Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7447 replies to this topic

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
nem szívózásképp mondtam. :)

Máshogy oldja meg a pontos, vagy kevésbé pontos váltást a 2 gyártó

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
jól van akkor sramnak nincs.
bocsáss meg ezt nem tudhatom mivel még sosem volt sram váltom.

a shimano modelljeinek van :) a kerámiás gyári felsö görgö jól tette a dolgát eddig mind a régi XTR mind az uj XT h.váltómban.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts

nem véletlenül van gyárilag a felsö görgönek oldalirányú elmozdulása.

Sram-nak nincs...

X

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

MJani kérésére ....

Crosskovácsi után ... kikukáztam a nagyon faintos KCNC kerámicsapágyas váltógörgõt:badair: , aminek a coolfaktora tizes skálán 12:clap: , de a tartossága -4.
3000km után úgy beállt a csapály mintha behegesztették volna.
.

én is mondtam neked anno h ami van nekem is 1 db sima acél csapis kcnc alu görgö abba nekem is hamar beállt a csapágy.
400 ft ért orvosolni tudtam uj csapággyal, de én is többet vártam volna töle.
a kerámia görgöstöl meg még többet várnék de ezek szerint akkor az végképp nem éri meg az árát.
meg én felsö görgönek eleve nem tennék be ilyen fix görgöt. nem véletlenül van gyárilag a felsö görgönek oldalirányú elmozdulása.

XTR rugó törést meg sajnálom :(

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

Egy nagy ******* jobb a sártûrése a hulladék váltógörgõk miatt - X9-ig bezárólag. Korábban én is hittem, aztán megvilágosodtam. És nem egy darabról nyert tapasztalat alapján.

Jólvan, ez csak a szlogen volt ... :) a XTR Shadow-al nem volt gond sárban idén már 2 versenyen is bizonyitott es parszor jó edzesen is :) Csak a Ti rugó:wallbange

Egyenlõre marad a Shadow XT a jövõt meg majd meglátjuk ....

... ma is pontosabban és határozottabban váltott mint az XTR ... ez gáz azért ....
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Aham...akkor lehet (biztos) nekem még a régi van.

X

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Egy volt jó, az elsõ, 2005-s hosszú kanalas X9-em, amíg el nem fáradt. 2006-s, közepes kanalas X9-el (kettõvel is) és 2006-s, hosszú kanalas X7-el vannak ilyen gondjaim. No és a hozzájuk utólag vásárolt pót görgõkkel is.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
X.9 felsõ váltógörgõ jöhet ide is :)
Rögtön egy raklappal. Nagy üzlet lehetne, mert _nincs_ :)
Vagy csinálok egy X.9 váltógörgõ 1.0 topicot :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Hát...ez új nekem. Az enyém 3 éves, ismerõs valamivel utánam vette és leteker pár ezer km-t évente, plusz 5-6 verseny...

X

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Mi a gond az X.9 görgõivel..?

Pld. beállnak. Rendszeresen és relatíve kevés sártól is.

De ha a váltógörgõked kicseréled (nem KCNC-re ) akkor sztem. jobb lehet.

Na ja. Fõleg a felsõt. Sok sikert hozzá. Ha megoldottad, szóljál!:D:D:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

De ha a váltógörgõked kicseréled (nem KCNC-re :D) akkor sztem. jobb lehet.
Én is gondolkodom h. le kéne cserélni a váltókart (deore) és a hátsó váltót (XT ) Sramra,meg a sort meg a láncot is,elsõ váltó meg hajtómû maradna Shimano.
Ezek amúgy kompatibilitás terén h. mûködnének?

teljesen jól.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
De ha a váltógörgõked kicseréled (nem KCNC-re :D) akkor sztem. jobb lehet.
Én is gondolkodom h. le kéne cserélni a váltókart (deore) és a hátsó váltót (XT ) Sramra,meg a sort meg a láncot is,elsõ váltó meg hajtómû maradna Shimano.
Ezek amúgy kompatibilitás terén h. mûködnének?
www.sintesibikes.com

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Gyorsan kopnak. 1 szezon/görgõ

A sebesség mindent megold.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A sramnak jobb a sártûrése kevésbé érzékeny a bovden nyúlásra könnyebb és még szebb is ... egyébként csapattársamnak tavaly ugyanez volt a gondja pont a 952-s váltóval ... a láncfeszítõ rugója tört el 2x ... :(

No errõl az örök darabról ennyit

Egy nagy ******* jobb a sártûrése a hulladék váltógörgõk miatt - X9-ig bezárólag. Korábban én is hittem, aztán megvilágosodtam. És nem egy darabról nyert tapasztalat alapján.

