Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.088 hozzászólás

második napja nézegetem ezt a specit, ha nem lenne ennyire nagy, már megvettem volna. az XT thumbie nagy király rajta! :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.680 hozzászólás

http://bolha.testbik...php?clid=229980   Jé, az a váltókar...

:)

Bizony ! AZ a váltókar !!

1995 óta a mai napig felső váltókarokkal járok. Most épp vegyesben, az első egy Suntour, a hátsó egy Shimano. A Shimano egy műanyag SiS szerű valami, 800 Ft volt 1995-ben, a mai napig hibátlan, kb 100ezer km használat után. És súlyban veri az XTR-t ! :D 

Szerintem jó vétel volt.

Marci

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://bolha.testbik...php?clid=229980   Jé, az a váltókar...

:)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.088 hozzászólás

ühüm. 3 db gyorskötöző kell hozzá és a fejcsapágyat sem kell kivenni, hogy felszereled. :)

• Vejne kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

:) Ettől diszkrétebb megoldást ismertek?

569114_1.jpg

569114_2.jpg

• donciccio kedveli ezt

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Köszi!

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Először is a megfelelő topikot ehhez itt találod: http://forum.bikemag...étõl-a-farkáig/

A lényeg, hogy a fék- és a váltókarnak megfelelő akasztószem legyen a bowden végén (outi/MTB). Nem kell túlbonyolítani, egy rozsdamentes esetleg még köszörült bowden megteszi és teflonbéléses bowdenház. Bowdenházból külön van váltóhoz és fékhez, erre figyelj. A bowdenház végére illő kupakok is fontosak.
A Jagwire olcsóbb termékei is bőven megteszik. Jóval fontosabb a bowden szerelése. A bowdenház végeit merőlegesre kell köszörülni és a bowden elvezetésre, hosszra is figyelni kell, hogy optimális szögben csatlakozzanak az akasztószemekhez. Ha ezt jól megcsinálod, akkor nyersz a legtöbbet.

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Szükségem lenne egy hátsó fék és váltó bowdenre. Viszont nem tudom hogy milyet, és mennyiért szabad venni. Tudtok ajánlani valamit?

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Nekem van egy itthon (hátlappal, jelzőszalaggal együtt), bár 8-as karról, de simán kompatibilis. Ha levakarod a nyolcas egyik szárát, máris jó 9-esnek. :) Ha érdekel, ingyé' a tiéd. Küldj privátban címet, küldöm postán.

Írtam, előre is köszönöm!

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Sram X9 váltókaromban a fokozatokat jelző plasztik? csík eltört több helyen. Lehet ilyet kapni külön? Ha igen, merre keressem?

A  3-as számú alkatrészrészről van szó:  http://www.veloruf.d...tml?id=50000118

Nekem van egy itthon (hátlappal, jelzőszalaggal együtt), bár 8-as karról, de simán kompatibilis. Ha levakarod a nyolcas egyik szárát, máris jó 9-esnek. :) Ha érdekel, ingyé' a tiéd. Küldj privátban címet, küldöm postán.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Igen,pl. ott pont  lehet kapni,ahonnan linkelted.

Köszi, tényleg.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Sram X9 váltókaromban a fokozatokat jelző plasztik? csík eltört több helyen. Lehet ilyet kapni külön? Ha igen, merre keressem?

Igen,pl. ott pont  lehet kapni,ahonnan linkelted.

• stp1 kedveli ezt

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

P3000

P3000

fórumtag

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

igen itt tarok én is...
ez akkor normális?? :(

tegnap mentem vele egy kört, ez menet közben használhatatlan kb.

Egy-két fokozatot már üzembiztosan váltok egyszerre, de többnél már megkavarodik. Kár, gondolom te is azért ugrottál rá, mint én, 20+ ezret nehezen adnék ki alsócsöves váltókarra, főleg, hogy egy relatíve egyszerű szerkezet. A hetes ergya Shimano úgy működött mint a Doxa óra, de ez szenvedés, senkinek nem ajánlom.
  • albertfish és Vejne kedveli ezt

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs

Ezzel szenvedek én is. Nagyjából oké, de úgy látszik egyszer ki kell izzadnom a Dura Ace-re a zsetont. Amikor felrakod, úgy lődd be a legkisebb fokozatra, hogy a kart csontig előre tolod. A váltás meg úgy mrgy, hogy húzom magam felé, hallom a kattanást és nagyon finoman visszamozgatom egy kicsit. Olyan mintha szorulna a kar, szóval nagyobb fogaskerékre váltásnál túlhúzod két fokozat közé ezért vissza kell tolni oda, ahol a "klikk" van. Uhh, ez elég érthetetlenül hangzik, ha nem világos megpróbálom még kifejteni.

igen itt tarok én is...

ez akkor normális?? :(

tegnap mentem vele egy kört, ez menet közben használhatatlan kb.

albertfish módosította - 2015. augusztus 27. - 13:58

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

P3000

P3000

fórumtag

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

http://ebike.hu/term...aguti-valtokar/

Ezt a váltókart ismeri valaki? Próbálta már? Én vagyok tukó hogy nem tudom beállítani vele a váltómat? Előbb vált, mint ahogy kattan a fokozat.. ötlet?

Ezzel szenvedek én is. Nagyjából oké, de úgy látszik egyszer ki kell izzadnom a Dura Ace-re a zsetont. Amikor felrakod, úgy lődd be a legkisebb fokozatra, hogy a kart csontig előre tolod. A váltás meg úgy mrgy, hogy húzom magam felé, hallom a kattanást és nagyon finoman visszamozgatom egy kicsit. Olyan mintha szorulna a kar, szóval nagyobb fogaskerékre váltásnál túlhúzod két fokozat közé ezért vissza kell tolni oda, ahol a "klikk" van. Uhh, ez elég érthetetlenül hangzik, ha nem világos megpróbálom még kifejteni.
  • albertfish kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Akkor mit árul az ismerősöd?Magvas gondolatot kötetbe szedve?

Bringákat, jókat is és kevésbé jókat is, szarokat nem igazán, illetve, muszáj hangsúlyozni, hogy nem fontos a váltás, mert, valahogy a kampát is rá kell beszélni az embernépre :)

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Erre szokta mondani egy bringaboltos ismerősöm: nem kell váltani, fékezni meg csak a bzik szoktak.

Akkor mit árul az ismerősöd?Magvas gondolatot kötetbe szedve?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Jaaa, hát igen, az olyan... :)

Erre szokta mondani egy bringaboltos ismerősöm: nem kell váltani, fékezni meg csak a bzik szoktak.

Kár, hogy városi környezet-csúcsforgalom és a debreceni forgószéljárás ezt tökéletesen fölülírja...

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Jaaa, hát igen, az olyan... :)

• Vejne kedveli ezt