Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A SRAM elsõ váltók masszív szerkezetek. Kemény, csattogós, erõs, jól mûködik, de ma már az ember ennél kifinomultabb szerkezetet vár. Ezt pedig hozza a Shimano. Anno kíváncsi voltam, hogy mit alakít a SRAM. Nem bántam meg, de ma már nem õt választanám.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 posts
Nekem elöl SRAM X-Gen van, és teljesen elégedett vagyok vele, merev a kerete, elég erõs a rugója. Kicsit nehezebb, de nálam ez egyenlõre nem nagyon számít.

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts

Jaj, ne bántsátok mán. :)

A helyzet az, hogy mivel hátul SRAM van elõre is azt veszek, KIVÉVE ha azt mondjátok, hogy az XT-vel ilyen és ilyen szempontok alapján sokkal jobban járok. Pár száz forint a difi.

X

Én az X9 mellé XT-t választottam. Egy évet mentem XT(elöl), X9(hátul), Sram sor és lánc, X7 Trigger kombinációval. Most lassan egy éve XT sor és lánc van és 07-es XT elõl (X9 és X7 Trigger maradt). A két év alatt mindkét verzióval elégedett voltam. Anno lebeszéltek a Sram elsõváltóról, ezért lett XT. Így gyakorlati tapasztalatom nincs az új Sram elsõváltókról. De az XT jól mûködik nálam.

Üdv.
Grande

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Jaj, ne bántsátok mán. :)

A helyzet az, hogy mivel hátul SRAM van elõre is azt veszek, KIVÉVE ha azt mondjátok, hogy az XT-vel ilyen és ilyen szempontok alapján sokkal jobban járok. Pár száz forint a difi.

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,017 posts
  • LocationKelenföld

mostmivan?
én erõsen sram párti vagyok, de az elveim azt mondják hogyha van egy adott márkájú szett, akkor annak minden tagja olyan márkából legyen az összhang miatt. (ezt már egyszer mondtam a kormányos topicban)

Neked elveid vannak –még beszélnek is!-, ezzel ellentétben a fenti kollégák nagy többsége a tapasztalat alapján várná, hogy tanácsot kapjon. Tartósság, teljesítmény, kompatibilitás, ár-érték arány.
Ez van.
Hogy gonosz legyek: hány éve is kerékpározol?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts

jajj, ne már..

mostmivan?
én erõsen sram párti vagyok, de az elveim azt mondják hogyha van egy adott márkájú szett, akkor annak minden tagja olyan márkából legyen az összhang miatt. (ezt már egyszer mondtam a kormányos topicban)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

(hogy jó legyen az összkép)

jajj, ne már..

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Hátul X.9 van. :) Egyébként Sala volt oly kedves és megnézte, hogy a Sram 'belsõ" végállásnál közelebb engedi a láncot a vázhoz mint az XT. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
elsõ váltó...
hát nemtudom; nekem 07-es x7-es felsõs figyel a gépemen, shimanoban eddig lx volt a csúcs, ott sárban elöbb adta meg magát a váltó minthogy a V féknél eltömõdött volna. alapjában véve nem bántam meg hogy x7-et vettem, szeretem:)
de ha hátul shimano van akkor vegyél azt elõre is. (hogy jó legyen az összkép)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Shimanoból ebbõl a szempontból csak shadow.

A sebesség mindent megold.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,017 posts
  • LocationKelenföld

lánchossz elméletileg jó, kis csavart tekertem hátul de érdemileg nem javított a helyzeten :( több állítási lehetõség akkor nincs (a két végállás csavaron kívül)?

Hozzászoktál a jóhoz, ha rég volt Shimanod...;) Választhatsz, kit szidsz: a váz- vagy a váltó tervezõmérnökeit.

(Régen -gumiizék elõtti korban- az egyszeri bringások felváltottak párat mikor már gurulófázisba kerültek, hogy ne csattogjon a vas annyira.)

Ehhez hasonlót eddig csak a pár évvel ezelõtti Meridákon láttam.
Az a bizonyos harmadik csavar tekergetése ezen tényleg nem segít, sajnos.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

van egy régi deore h.váltóm.Szegénynek a rugója elfáradt.Gyanitom,nem lehet külön rugót kapni...Nem nagy érték,de útálok bármit is kidobni,amíg van esély a javításra. Lehet vele kezdeni valamit? (a kihajításon kívül :-) )

Úgy emlékszem a legolcsóbb SIS váltóban is hasonló rugó van. Egy próbát megér, ilyen gyakran akad a hulladékok között.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts

XT a legjobb, a felsõbilincses valóban tartósabb, fel lehet rakni kulacstartót maximum alátét kell hozzá. 2 oldalt kellett volna csak visszaolvasni. :)

Hû, lenne itt még valami. Az XT és az X.7 / XGen különbözik-e abban, hogy a váz síkjához mennyire van közel a 'belsõ" végállásuk? Kérdezem ezt azért, mert a régi Sachs miatt vennem kellett egy hosszabb monoblokkot anno (tudom, lehet, hogy váltót kellett volna), mert nem tudtam leváltani a legkisebb lánckerékre...

Endroo: nekem merev vázam van, de lehet az össztelósos kollégák tudnak segíteni...

X

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
lánchossz elméletileg jó, kis csavart tekertem hátul de érdemileg nem javított a helyzeten :( több állítási lehetõség akkor nincs (a két végállás csavaron kívül)?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Köszi Jani! :)

Endroo: lánchossz? B-adjuster a váltón?

X

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
az úgy oké hogy elöl nagy hátul kicsin tökéletesen feltámaszkodik a váltó (idei xt) a forgáspontra, vagy valamit nem jól állítottam be? oké hogy van rajta gumibasz de az nem sokat fog érni. bocsi a hülye kérdést de régen volt shimanóm

Feltöltött kép

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
XT a legjobb, a felsõbilincses valóban tartósabb, fel lehet rakni kulacstartót maximum alátét kell hozzá. 2 oldalt kellett volna csak visszaolvasni. :)

A sebesség mindent megold.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Mert szebb? :) Mintha ilyet olvastam volna...

X

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
XT (mondom annak ellenére, hogy X-Gen-t használok:))

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Köszi; Xgen 186g (31,8-as csõhöz való betéttel; Weightweenies). Inkább a másik 2 kérdés lenne fontos: X.7-XGen vs. XT '08; felsõ helyzetû bilincs vs. kulacstartó, mert rendelnék valamit izibe. :)

X