Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
569 ez is! Szimpi darab nagyon!
Rendben megnézem!
Jó az de alapértelmezettben javítható, ez a lényeg, szervízes ismerõs van ;)

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Kössz a tanácsot!
Szereztem viszont LX váltókart, a bal oldali nem vált középsõrõl nagy tányérra (mármint nem léptet, nincs kattanás)

A Rapidfire váltókart szét lehet szedni és megnézni, vagy szétugrik és cseszhetem?

Polirozott Lx 8-as van nekem is, valami 569-es sorozatszámu.Én alulról a 2 kis csillagcsavarral le szoktam bontani az alsó borkolatot, és onnan szoktam takaritani-kenni. Szerintem elég masziv darab, nem hinném hogy kopás vagy törés gondja lenne, pláne nem a bal oldalon, ami ugye álltalában sokkal kevesebbet van használva. Én inkább valami belekerült szemétre gondolnék, szedd le az alját, és meglátod hogy mi a szitu. De ha túl bonyinak látod akkor inkább szerviz.:)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Kössz a tanácsot!
Szereztem viszont LX váltókart, a bal oldali nem vált középsõrõl nagy tányérra (mármint nem léptet, nincs kattanás)

A Rapidfire váltókart szét lehet szedni és megnézni, vagy szétugrik és cseszhetem?

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
105 van nekem már egy ideje, sorrend eddig: acera->deore->rövidkanalas xt-> 105

És merem állítani, hogy a legjobb eddig a 105ös. Nem kattog, nem zörög és nem kell állítgatni percenként...

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Úgy tûnik sikerül szereznem LX váltókart. Ez eddig 90%, ha mégis a maradék 10 jönne be,. akkor Attack lesz. Nekem régebbi Deore váltóm van hátul, de kezdetektõl utálom, mert nagyon csapkod a lánc (a láncot már nem merem rövidebbre venni). Vagy rövid kanalas XT vagy 105 lesz a befutó!

pinya

pinya

vendég

• fórumtag
  • 163 hozzászólás

Csak mert 8as rendszert épít az ember, még nem ok arra, hogy azt feltételezd, hogy nem megy minõségre ;)
Meg mint írtam: Aliviot tudok szerezni bárhonnan...

Én nemrég váltottam (8s-re). '08 Alivio átdobó, '08 Deore hátsó váltó és SRAM Attack Trigger 3/8 váltókarok. Nagyon szépen mûködnek együtt. Alivio-nál jobb az Attack Trigger, ezt mondták szervizben is! Nekem az Attack Trigger hüvelykujjas megoldása is nagyon tetszik, jó az ergonómiája.

Xabi

Xabi

törzsvendég

• fórumtag
  • 751 hozzászólás
www.ebike.hu
www.bikemarket.hu

X.

Merida Speeder__________________________Magellan Serpens --> Merida XC-Mission
Járt utat járdáért el ne hagyj!

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
xo marokváltó érdekelne,tippeket kérnék hogy hol vegyek és mennyibe kerül?!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
retizotyo: biztos h 8ast akarsz? akik 8asról váltottak 9re (mint pl anno én is) rájöttek a 9es rendszer elönyeire (jobb kiosztás) persze van hátránya is (vékonyabb a 9es lánc) de ez sztem nem túl számottevö.
9eshez meg nagyobb a váltókar választék sokkal.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Csak mert 8as rendszert épít az ember, még nem ok arra, hogy azt feltételezd, hogy nem megy minõségre ;)
Meg mint írtam: Aliviot tudok szerezni bárhonnan...

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
retizotyo,

ha nem a minõségre mész, akkor van egy (alig) használt 3*8-as alivio fékváltókar-párom... fingér'-hugyér.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Még meg tudom neked kérdezni egy helyen holnap. Xt/LX cucc kellene akkor? Nyolcas szerintem lesz.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
A gond az, hogy nem találtam 8as váltókart, csak aranyárban (XT fékváltókar, külföldi boltokban is nagyon drágák.)
Itthon csak Sram gyártmány vagy Alivio maradt.
Ha Sram mellett maradok, akkor már váltó és a hozzá való 1:1-es váltókar is beépül...