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts

vagy vegyen 952 szériás xtr cuccokat, és élete végéig meg van oldva a problémája:)

A sramnak jobb a sártûrése kevésbé érzékeny a bovden nyúlásra könnyebb és még szebb is ... egyébként csapattársamnak tavaly ugyanez volt a gondja pont a 952-s váltóval ... a láncfeszítõ rugója tört el 2x ... :(

No errõl az örök darabról ennyit
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
vagy vegyen 952 szériás xtr cuccokat, és élete végéig meg van oldva a problémája:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,276 posts

MJani kérésére ....

Crosskovácsi után ... kikukáztam a nagyon faintos KCNC kerámicsapágyas váltógörgõt:badair: , aminek a coolfaktora tizes skálán 12:clap: , de a tartossága -4.
3000km után úgy beállt a csapály mintha behegesztették volna. Amúgy dizájn hibás, mert a csapály nem tengelyen van felfüggesztve, hanem csak kétoldali alátámasztással van megoldva így az oldal irányú bemozdulás és kopás gyorsan elõjön ... ha ajánlhatom, akkor senki ne vegyen ilyet, vagy inkább adja az árváknak a lokeszt!
Az a mérnök aki ezt tervezte nem volt valami lángelme ....

Tegnap elött vagyis inkább szombaton ... Tirolban voltunk TopSix maraton 4. állomásán, szombaton pörgettünk 1 órát. Megnéztük a pálya elejet és végét. Mikor hazaértem dobtam egy laza kistányért és beiiiing ... :confused: eltörött a fasza titánrugó :rocketman az XTR Shadowban ... :chin: egy kicsit bepánikoltam, hogy most mi lesz így holnap ... , de egy kis utánajárással az egyik kinti bringaboltos kisegített egy XT Shadow-al, uh ezzel nyomtam végig a hosszútávot.

A benyomásom ... Az XT pontosabban és szebben vátl mint drágább tesója és a láncot is feszesebben tartja ... az már bizti, hogy az XT fentmarad ...

Ja és mindezt az XTR 3,5 hónap után ... (a garis dolog folyamatba, meglátjuk mi lesz belõle) eddig sihmano párti voltam, de kezdek kacsingatni a konkurencia felé ... ha nem cserélik ki jövõre nem lesz egy Shimano alkatresz sem a bringan ... igy a Shimano bukni fog egy vásárlót a paicon ...

hmmm ne hamarkodd el. átdobóból még mindig az xt a legjobb :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,854 posts
MJani kérésére ....

3000km után úgy beállt a csapály mintha behegesztették volna. Amúgy dizájn hibás, mert a csapály nem tengelyen van felfüggesztve, hanem csak kétoldali alátámasztással van megoldva így az oldal irányú bemozdulás és kopás gyorsan elõjön ... ha ajánlhatom, akkor senki ne vegyen ilyet, vagy inkább adja az árváknak a lokeszt!
Az a mérnök aki ezt tervezte nem volt valami lángelme ....

Tegnap elött vagyis inkább szombaton ... Tirolban voltunk TopSix maraton 4. állomásán, szombaton pörgettünk 1 órát. Megnéztük a pálya elejet és végét. Mikor hazaértem dobtam egy laza kistányért és beiiiing ... :confused: eltörött a fasza titánrugó :rocketman az XTR Shadowban ... :chin: egy kicsit bepánikoltam, hogy most mi lesz így holnap ... , de egy kis utánajárással az egyik kinti bringaboltos kisegített egy XT Shadow-al, uh ezzel nyomtam végig a hosszútávot.

A benyomásom ... Az XT pontosabban és szebben vátl mint drágább tesója és a láncot is feszesebben tartja ... az már bizti, hogy az XT fentmarad ...

Ja és mindezt az XTR 3,5 hónap után ... (a garis dolog folyamatba, meglátjuk mi lesz belõle) eddig sihmano párti voltam, de kezdek kacsingatni a konkurencia felé ... ha nem cserélik ki jövõre nem lesz egy Shimano alkatresz sem a bringan ... igy a Shimano bukni fog egy vásárlót a paicon ...

_A

_A

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 posts

800km van az egész szerkezetben. A semmibõl jelentkezett ez a hiba. Olyan elõ szokott alkalmanként fordulni, hogy a váltó "mellé teszi" a láncot. Ez alatt azt értem, hogy pár pillanatig nem megy rá a fogaskerekekre, hanem kettõ közé kerül

Láncot szoktál ápolni? Ez a 800km mennyi idõ alatt jött össze? Anno volt egy láncom ami rendesen megnyúlt, (Savanyugabinál porosodik azóta is, amiért nem ártana elmennem.. :$) Próbáltad már másik lánccal? Az biztosan ki tudod zárni, mint hibaforrás?