Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Posted 2008. May 14. - 15:40
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2008. May 14. - 15:38
Nézd meg a shimano.com-on a szetteket. A új 2008-as xt például teljesen fekete, ezüst fékkarral. Brutál jól néz ki (szerintem).
Köszi.Nekem jó lenne a 2007 vagy ha úgytetszik a régebbi tipusú is,a lényeg az lenne hogy csak a csupa fekete lenne a jó,és ez nekem pláne a fékkarnál lenne a legeslegg fontosabb!Ilyen ezüst berakásos meg tarka barka nem tetszik.Akkor már inkább maradok az Alivio-nál.:chin:
Posted 2008. May 14. - 15:12
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy tudja-e valaki hogy a Shimano Dual Control-os váltókar-ból (azt hiszem ez a neve az egy karos fékváltó karnak aminél a fel,le mozgatás a váltást a többi meg a fékezést végzi) létezik-e fekete színü?? :chin:
Mert szeretnék még ha minden jól megy idén LX váltórendszerre cserélni a meghajtást,és nagyon tetszik a Dual Control-os megoldás.
Nézd meg a shimano.com-on a szetteket. A új 2008-as xt például teljesen fekete, ezüst fékkarral. Brutál jól néz ki (szerintem).
Posted 2008. May 14. - 15:07
tegnap az aszfalt bringám szerelgetése közben szétkaptam a hátsó xt váltót egy kis karbantartásra, és megvilágosodtam!
kb 10 évvel ezelõtti darab, de a maiak kidolgozása a nyomába sem ér, a csapok nem lötyögnek a görgõk kerámia csapágyakon futnak... minek ide minden évben új fejlesztés amikor a régi cuccok mûködnek a legjobban?
Azért a régi xt és a 2008-as xt között van külünbség, a 2008-as verzió egy "picit" merevebb.
Posted 2008. May 14. - 15:03
Mert szeretnék még ha minden jól megy idén LX váltórendszerre cserélni a meghajtást,és nagyon tetszik a Dual Control-os megoldás.
Posted 2008. May 14. - 15:02
Nem hitetlenkedtem én, én is így gondoltam, azért is rendeltem meg.
Csak hallottam ezt-azt és elbizonytalanodtam, és megkérdezgettem.
A rapidfire váltókart, a dualcontrol féfváltókart, a low normal (régi elnevezés rapidrise) váltót, valamint high normál váltót tetszõlegesen kombinálhatod.
Vagyis bármely váltókarhoz, bármely hátsóváltót választhatod, tökéletesen kompatibilis.
Ami nem igaz az a marketing duma, hogy:
"könnyebben, finomabban" vált felfelé a fordított rugós váltó terhelés alatt, mert a rugó dolgozik és nem az ügyetlen ujjad. Ez egyszerûen nem igaz, terhelés alatt ugyanúgy recsegve fogsz váltani, tök mindegy melyik váltót használod
Posted 2008. May 14. - 13:41
Az újban is a felsõ görgõ, az alsó meg iparis. A többiben teljes mértékben igazad van, az újak kidolgozása nulla a régiekéhez képest.a görgõk kerámia csapágyakon futnak
A sebesség mindent megold.
Posted 2008. May 14. - 12:58
kb 10 évvel ezelõtti darab, de a maiak kidolgozása a nyomába sem ér, a csapok nem lötyögnek a görgõk kerámia csapágyakon futnak... minek ide minden évben új fejlesztés amikor a régi cuccok mûködnek a legjobban?
Posted 2008. May 11. - 03:03
Posted 2008. May 11. - 00:02
es tokeletesen mukodik mindketto.
sot, az elozo bringamon is ilyen volt, eloszor deore valtokar XTR rapidrise valtoval, majd LX kar ugyanazzal a valtoval.
ez eleg?
amugy nem tudom mit kell hitetlenkedni azon amit Endroo irt, mikor tokeletesen igaza van, ugyanannyit mozdul a valto csak a masik iranyba. tok mindegy neki.
meg kulonben is, 2003-ig nem is volt Dual Control valtokar. De rapid rise valto meg igen. szoval akkor megvetted a rapidfire karokat, es olyan iranyu valtot tettel fel hozza amit akartal. a bovdenhuzas aranya azota se valtozott. ez a gyari duma csak ajanlas, azt sehol sem irjak, hogy inkompatibilis a ketto...
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. May 10. - 14:13
Posted 2008. May 10. - 13:44
mitõl csúszna? ugyanannyit mozdít a váltón csak az egyik erre mozdul a másik meg arra. a fogsor és annak a kiosztása is ugyanolyan széles, nem lehet eltérés.
Igen, én is ezzel a reménnyel rendeltem meg, csak attól féltem, hogy más arányban húzza a dual-contorl mint a mezei váltókar, azaz a fordított váltó és a dual-kontrol váltókar van összehangolva, minthogy srammal shimanó nem jó, mert más az arány. Namind1, remélem jó lesz.
Posted 2008. May 10. - 13:38
Posted 2008. May 10. - 13:36
tökéletesen, csak pont fordítva. amúgy váltókarból csak egyféle van.
Elvileg Dual-controlossal ajánlják, és így lehet nem tökéletes a kiosztás, elvileg picit elcsúszik, nem lehet tökéletesen beállítani, hogy tökéletesen fusson mind1ik lánckeréken... én ennyit hallottam, de azt is mondták, hoyg sok bringát szerelnek gyárilag is így, úgyhogy elvileg nyugodtan lehet használni. Csak majd hozzá kell szokni a fordított váltáshoz
Posted 2008. May 09. - 20:55
Posted 2008. May 09. - 20:51
Posted 2008. May 09. - 20:30
Pontosan errõl a kettõrõl lenne szó: LX rövidkanalas GS váltó(RD-M580) és alvivió váltókar(SL-M410)
Posted 2008. May 09. - 20:11
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. May 09. - 12:40
Nekem is 8-as rendszerem van és ugy hogy a 8-as alkatrészekbõl is a jobbakat próbáltam megvenni igy is olcsóbban jöttem ki.
Ha nem profi gépet akarsz csinálni akkor 8-as, viszont 9-es alkatrészekben nagyobb a választék.
Bár szerintem az alsókategóriában a 9-es egy árban van a nyolcassal, lásd a váltókar árak ugyhogy szerintem bárhogy is döntesz alig-alig kell többet fizetned vagy kevesebbet.
Nekem is lenne egy kérdésem méghozzá az hogy az Xtr fd-m950 elsõváltõ az csak 8-as e vagy jó a 9-es rendszerekhez is? Számomra ez azért kérdés mert én ugy hallottam hogy a fd-m952 a 8/9 kompatibilis.
Posted 2008. May 09. - 11:34

Sign In
Create Account

Back to top