött a Shimano-korszak. Aztán váltás, ma már nem cserélnék!
(Na jó, most rakom be a Rholoff agyat a trekkingbe..) :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Az x.9 és az xt'04 ég és föld láncfeszességben.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Nyílván nem de ezzel is a lánc ugyanúgy szétveri a vázat ,csak ezt akartam érzékeltetni.
Messsze van még a sramhoz eben a tekintetben

nekem meg fussa védõre is ez ellen !;)
na meg van egy csavar a hátulján, amivel azért meg lehet feszíteni az illetõ rugót... :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Ha majd ki tudok menni terepre, akkor mondok majd errõl véleményt. Szobában megállapíthatatlan.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts

Nyílván nem de ezzel is a lánc ugyanúgy szétveri a vázat ,csak ezt akartam érzékeltetni.

Nem igazán. XT/XTR Shadow ugyanúgy nem bántja a vázat mint a sram.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

ppeter

ppeter

vendég

• fórumtag
  • 229 posts

tehát akkor ezek szerinte egy hátsó váltó minõsége kimerül a rugó erejében??? :)
(esetleg anyagok, illesztések, innovatív megoldások neme számítanak e... :-/ )

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,613 posts

Visszatérve a váltóra !
A 2007-es deore xt hátsó váltó rúgója se sokkal erõsebb mint pl egy 2005-ös deore váltóé.
Szóval csak terepen jön ki a különbség köztük , meg terhelés alatt !

tehát akkor ezek szerinte egy hátsó váltó minõsége kimerül a rugó erejében??? :)
(esetleg anyagok, illesztések, innovatív megoldások neme számítanak e... :-/ )

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
gripkó..
utoljára gs 600-asom volt,ha jól emlékszem, anno 199...-ban
kb 2havonta:lebont-szarv,markolat, szétszed, mos, ujraken, visszarak, markolat, szarv, beállit váltó
ha esett,-esõ,sár-vagy én estem-por,sár- elõlrõl az egészet...
mindezért pontatlan, nyúlós, kesztyû/hüvelykujjevõ..áhh
bár, azóta biztos sokat változtak, de még most sem akarom tudni.

többet soha nem lesz, semmilyen, igéreeeem anyuuuu