Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Jók, csak pl az FCM960-as hajtómûre nem jó az általuk ajánlott tányér.

Ez furcsa, mert nekem az van fent ... és mûködik ...
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
a shimano láncait már nem a KMC készíti?

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
[quote name='thommey']Én a SRAM-ot meggondolnám, de a KMC-t meg inkább kuka. Kérdezd Zergét milyen jó is a KMC, és menyi kárt okozott neki, mert tartós. Gondolom nem Alivio hajtómûre lesz. Az XTR tányér meg drága. A lánc azért van hogy nyúljon!
A SRAM váltás akkor fog tetszeni, ha szereted a határozott kattanós, de nagyobb erõkifejtéssel járó váltást. Az összes többi esetében XTR.[/quote

HIHIHHIHIHIHIi
Pedig h. dicsérte a honlapján :D:D:D
www.sintesibikes.com

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

na ha ennyit szémít bowdenezés akkor ki, mit ajánl? Jagwire Hyper, XTR or?

Jagwire Ripcord(?)-ot tudok ajánlani, gyári gépen nekem ez volt, meg, ha az Óbudában rakatok össze vmit, akkor is ez szokott rákerülni. De sztem jobban megéri venni olcsón noname-et, jóóó sok métert, és gyakran cserélni, ha kell.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Gebhardt?

Jók, csak pl az FCM960-as hajtómûre nem jó az általuk ajánlott tányér.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
na ha ennyit szémít bowdenezés akkor ki, mit ajánl? Jagwire Hyper, XTR or?

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás

Szóval akármilyen hajtómû is lesz a szettben, én Race Face (pl.) tányérokat tennék rá.

Gebhardt?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Lehet, ha idõm akad, és a gép is fenn lesz Pesten, majd elviszem a szerelõmhöz is, hátha tud rajta finomítani. Meg annyira azért nem rossz, csak épp egy ilyen csúcs cucctól többet vártam volna.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Naya. A Shimano tányérok drágák, és legalább gyorsan el is kopnak. Szóval akármilyen hajtómû is lesz a szettben, én Race Face (pl.) tányérokat tennék rá.

Most újra van Shimano-m, Ultegra, az outin. És ott is hozza ugyanazt az érzést; a váltás a karnál elég sima, cserébe nyeklik-nyaklik, vagy megtalálja a helyét a lánc, vagy sem, hegymenetben értékes lendületet veszít azzal az ember, hogy a váltásra figyel, mivel taposás közben esélytelen a sikeres váltás :( A bowdenezés Jagwire. De elsõváltónál én is Shimanot használok minden gépen, az tény.

Sztem próbáld ki az új XT tányérokat. A kompozit tányérjuk (XT-XTR) nem kopik, mint a régi. Van akinek már 4-5000km van benne persze megfeelõ lánccserével, és még bõven jó. Lehet az Ultegra beállításával van a baj, mert nekem is SL-van, és soha nem váltottam vele félre.Vagy már ráállt a kezem?

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.247 hozzászólás
ezekbe a setupokba egyedül a láncba tudok "belekötni" annál ha lehet sramot vagy jobb (xt,xtr) shimanot érdemesebb választani
meg talán én is gripkót tennék fel sramnál
vegyíteni sem lenne hülyeség a két márkát (pl. x.0 h váltó,váltókar, xtr elsõ váltó)
szerintem mindenképp vásárlás elött próbáld egyszer ki valamelyik haver sramos gépét, és aztán majd kiderül melyik szimpi

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

pedig nagyon határozatlan a cucc...középtányér - 3-4-5

cseréld le a bovdenezést.
nagy sarazástól csak az mehet gallyra.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Kérdezd Zergét milyen jó is a KMC, és menyi kárt okozott neki, mert tartós. Gondolom nem Alivio hajtómûre lesz. Az XTR tányér meg drága. A lánc azért van hogy nyúljon!
A SRAM váltás akkor fog tetszeni, ha szereted a határozott kattanós, de nagyobb erõkifejtéssel járó váltást. Az összes többi esetében XTR.

Naya. A Shimano tányérok drágák, és legalább gyorsan el is kopnak. Szóval akármilyen hajtómû is lesz a szettben, én Race Face (pl.) tányérokat tennék rá.