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.017 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Most az az 1:1-es bovdenhúzás mit jelent?

Sram 1:1 - 1 egységnyi bowdenmozgás a váltókarban azonos bowdenmozgáshoz társul a hátsóváltónál is.
Shimano 1:2 - 1 egységnyi bowdenmozgás a váltókarban kétszer akkora bowdenmozgatást eredményez a hátsóváltóban.

A Sram eszerint toleránsabb a bowdenezés -kosz és miegymásból fakadó- változásaira.
Avagy:http://www.sram.com/...es/?tech=oneone

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
A Sram jósága igazán az 1:1 bowdenhúzással mutakozott meg: a 8-as, de kiváltképp a 9-es rendszereknél.[/quote]

Most az az 1:1-es bovdenhúzás mit jelent?

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.017 hozzászólás
  • LocationKelenföld

[COLOR="SlateGray"]
Váltókar: Sram Attack (Sh. kompatibilis). Ez jó? Meséltek itt mindenféle bowdencsere szopásokról a Sram váltókarok esetében, vagy
8as rendszerre van egyéb javaslat?

Ha Shimano vagy azzal kompatibilis rendszerben gondolkozol, én a helyedben maradnék saját váltókarjaiknál. Egy korabeli 8-as Rapidfire-nél (RC, LX, XT, XTR) kevés tartósabb dolgot kaphatsz. Ezeket szinte a 7-es rendszerek pozitív értelemben vett "igénytelensége" jellemzi.
A Sram jósága igazán az 1:1 bowdenhúzással mutakozott meg: a 8-as, de kiváltképp a 9-es rendszereknél.

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nincs nagy tapasztalatom váltókarok terén, és eddig 7es rendszerrel nyomtam.
Most 8as rendszer lesz, LX, XT vagy Sram x7, mindegyikbõl a rövidebb kanalas.
Váltásteljesítményben van különbség a 2 váltó között?

Váltókar: Sram Attack (Sh. kompatibilis). Ez jó? Meséltek itt mindenféle bowdencsere szopásokról a Sram váltókarok esetében, vagy

8as rendszerre van egyéb javaslat?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

van egy kérdésem:
most tervezem cc-re egy XTR hátsó (nem shadow) váltó, XTR váltókar, XTR elsõ váltó kombó beszerzését.
Sram cuccokat még nem használtam, de sok helyen dícsérik õket. Ha arra esne a választásom akkor X.0 hátsó váltó (medium) , 9.0 elsõ váltó és 9.0 trigger váltókarokat terveztek beszerezni.

Melyik összeállítás megbízhatóbb, kinek milyen tapasztalata van?
Az árakat ahogy néztem nagyjából a két szett hasonló árban lenne.

ha a sram melett döntesz, és nem akarsz abszolút grammolni meg nem adsz a májerfaktorra akkor sztem elég az x9 is......nincs mûködési különbség a 2 között, tartósság se nagyon, csak az a 30-40 gramm

én nem mondok olyat hogy ez vagy az jobb mert nem kéne 8 oldal acsargást termelni, :) de nekem spec a sram jobban tetszik mûködésben, kivéve az átdobó abból én is xt-t xtr-t használok.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
van egy kérdésem:
most tervezem cc-re egy XTR hátsó (nem shadow) váltó, XTR váltókar, XTR elsõ váltó kombó beszerzését.
Sram cuccokat még nem használtam, de sok helyen dícsérik õket. Ha arra esne a választásom akkor X.0 hátsó váltó (medium) , 9.0 elsõ váltó és 9.0 trigger váltókarokat terveztek beszerezni.

Melyik összeállítás megbízhatóbb, kinek milyen tapasztalata van?
Az árakat ahogy néztem nagyjából a két szett hasonló árban lenne.
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
itt a 28 fogas lenne a legjobb. 30-as teljesen értelmetlen szerintem, akkor már marad a 32-es