Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7437 hozzászólás a témában

vd1992

vd1992

újonc

• fórumtag
  • 10 hozzászólás

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni, van jelenleg egy régi bringám, rajta egy 6-os menetes racsni és egy 80-as évek elejei Shimano Positron váltó. Nagyon jól működik most is, de menetes helyett kazettás agyra váltok, így mennie kell a váltónak.
Nem tudom, melyik utat válasszam.

1.: nehéz, de beszerzek egy 6-os sort és megoldva a probléma. Azonban 6-os sort nem találok sehol sem.

2.: 7-es sort ráteszek és remélkedek, hogy az alsó 6 sebességben jól működik. A 6-os sornál a fogaskerekek 5,5mm, 7-esnél 5mm távolságra vannak egymástól, gondolom ez elég nagy eltérés, hogy ne működjön rendesen.

3.: Száműzöm a váltót váltókarral együtt, veszek mindenből újat. Így viszont nem tudom, hogy 7 vagy 8 sebességben gondolkodjak, mert elég kicsi differencia van árban. 8-as váltókból viszont csak olyat találok, ami az új vázakon levő váltófülre csavarozható, nekem olyan felfogatás nincs, csak a régi csúszópapucsba illeszkedő. Lehet ezzel játszadozni, vagy érjem be 7 fokozattal?

Mit gondoltok?

Köszönöm

biktop

biktop

újonc

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
  • LocationBudapest

Sziasztok!

Adott egy trekking bringa, ami Shimano Altus váltóval volt szerelve. Új váltók (első-hátsó) kerülnek rá (fékváltókarok is). Az lenne a kérdésem, hogy szerelhető rá jobb minőségű rendszer (Acera, Alivio,... stb...)? Akár racsni cserével is... 

Köszi szépen!

gorwik

gorwik

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás

Sziasztok!

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy belekezdtem egy országúti építésébe, de nem fékváltókarral szerelném. 8 vagy 9 sebességes rendszerrel építeném. De jóformán csak olyan váltókarokat találok ahol az első váltókar 3 sebességes. Az lenne a kérdésem, hogy ez a háromfokozatú váltókar használható-e dupla lánctányérhoz és a hozzá tartozó első váltóhoz?

Ha esetleg ez volt már téma, akkor bocsánat.

Köszönöm a válaszotokat.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.088 hozzászólás

Köszi, és a hidrás fékcső cserére is van ötletetek?

hogyne:

https://www.google.h...sc brake cables

• Vejne kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

djbahool

djbahool

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás

ja, mindkét topicban jó helyen vagy.

https://www.google.h...y routed cables

Köszi, és a hidrás fékcső cserére is van ötletetek?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.088 hozzászólás

Sziasztok!

(Remélem jó topicban vagyok)

Rejtett bowdenvezetésű váznál (MTB) hogy kell váltó bowdent, bowdenházat és fékcsövet cserélni?

ja, mindkét topicban jó helyen vagy.

https://www.google.h...y routed cables

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

djbahool

djbahool

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás

Sziasztok!

(Remélem jó topicban vagyok)

Rejtett bowdenvezetésű váznál (MTB) hogy kell váltó bowdent, bowdenházat és fékcsövet cserélni?

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

Hello.
Alivio váltás szettes bringámat most fejlesztem kicsit. Vettem rá xt első és hátsó váltót. Alivio váltókarokkal nem volt az igazi. Vettem xt váltókarokat is.
Azon gondolkodom vegyek e hozzá jagwire ripcord bowdwn szettet? Van értelme a teflonos bowdennek és az összenyomódás mentes bowden háznak? Vagy maradjak az egyszerűbb jag. Szettnél? Vagy ha nem ezt, akkor mit... Tapasztalat esetleg valakinek?

Mindeképp váltóhoz való bowdenházat vegyél, pl a fékbowden ház nem jó, 1x véletlenül felcseréltem és sokat felvett a bowden mozgásából --> használhatatlan lessz a váltó, nem tudod beállítani.

A váltóhoz való házban hosszirányú drótok vannak a fékhez valóban fém spirál. Mindegy melyik márkát veszed, ugyanaz a megoldás lesz, csak váltóhoz valót vegyél.

A köszörült és teflonos bowdennek van érteleme, pontosabbá és gyorsabbá válik a váltó mozgása, nem kell zsírozni a bowdent.