Most újra van Shimano-m, Ultegra, az outin. És ott is hozza ugyanazt az érzést; a váltás a karnál elég sima, cserébe nyeklik-nyaklik, vagy megtalálja a helyét a lánc, vagy sem, hegymenetben értékes lendületet veszít azzal az ember, hogy a váltásra figyel, mivel taposás közben esélytelen a sikeres váltás :( A bowdenezés Jagwire. De elsõváltónál én is Shimanot használok minden gépen, az tény.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Az elsõ montimon egy TS Acera volt (2003, vagy korábbi), ami 2-3 hónap használat után - bár tökéletesen tette a dolgát - elkezdett kotyogni, és idegesítõen zörögni. Egy befõttesgumival a nyergvázcsõhöz rögzítve a jelenség megszûnt. :)

És leltem egy Sachs elsõ váltót azidõtájt a helyi bringaboltban, arra cseréltem le. Nem tudom ismerõs-e valakinek; mûanyag volt a bilincse, és nem nikkelbevonatú, hanem rozsdamentes (!) acél a kalitkája. Ezt sokáig használtam, most azon a bringán van amit elpasszoltam egy barátomnak, de pont olyan, mint újkorában. Ja, és ha jól emlékszem 122g. :)

Visszont, hogy megkeverjem a dolgokat azt beszélik a mostani SRAM-oknak negyon hamar kopnak a görgõi. :( XT '08-ról pedig csupa jót hallani. :)

X

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Igen volt egy (4éves:D) szar TS-es elsõ váltó széria, de az új szélesebb forgáspontos váltók már jók. Régi pl FDM960-as XTR ev is kotyogott:(

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Igen Thommey; a váltás minõségét a jobb bowdenszett valószínûleg elõnyösen befolyásolta volna, azonban leginkább a hátsó váltók, de pl. az elsõ alsóbilincses LX is nagyon hamar elkezdtek abnormális mértékben kottyanni. Az X.9 szett-em 3-4 éves lehet (estem is már rá), ismerõsé 1 évvel ifjabb, de eddig tökéletesen mûködnek.

X

edit: nem flame-nek szántam ezeket, csak tetszik a SRAM tartóssága, megbízhatósága.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Shimano-ról (LX-XT szint) csak ismerettségi körbõl vannak tapasztalataim, de volt aki váltott SRAM-ra, legfõképp hátsó váltó problémák miatt.

Sokan elfelejtik, hogy a Shimanonál nagyon fontos a bowdenezés minõsége. Én sem hittem ebben még ki nem próbáltam. Azóta a városiban is XTR bowdenszett van:) Tényleg sokat számít, és nem eget verõ költség. De nem csak a bowdent kell cserélni, hanem a komplett szett a király.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
egyértelmûen shimano.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Nekem x.9 szett (trigger) van. Talán nem a legkönnyebb, nem a legfinomabb megoldás, de határozottnak és megbízhatónak találom a váltást. Shimano-ról (LX-XT szint) csak ismerettségi körbõl vannak tapasztalataim, de volt aki váltott SRAM-ra, legfõképp hátsó váltó problémák miatt.

X

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Én a SRAM-ot meggondolnám, de a KMC-t meg inkább kuka. Kérdezd Zergét milyen jó is a KMC, és menyi kárt okozott neki, mert tartós. Gondolom nem Alivio hajtómûre lesz. Az XTR tányér meg drága. A lánc azért van hogy nyúljon!
A SRAM váltás akkor fog tetszeni, ha szereted a határozott kattanós, de nagyobb erõkifejtéssel járó váltást. Az összes többi esetében XTR.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Infókat várnék pro-kontra a két konfigurációra, a jövõ évi fejlesztés a tét :) (ne az árral érveljetek.
A jelenlegim majdnem megfelel az elsõ konfigurációnak. A legendás sram váltásra volnék inkább kiváncsi. Sok embernek ez az etalon ...:chin: )

Shimano:
Hátsó váltó: XT Shadow RD-M772-GS (az XTR nálam már leszerepelt ... az XT meg bizonyított)
Elsõ váltó: XTR FD-M971
Váltókar: XTR SL-M970
Kazetta: XT CS-M770 vagy PG-999 (az új 2009. Sram)
Lánc: KMC 9 SL Silver

Sram:
Hátsó váltó: Sram X.0
Elsõ váltó: Sram X.0 felsõ
Váltókar: X.0 trigger
Kazetta: PG-999 (az új 2009. Sram)
Lánc: Sram PC-991 hollow pin vagy KMC 9 SL Silver

Én a helyedben mennék 1-2 hétig markolatváltóval is, érdemes kipróbálni, én CC-re nem szeretek mást használni, és talán a gumi bevonatot leszámítva nagyon-nagyon tartós is, meg olcsóbb (tudom, nem komoly szempont). De egyértelmûen Sram. KMC lánccal.