hmmm ne hamarkodd el. átdobóból még mindig az xt a legjobbMJani kérésére ....
Crosskovácsi után ... kikukáztam a nagyon faintos KCNC kerámicsapágyas váltógörgõt:badair: , aminek a coolfaktora tizes skálán 12:clap: , de a tartossága -4.
3000km után úgy beállt a csapály mintha behegesztették volna. Amúgy dizájn hibás, mert a csapály nem tengelyen van felfüggesztve, hanem csak kétoldali alátámasztással van megoldva így az oldal irányú bemozdulás és kopás gyorsan elõjön ... ha ajánlhatom, akkor senki ne vegyen ilyet, vagy inkább adja az árváknak a lokeszt!
Az a mérnök aki ezt tervezte nem volt valami lángelme ....
Tegnap elött vagyis inkább szombaton ... Tirolban voltunk TopSix maraton 4. állomásán, szombaton pörgettünk 1 órát. Megnéztük a pálya elejet és végét. Mikor hazaértem dobtam egy laza kistányért és beiiiing ... :confused: eltörött a fasza titánrugó :rocketman az XTR Shadowban ... :chin: egy kicsit bepánikoltam, hogy most mi lesz így holnap ... , de egy kis utánajárással az egyik kinti bringaboltos kisegített egy XT Shadow-al, uh ezzel nyomtam végig a hosszútávot.
A benyomásom ... Az XT pontosabban és szebben vátl mint drágább tesója és a láncot is feszesebben tartja ... az már bizti, hogy az XT fentmarad ...
Ja és mindezt az XTR 3,5 hónap után ... (a garis dolog folyamatba, meglátjuk mi lesz belõle) eddig sihmano párti voltam, de kezdek kacsingatni a konkurencia felé ... ha nem cserélik ki jövõre nem lesz egy Shimano alkatresz sem a bringan ... igy a Shimano bukni fog egy vásárlót a paicon ...
Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Posted 2008. July 29. - 22:47
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. July 29. - 22:41
Crosskovácsi után ... kikukáztam a nagyon faintos KCNC kerámicsapágyas váltógörgõt:badair: , aminek a coolfaktora tizes skálán 12:clap: , de a tartossága -4.
3000km után úgy beállt a csapály mintha behegesztették volna. Amúgy dizájn hibás, mert a csapály nem tengelyen van felfüggesztve, hanem csak kétoldali alátámasztással van megoldva így az oldal irányú bemozdulás és kopás gyorsan elõjön ... ha ajánlhatom, akkor senki ne vegyen ilyet, vagy inkább adja az árváknak a lokeszt!
Az a mérnök aki ezt tervezte nem volt valami lángelme ....
Tegnap elött vagyis inkább szombaton ... Tirolban voltunk TopSix maraton 4. állomásán, szombaton pörgettünk 1 órát. Megnéztük a pálya elejet és végét. Mikor hazaértem dobtam egy laza kistányért és beiiiing ... :confused: eltörött a fasza titánrugó :rocketman az XTR Shadowban ... :chin: egy kicsit bepánikoltam, hogy most mi lesz így holnap ... , de egy kis utánajárással az egyik kinti bringaboltos kisegített egy XT Shadow-al, uh ezzel nyomtam végig a hosszútávot.
A benyomásom ... Az XT pontosabban és szebben vátl mint drágább tesója és a láncot is feszesebben tartja ... az már bizti, hogy az XT fentmarad ...
Ja és mindezt az XTR 3,5 hónap után ... (a garis dolog folyamatba, meglátjuk mi lesz belõle) eddig sihmano párti voltam, de kezdek kacsingatni a konkurencia felé ... ha nem cserélik ki jövõre nem lesz egy Shimano alkatresz sem a bringan ... igy a Shimano bukni fog egy vásárlót a paicon ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X
Posted 2008. July 29. - 16:04
800km van az egész szerkezetben. A semmibõl jelentkezett ez a hiba. Olyan elõ szokott alkalmanként fordulni, hogy a váltó "mellé teszi" a láncot. Ez alatt azt értem, hogy pár pillanatig nem megy rá a fogaskerekekre, hanem kettõ közé kerül
Láncot szoktál ápolni? Ez a 800km mennyi idõ alatt jött össze? Anno volt egy láncom ami rendesen megnyúlt, (Savanyugabinál porosodik azóta is, amiért nem ártana elmennem.. :$) Próbáltad már másik lánccal? Az biztosan ki tudod zárni, mint hibaforrás?
Posted 2008. July 29. - 16:02
Posted 2008. July 29. - 15:58
Posted 2008. July 29. - 15:54
ált. ez akkor szokott elõfordulni, ha vmi erõsen kopott a rendszerben
v.kar, vagy maga a váltó
s akárhogy állítgatod, vagy lefelé, vagy felfelé dolgozik rendesen
Posted 2008. July 29. - 14:15
Posted 2008. July 29. - 00:39
Sziasztok!
Shimano Alivio hátsó váltóval van egy kis gondom: az 5ös fogaskerékrõl nehezen, lassan teszi át a láncot a 6osra. Visszafelé ok, és a többi is rendesen megy. Nem estem, nem kapott ütést, ismeretlen a hiba eredete.
Hogyan tudnám ezt orvosolni?
Rendesen bevan állítva a váltó? A Lánc nincsen elkopva esetleg?
Posted 2008. July 28. - 23:56
Shimano Alivio hátsó váltóval van egy kis gondom: az 5ös fogaskerékrõl nehezen, lassan teszi át a láncot a 6osra. Visszafelé ok, és a többi is rendesen megy. Nem estem, nem kapott ütést, ismeretlen a hiba eredete.
Hogyan tudnám ezt orvosolni?
Posted 2008. July 28. - 22:40
Kinek mi a véleménye a SRAM X.5 '08 hátsó váltó-ról?
DH-FR felhasználásra kellene...
Posted 2008. July 28. - 10:40
Posted 2008. July 26. - 20:41
Posted 2008. July 26. - 20:11
fent
emlegetett évjáratú /kb../ 7es váltókar kompatibilis az új slx hátsóváltóval?
csak, mert nem szivesen válnék meg a hetes lomtól, ha már a kazit mindig hézagolgatnom kell..
Posted 2008. July 25. - 09:11
Maradjunk annyiban, sok ilyen gépet látok én is, ami ilyennel van szerelve, és új meghajtás van rajta. Tehát csak nem olyan rossz.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. July 25. - 08:49
Posted 2008. July 25. - 00:06
Havernak mégmég mindig megvan a Trek 950-ese Deore DX-el. Már kellett rajta elõl lánckeréeket cserélni:) Ja 93-as. Sokan itt még akkor születtek:D
Posted 2008. July 25. - 00:03
es ha ki is kellcserelni oket? `99 es azelotti evjarat, mar majd 10evet futottak, vagy tobbet is. megneznem hogy melyik deore valtokar fog meg 10 ev mulva is ugy mukodni, ahogy ezek a 7-es 8-as karok
RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. July 24. - 22:28
ez a kar nem annyira bumszli, de mivel nem mai darab, így hát...
http://thumbnail.ima...ano/sl-mc40.jpg
íme.
Nem mai darab meg nem is a megbízhatóságáról híres,boltba rohadt sok ilyet cseréltetnek ki.
Posted 2008. July 24. - 22:19
Posted 2008. July 24. - 22:12
http://thumbnail.ima...ano/sl-mc40.jpg
íme.