Az 1 dolog hogy ki, kinek, mit készít. A Specializednek is a Merida gyártja a vázait és hát, na...
KMC-rõl csak az jut eszembe hogy a váltásteljesítménye az ritka retek, más maradandó nyomot nem hagyott...
Amúgy meg köztudott hogy Shimanóból is csak az XTR jó. Sõt, sztem más jó lánc nincs is...
Off
XT és XTR között csak az középsõ szem felületkezelése a különbség, és az alapanyag minimálisan magasabb széntartalommal rendelkezik-tehát metallurgiailag majdnem azonos.
Ez tuti, mert munkahelyemen összehasonlítottuk a keménységet és az anyag szemcseszerkezetet.
Ha valakit érdekel szívesen elküldöm neki okulásként ... (most szabin vagyok, 2 hét múlva melózok)
Nálam meg az XTR az ami nyúlik mint a f... szezon elején 4 lánc fogott kukát, tavaly szintén 4 db. És most a KMC 9 SL Silver ami bevált.
Megkuksiztuk az 9X SL gold és silver-t is valamint a 9X gold-t
Mielõtt választottam láncot vettem mindegyik tipusból 1-1 darabot és beáldoztam a vizsgálatra (persze csak a leesõ 4-5 szemeket) és ez után rendeltem még az általam(általunk) bevizsgált legjobb anyagminõségû és bevonatú láncból.
Az SL anyaga és keménysége magasan jobb mint az XTR-é.
Finomabb a szemcseszerkezete, keménysége 2 HRC-vel magasabb mint az XTR, igaz nem rozsdamentes.
A KMC Gold bevonata nagyon nem stabil, ugyanis a TiN bevonat csak olyan felületen tapad meg jól amely korróziómentes ...
A KMC Silver keménykróm bevonata viszont OK és tartós is ... valamint, szerelés elött gõzölték ... Újonnan zsírmentesítve (Sós Spray teszten 7 óra múlva kezdett oxidálódni, míg a Gold 2,5 óra az XTR 7 óra)
Nekem a váltásteljesítménye teljesen kiváló, szerintem halkabb és jobb az XTR-nél
Enitszing els

ui.: én is XTR függõ vagyok, de kezdek csalodni pár dologban ...
on