Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7444 hozzászólás a témában

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Miért? Letisztult és visszafogott dizajnu a sarvedo is, szvsz nincs vele gond

verti

verti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.064 hozzászólás

könyörgöm vedd le a sárvédőket....:D

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.141 hozzászólás

Ez elég k. jól néz ki!

köszi, a végleges setup szerinti kormánnyal:  :)

IMG_0321_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

• Vejne kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Ez elég k. jól néz ki!

nekem mondod? :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

crux_reload__4__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://cyclingtips.c...on-projekt-3-7/

a jobbos kar úgy néz ki, mintha egy fékkarba machináltak volna egy elforgatott thumbiet. :) az átdobót kezelő fejcsőre száműzött kar pedig elég csemege-szagú.

2N4A4475.jpg

Vejne módosította - 2015. szeptember 11. - 12:00

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.141 hozzászólás

Haha, a thumbie és gripshift szerintem pont városi veretőkre a legjobb, gyakori lámpás-állás-gyorsítás miatt, hasznos ha egyszerre sok fokozatot tudsz váltani. :)

crux_reload__4__www.kepfeltoltes.hu_.jpg

• mgy és Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

második napja nézegetem ezt a specit, ha nem lenne ennyire nagy, már megvettem volna. az XT thumbie nagy király rajta! :)

Haha, a thumbie és gripshift szerintem pont városi veretőkre a legjobb, gyakori lámpás-állás-gyorsítás miatt, hasznos ha egyszerre sok fokozatot tudsz váltani. :)

Kár, hogy van kommúterem, igaz, a hajtókar-pedálpersely meg van semmisítve, szerencsére 2ezer ft körül perselyeznek, csak épp' nélkülözhetetlen a masina. :(

más: mivel lassan vége az outis szezonomnak, elgondolkoztam egy kis váltókar-tuningon. Erősebb rugók, valamint, akár a hüdiket is lecserélném, bár, utóbbiak ára (EC-Re500) nem valami biztató.. Láttam néhány régi 98 előtti dizájnú kampa-kart, ahol a kis csúcsot lereszelve-lefaragva ráhúzták a váltókarra az EC-RE600-as gumit, elég jól illeszkedett..

Jó kérdés, merjem-e megtenni. :) A fékkart is lehetne kicsit tuningolni, megfőzni trisóban& lefújni feketére. Hmm..

Optikai dolgok, de a belsőségek "megerősítése" mindenképp jó ötletnek hangzik.. :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.141 hozzászólás

második napja nézegetem ezt a specit, ha nem lenne ennyire nagy, már megvettem volna. az XT thumbie nagy király rajta! :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.688 hozzászólás

http://bolha.testbik...php?clid=229980   Jé, az a váltókar...

:)

Bizony ! AZ a váltókar !!

1995 óta a mai napig felső váltókarokkal járok. Most épp vegyesben, az első egy Suntour, a hátsó egy Shimano. A Shimano egy műanyag SiS szerű valami, 800 Ft volt 1995-ben, a mai napig hibátlan, kb 100ezer km használat után. És súlyban veri az XTR-t ! :D 

Szerintem jó vétel volt.

Marci

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

http://bolha.testbik...php?clid=229980   Jé, az a váltókar...

:)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.141 hozzászólás

ühüm. 3 db gyorskötöző kell hozzá és a fejcsapágyat sem kell kivenni, hogy felszereled. :)

• Vejne kedveli ezt

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

:) Ettől diszkrétebb megoldást ismertek?

569114_1.jpg

569114_2.jpg

• donciccio kedveli ezt

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Köszi!

nagylaci32

nagylaci32

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás

Először is a megfelelő topikot ehhez itt találod: http://forum.bikemag...étõl-a-farkáig/

A lényeg, hogy a fék- és a váltókarnak megfelelő akasztószem legyen a bowden végén (outi/MTB). Nem kell túlbonyolítani, egy rozsdamentes esetleg még köszörült bowden megteszi és teflonbéléses bowdenház. Bowdenházból külön van váltóhoz és fékhez, erre figyelj. A bowdenház végére illő kupakok is fontosak.
A Jagwire olcsóbb termékei is bőven megteszik. Jóval fontosabb a bowden szerelése. A bowdenház végeit merőlegesre kell köszörülni és a bowden elvezetésre, hosszra is figyelni kell, hogy optimális szögben csatlakozzanak az akasztószemekhez. Ha ezt jól megcsinálod, akkor nyersz a legtöbbet.

vendég_anorche_*

vendég_anorche_*
  • vendég

Szükségem lenne egy hátsó fék és váltó bowdenre. Viszont nem tudom hogy milyet, és mennyiért szabad venni. Tudtok ajánlani valamit?

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Nekem van egy itthon (hátlappal, jelzőszalaggal együtt), bár 8-as karról, de simán kompatibilis. Ha levakarod a nyolcas egyik szárát, máris jó 9-esnek. :) Ha érdekel, ingyé' a tiéd. Küldj privátban címet, küldöm postán.

Írtam, előre is köszönöm!

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Sram X9 váltókaromban a fokozatokat jelző plasztik? csík eltört több helyen. Lehet ilyet kapni külön? Ha igen, merre keressem?

A  3-as számú alkatrészrészről van szó:  http://www.veloruf.d...tml?id=50000118

Nekem van egy itthon (hátlappal, jelzőszalaggal együtt), bár 8-as karról, de simán kompatibilis. Ha levakarod a nyolcas egyik szárát, máris jó 9-esnek. :) Ha érdekel, ingyé' a tiéd. Küldj privátban címet, küldöm postán.

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Igen,pl. ott pont  lehet kapni,ahonnan linkelted.

Köszi, tényleg.

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Sram X9 váltókaromban a fokozatokat jelző plasztik? csík eltört több helyen. Lehet ilyet kapni külön? Ha igen, merre keressem?

Igen,pl. ott pont  lehet kapni,ahonnan linkelted.

• stp1 kedveli ezt

ultio

ultio

TARC

• fórumtag
  • 1.169 hozzászólás

Canyon Spectral 29 AL 5

rasti rusti