Köszi a választ,igaz mondjuk a végállásállító csavar beugorhatott volna! ![]()
Némileg az tett bizonytalanná hogy az XTRen van külön kapcsoló hogy 2 v 3 tányért kezeljen...de akkor nem kell aranyárban azt vennem! ![]()
Köszi a választ,igaz mondjuk a végállásállító csavar beugorhatott volna! ![]()
Némileg az tett bizonytalanná hogy az XTRen van külön kapcsoló hogy 2 v 3 tányért kezeljen...de akkor nem kell aranyárban azt vennem! ![]()
kérdés:
http://www.maxi-bike...-chorus-daytona
ez vajon működik úton is, vagy csak padon? 10-es fvk, régi 9-es hv, akárhogy számolom a 2.8*1,4-et, nekem nem adja ki a 4.15-öt, sehogy
Sziasztok!
Felteszem itt is a kérdést,talán ide pontosabban való:
Egy jelenleg 3x8 trekkinget szeretnék átépíteni 2x10-re,mivel a montimon XT váltókar van,így erre is XT-t szeretnék tenni,kérdés hogy egy SL-M780 váltókar ami elöl 3 tányért kezel,az mit fog kezdeni a 2 lánctányérral? Kezeli normálisan,vagy felejtős mert alá vagy fölé fogja dobni ha véletlen rányomok még egyet? Az XTR váltókaroknál lehet állítani hogy 2 v 3 lánckerekes verziót tudjon. Vagy milyen opciók vannak még?
jaj, ma láttam egy biankit 8-as RX-100 szettel, és természetesen campy veloce fvk-okkal. Hagyjuk.. ![]()
ellenben pakolászás közben kezembe akadt a tavaly (2014) februárjában "leírt" thumbie-kioldókar a campy ergopowerből. (Kivágta az ajtót egy autós előttem, aztán sikerült eséskor pont ráesnem a kioldókarra, és szépen lenullázni)
Akkor első impulzusban egyből HVÁ-t kontaktoltam, hátha tudna szerezni kioldókart, de végül az egyetlen alkatrész ára miatt egy komplett jobbos kart vettem, s abból került kimentésre a kioldógomb. Természetesen a régi thumbie-t megpróbáltam "ragasztani", de lebeszéltek róla, hogy az nem fogja bírni, el fog ereszteni, nem lesz jó, etc.
Most, 1.5 év után a loctite még mindig tart. Püfölöm, húzom-nyúzom, morzsolom és forgatom, de nem ereszt el. Már mindegy, így utólag.
Utólag teljesen lényegtelen, de: szerintetek egy normálisabb fémragasztóval tartott volna a kar használat közben is? Acélból van a kérdéses alkatrész, a törésről képek meg lentebb. Sokat nem spóroltam volna amúgy, de azért bánja az ember már ilyenkor, főleg, ha tényleg bírta volna a kötés..
Vejne, köszönöm a segítséget! Erről a Campáról úgy tűnik, lekéstem, de legalább tudom, mit kell keresni, és (sajnos) hosszú még a tél.
a hátsó váltod mukodni fog 8-9-es fvk-okkal, bár nem optimálisan. Az átdobóval lehet gond, ha 1055-ös, az nem fvk-hoz és 8s rendszerhez lett tervezve, elöl lehet zavar.
Amire szükséged lesz még, az egy "downtube cable guide" vagy "downtube cable stop" névre hallgató bowdenmegakasztó.
Én a helyedben amit még megpróbálnék, esetleg:
CAMPAGNOLO fékváltókarból régebbi 10-es vagy 9-es, amiknek a balos karja NEM INDEXELT, hanem 13 pozíciót tud. Ezek kompatibilisek lesznek az átdobóval, ráadásul a hátsó váltást is be fogod tudni állítani velük, viszonylag könnyen hetes v nyolcas sh sorra.
Nézd ezt:
http://apro.bikemag....do-l319099.html
a balos kar mindennel kompatibilis, a jobbos kar meg cca. ugyanannyi bowdent húz, mint egy hetes shimano kar, szóval még sort sem kéne cserélned, de a váltás kényelmesebbé válna.
Ja, és ez a mirázs szép, megbízható, nagyon jó konstrukció, a gumi alapján kb. új, szóval ropogós.
kompatibilitásért ld:
Bicycles/Maintenance and Repair/Gear-changing Dimensions - Wikibooks, open books for an open world
a táblázatból amit nézz:
-shimano hátsó váltó (1.7, vagy "hubbub bowdenkötéssel" 1.6)
-campy "új" 9-es ergopower (3.0mm bowdenhúzás)
előbbivel kb. hetes sort fog pöpecül vinni, hubbubbal meg 8s-t.
Én megvenném azt a mirázst, bowdenmegakasztókat, és maradna a mostani sor -átdobó-váltó..
Üdv!
