Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7430 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
kis müanyag csavart ki kell csavarni.
aztán 1esbe kattogtatni a kart /vagy a másik utolsóba, de talán inkább 1be/ és akkor kidugod a régi bowden "orrát" a lyukon :) aztán ujat berakod, csavart visszateszed és kész.
ilyen egyszerû

silencio

silencio

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
hello.tudna valaki segiteni..?Shimano alivio hátsó váltókarom van,és bowdent szeretnék cserélni,csak nem nagyon jövök reá,hogy mi módon tudom kikötni belõle..:confused: köszi elõre is

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

osztom a véleményed Balu
pár év használat után nekem is bekoszolódott a Nokon, semmivel nem lehetett segiteni rajta.

Pár év???Ez komoly?:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

A Nokon csak súlyban jobb. A 2:1 húzás miatt rosszabb lesz a váltási pontosságod és évente cserélheted a teflon csövet.
Ezt fõleg a kistányéroknál veszed majd észre. Ott néha félre pozicionál.

osztom a véleményed Balu
pár év használat után nekem is bekoszolódott a Nokon, semmivel nem lehetett segiteni rajta.
feltettem a hátsó váltónak valami mezei bowdenkülsõt, azóta tökéletesen mûködik - fél év.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás

Sziasztok!

A 2008-as Deore XT váltókarhoz minõségi bowdent ad a Shimano vagy érezhetõen jobbat lehet kihozni belõle egy minõségi bowdenszettel?
Ha igen, akkor mit javasoltok? Jagwire/ BBB/ XTR?
A rendszer amibe kerülne:
- hátsó, elsõ váltó, fogaskerék: 2008-as Deore XT
- lánc: XTR

Elõre is köszönöm a válaszokat!

Shimanóhoz a legjobb megoldás az XTR ... ennél jobbat nem találtak ki (tartósságra kb 10-15e km).

A Nokon csak súlyban jobb. A 2:1 húzás miatt rosszabb lesz a váltási pontosságod és évente cserélheted a teflon csövet.

Ezt fõleg a kistányéroknál veszed majd észre. Ott néha félre pozicionál.

A legjobb súlyban a NOKON Karbon (http://www.nokonusa.com) de árban a csillagos ég felé tart ... :(
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

balu75

balu75

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.854 hozzászólás
Sziasztok,

Egy kérdésem volna, beinvesztáltam egy rövid kanalas XT shadow-ra, jobb lesz ettõl a váltásom, és a láncfesesség mint a hosszú kanalas tesótól vagy nem?
Remélem a láncot jobban tartja, mert a csatotgás nagyon zavart a rázós terepen.
... a mai napon rájöttem miért szeretem valójában is a Lókolbászt ... mert így kevesebb sz@rja össze az erdõt ...
Balu X-man . . . . . A legjobb amit eddig ettem: Gélbõl X

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
elsore jo lesz az a gyari Sis SP bovdenszett amit adnak hozza. majd ha az elkoszolodik akkor gondolkozz cseren. bar nekem az is tokeletesen megfelel. max XTR de az meg szurke, lehet nem passzol a bringa szinosszetetelehez :D
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Szerintem XTR bowdennel tuti lehet,amúgy sima Shimano is teljesen jó,de ha tényleg vmi. nagyon profi cuccot akarsz akkor dobjál fel 1 Nokon bovdenszettet.
www.sintesibikes.com

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Sziasztok!

A 2008-as Deore XT váltókarhoz minõségi bowdent ad a Shimano vagy érezhetõen jobbat lehet kihozni belõle egy minõségi bowdenszettel?
Ha igen, akkor mit javasoltok? Jagwire/ BBB/ XTR?
A rendszer amibe kerülne:
- hátsó, elsõ váltó, fogaskerék: 2008-as Deore XT
- lánc: XTR

Elõre is köszönöm a válaszokat!