P3000

P3000

fórumtag

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

én ezt is megkérdezném:

http://www.ebay.com/...R-/301710132557

egy üzenet ingyen van :)

Dobtam neki, valahonnan csak meglesz ez a titokzatos dolog.

k.peter

k.peter

fórumtag

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Hello.
Alivio váltás szettes bringámat most fejlesztem kicsit. Vettem rá xt első és hátsó váltót. Alivio váltókarokkal nem volt az igazi. Vettem xt váltókarokat is.
Azon gondolkodom vegyek e hozzá jagwire ripcord bowdwn szettet? Van értelme a teflonos bowdennek és az összenyomódás mentes bowden háznak? Vagy maradjak az egyszerűbb jag. Szettnél? Vagy ha nem ezt, akkor mit... Tapasztalat esetleg valakinek?

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Végül is 4700 ft és 21 USD közt óriás szakadék van

én ezt is megkérdezném:

http://www.ebay.com/...R-/301710132557

egy üzenet ingyen van :)

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás
Végül is 4700 ft és 21 USD közt óriás szakadék van

P3000

P3000

fórumtag

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

Ha sok pénzed van:

http://www.ebay.com/...E:X:RTQ:US:1123

13 ZusaDollár, 6 dollár a posta rá. (igen, megkérdeztem, és ennyit mondott..)

21 USD, ami kb. 6ezer ft mindennel együtt. HA hazai forgalmazó nem tudna szerezni, ez egy menekülőút

Ez már túl lenne a lélektani határon, de köszi hogy megkérdezted.

Bikertigger, küldtem privát üzenetet.

P3000 módosította - 2015. október 08. - 20:13

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

megszűnő termék, nincs raktáron, amúgy 4690 a listaára.

(az hogy a mexünő, rendelhető e a fritzektől, azt nem tudom, majd holnap rákérdezek (de gyanítom nem))

Bikertigger módosította - 2015. október 08. - 19:49

• P3000 kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Ha sok pénzed van:

http://www.ebay.com/...E:X:RTQ:US:1123

13 ZusaDollár, 6 dollár a posta rá. (igen, megkérdeztem, és ennyit mondott..) 

21 USD, ami kb. 6ezer ft mindennel együtt. HA hazai forgalmazó nem tudna szerezni, ez egy menekülőút

• P3000 kedveli ezt

P3000

P3000

fórumtag

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Bikertigger, utánanézek a kódnak, megköszönném ha megnéznéd.

Találtam most hirtelen a 10-eshez, de ha ezt lehet, akkor a gondolom 9-est is: Y6JA98110.

P3000 módosította - 2015. október 08. - 12:53

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Elvileg bármelyik hazai shimano forgalmazó meg tudja mondani, hogy rendelhető-e.

ha kerestek hozzá egy gyári("ipszilonos") kódot, megnézem rendelhető e.

de szerintem nem.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Igen ezt én is kigugliztam, csak az ebay-eset írtam az előző posztba, azért kérdeztem, hogy itthoni forrást esetleg tud-e valaki. Ebike-on stb nincs, a helyi boltok esélytelenek, de ha mondjuk Budapesten valaki látott, akkor az megoldható ha arra járok.

Elvileg bármelyik hazai shimano forgalmazó meg tudja mondani, hogy rendelhető-e.

• Vejne és P3000 kedveli ezt

A sebesség mindent megold.

Atombike

Atombike

vendég

• fórumtag
  • 129 hozzászólás

persze. amennyiben a shimano is pont ugyanannyit húz akkor hogyne.

Közben ezt találtam, nagyon hasznos.

Sajnos ebből hiányzik a Dynasys váltókarok húzási hossza, a sima "Shimano 10 Mountain"-al nem jön ki a 10-es lánckerekek osztása.

De a lényeg, hogy nem jó kombinálni :(.

Atombike módosította - 2015. október 07. - 22:45

• Vejne kedveli ezt

P3000

P3000

fórumtag

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

6 másodperc volt a gugliban
http://www.cheapbike...ear-indicators/

Igen ezt én is kigugliztam, csak az ebay-eset írtam az előző posztba, azért kérdeztem, hogy itthoni forrást esetleg tud-e valaki. Ebike-on stb nincs, a helyi boltok esélytelenek, de ha mondjuk Budapesten valaki látott, akkor az megoldható ha arra járok.

P3000 módosította - 2015. október 07. - 22:28