Öreg országúti bicajomat szeretném upgrade-elni. 105-ös szett van rajta. A váltó alsócsöves, 2X7 sebességes. Szeretnék fékváltókarra váltani. Egyáltalán nem értek a műszaki dolgokhoz, ezért kérem a tanácsotokat. Először is, egy újabb 2X8-as, vagy 2x9-es fékváltókar használható egy ilyen váltóhoz? Ha igen, előzetesen egy 105 5500-ast és egy 105 5600-ast néztem. Van értelme ilyen öreg herkentyűket venni, vagy jobb egy újszerű Tiagra, v. Sora? (Persze, attól függ, milyen céllal. Én edzésre akarom használni - nem versenyzőként, csak a kondimat igyekszem megőrizni, de azt komolyan. A cucc a szépsége, vagy a presztízs értéke nem érdekel. Mostanában évi bő 2000 km-eket megyek - ennyire van időm - de jórészt hegyen (Bükk). Cserélni is azért akarok, hogy gyorsuljon a váltásom, és felfelé ne veszítsek annyi lendületet.) Szóval?
Aztán mire lesz még szükségem? Gondolom, új bowdenekre, + az átbandázsolást sem fogom megúszni. + vmi "váltószemről" (?) olvastam valahol. Ez vmi rögzítés? Szabvány méret, vagy vadászni kell majd rá? Van még vmi ezeken kívül?
csak mond meg a vevőnek, kb esélytelen a positron váltóhoz alkatrész (bovden, etc)
/tudom ebay bubusok túrhatnak, de hivatalosan nem lesz/
Enyém a bringa. Tudom, hogy régi a váltó, de egy szinte egyáltalán nem használt bicikliről van szó és sajnálnám a váltót lecserélni, de amint valami baja lenne, azonnal dobnám el a váltót-váltókart.
Add el az egész bicajt. Néha egyszerubb csak továbblepni .
Nem adom el, nincs ennek semmi baja.
/tudom ebay bubusok túrhatnak, de hivatalosan nem lesz/
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni, van jelenleg egy régi bringám, rajta egy 6-os menetes racsni és egy 80-as évek elejei Shimano Positron váltó. Nagyon jól működik most is, de menetes helyett kazettás agyra váltok, így mennie kell a váltónak.
Nem tudom, melyik utat válasszam.
1.: nehéz, de beszerzek egy 6-os sort és megoldva a probléma. Azonban 6-os sort nem találok sehol sem.
2.: 7-es sort ráteszek és remélkedek, hogy az alsó 6 sebességben jól működik. A 6-os sornál a fogaskerekek 5,5mm, 7-esnél 5mm távolságra vannak egymástól, gondolom ez elég nagy eltérés, hogy ne működjön rendesen.
3.: Száműzöm a váltót váltókarral együtt, veszek mindenből újat. Így viszont nem tudom, hogy 7 vagy 8 sebességben gondolkodjak, mert elég kicsi differencia van árban. 8-as váltókból viszont csak olyat találok, ami az új vázakon levő váltófülre csavarozható, nekem olyan felfogatás nincs, csak a régi csúszópapucsba illeszkedő. Lehet ezzel játszadozni, vagy érjem be 7 fokozattal?
Mit gondoltok?
Köszönöm
Sziasztok!
Adott egy trekking bringa, ami Shimano Altus váltóval volt szerelve. Új váltók (első-hátsó) kerülnek rá (fékváltókarok is). Az lenne a kérdésem, hogy szerelhető rá jobb minőségű rendszer (Acera, Alivio,... stb...)? Akár racsni cserével is...
Köszi szépen!
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy belekezdtem egy országúti építésébe, de nem fékváltókarral szerelném. 8 vagy 9 sebességes rendszerrel építeném. De jóformán csak olyan váltókarokat találok ahol az első váltókar 3 sebességes. Az lenne a kérdésem, hogy ez a háromfokozatú váltókar használható-e dupla lánctányérhoz és a hozzá tartozó első váltóhoz?
Ha esetleg ez volt már téma, akkor bocsánat.
Köszönöm a válaszotokat.
ja, mindkét topicban jó helyen vagy.
Köszi, és a hidrás fékcső cserére is van ötletetek?
Sziasztok!
(Remélem jó topicban vagyok)
Rejtett bowdenvezetésű váznál (MTB) hogy kell váltó bowdent, bowdenházat és fékcsövet cserélni?
ja, mindkét topicban jó helyen vagy.
https://www.google.h...y routed cables
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Sziasztok!
(Remélem jó topicban vagyok)
Rejtett bowdenvezetésű váznál (MTB) hogy kell váltó bowdent, bowdenházat és fékcsövet cserélni?
Hello.
Alivio váltás szettes bringámat most fejlesztem kicsit. Vettem rá xt első és hátsó váltót. Alivio váltókarokkal nem volt az igazi. Vettem xt váltókarokat is.
Azon gondolkodom vegyek e hozzá jagwire ripcord bowdwn szettet? Van értelme a teflonos bowdennek és az összenyomódás mentes bowden háznak? Vagy maradjak az egyszerűbb jag. Szettnél? Vagy ha nem ezt, akkor mit... Tapasztalat esetleg valakinek?
Mindeképp váltóhoz való bowdenházat vegyél, pl a fékbowden ház nem jó, 1x véletlenül felcseréltem és sokat felvett a bowden mozgásából --> használhatatlan lessz a váltó, nem tudod beállítani.
A váltóhoz való házban hosszirányú drótok vannak a fékhez valóban fém spirál. Mindegy melyik márkát veszed, ugyanaz a megoldás lesz, csak váltóhoz valót vegyél.
A köszörült és teflonos bowdennek van érteleme, pontosabbá és gyorsabbá válik a váltó mozgása, nem kell zsírozni a bowdent.