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás
Köszi a segítséget, nem is nagyon volt más választás. Mindenhol jót olvastam róluk, így vettem én is bbb-t. Igazából kcnc-t néztem még, de sehol nem dicsérték a fórumokon, max csak a cool faktora miatt (itt is csak egy valakinek jött be). Lehet rossz elmélkedés, de az alu szerintem jobban koptatja a láncot.
Kerék is a helyén, mehetek végre ismét tekerni :)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

Sziasztok!
milyet vegyek a gyári görgõk helyett? Jöhet grammozós is….

Köszi

edit: ez vagyon? http://piacter.bikem...=157040&cat=all

ha passzol a váltódhoz, tudom ajánlani a BBB csapágyazott váltógörgõit.Nekem az volt sokáig, és szerintem elég jó volt.
Szerintem olcsó és jó.Súlyát nem tudom viszonyítani semmihez, de biztos nem sokkal nehezebb az átlagnál...
(tényleg más használt ilyet?)

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.560 hozzászólás
Sziasztok!

A hétvégén tartottam egy kis nagytakarítást a bringámon, és azt vettem észre a kotyogó Mavic Crossmax elsõ kerekemen kívül, hogy az xtr hátsóváltóm görgõjébõl letörött egy fog :cry:
Kedvenc boltom ma azzal szomorított el, hogy nincsen a velonál görögõ. A váltó RD-M970, és a felsõ (lyukacsos) görgõ kellene. Valaki tud ilyet valahonnan? Ha nincsen (mert miért is lenne), akkor milyet vegyek a gyári görgõk helyett? Jöhet grammozós is….

Köszi

edit: ez vagyon? http://piacter.bikem...=157040&cat=all

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
SRAM váltóknál 6mm-re kell lennie a legkisebb és a legnagyobb fogaskeréktõl. Shimano esetén meg kell nézni a gyártó honlapján a "tech manual" rovatban.

ReAm1

ReAm1

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
És azt hogy érdemes beállítani? Illetve mi a szerepe, mért lehet azt külön állítani?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A felsõ váltógörgõ távolsága a fogaskoszorútól.

ReAm1

ReAm1

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Kösz!

Van egy 3. hosszúmenetes csavar a váltópapucs és a váltó csatlakozásánál, az mire szolgál?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Válts a legkisebbre, ott kézzel nyomva a váltót a végállás felé csavargasd, és ugyanezt a másik oldalon... ha ez megvan, onnantól már csak a bowdened feszessége lehet a ludas :)

ReAm1

ReAm1

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Kösz Tamáska!

Nálam a H csavar szinte teljesen bevan csavarva , az L pedig teljesen kivan csavarva , de mégse megy fel a lánc a 2 legnagyobb fogaskerékre. A fogaskoszorúm is 8 tárcsás és a váltókarom is 8-as. (Úgyhogy nem az a baj , hogy nem illenek össze). Vajon erre mi a megoldás??
Kösz.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a valto vegallasait allitod veluk

az egyiknel van egy H a masiknal egy L betu

a H a kicsi fogaskerek, a L a nagy

addig kell oket betekerni, hogy ne essen le a lanc ha csak szepen tekered, es ne is ugraljon le roluk

kilazitod a bovdent teljesen, hogy ne fogja a csavar. elkezded tekerni a bringat, ilyenkor leugrik a lanc a legkisebbre. ha nem esik be a fogsor es a vaz koze a lanc, es nem is akar mindenaron felmaszni a masodikra, akkor pont jo. ha fel akar maszni, akkor lazitasz a H csavaron, ha leesik a lanc, akkor beljebb tekersz rajta.

aztan bekotod a bovdent ugy hogy ne feszuljon tul, de nem is legyen laza. akkor felvaltasz a legnagyobb kerekre, es megnezed hogy ott is jol megy e.

Ismet, ha nem maszik fel a leegnagyobb fokozatba, akkor lazitani kell a L csavaron, ha tulmegy [beesik a lanc a kullok es a fogsor koze] akkor fesziteni rajta

kb igy
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ReAm1

ReAm1

újonc

• fórumtag
  • 8 hozzászólás
Üdv mindnekinek!

Az lenne a kérdésem , hogy a hátsó váltón van 2 hosszú csavar amit ki-be lehet csavargatni. Egész pontosan azokkal mit lehet állítani? Shimano Acera - m van.
Elõre is kösz.