Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

densie

densie

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Üdv, lenne egy kérdésem most figyeltem fel rá hogy 761es xt hátsó váltóm alulról a 2. fogaskereke nem a legkönyebben forog pl az alsót simán lehet pörgetni de a másikat elég nehezen ez normális?
MKSE
:kissmyass

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Köszi a tanácsot erre nem is gondoltam volna!:chin:
Ez az SLX es megoldás is tetszik de várok még egy kicsit hátha találok valami keveset futott saint et :)
Tulajdonképpen nem is vágom h az egész h történt:S
Hátranéztem és csak azt látom h 2 küllõ lifeg össze vissza és csattog!
A váltón meg érdekes módon nem látok semmit és ugyan olyan pontosan váltott utána is..
Lehetséges h valami mástól szakadtak ki a küllõk?(2mm es DT küllõk)
Üdv

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ha kiszedsz szemeket a láncból, akkor teljes berugózáskor nem lesz elég hosszú a lánc, ami szépen felcsavarja a váltót. egyszer próbáld ki: vedd le a rugót a tagról, és tedd vissza a vázba. legyen alap állapotban (azaz mintha lenne rugó) és szépen kezd el összenyomni miközben figyeled a hátsóváltó kanalát. épp ez történik vele akkor is, amikor biciklizel.
de országúti helyett és rövidkanalas SLX-et ajánlanék, mint legolcsóbb "shadow" megoldás. nem csapkodja a láncvillát menet közben, de mégis monti váltó, igy tudja a 11-34-et, meg egyáltalán: ilyen felhasználásra van tervezve.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Köszi a bókot a képért de szerencsére nem én vagyok rajta : D
A tanácsot is köszi de leginkább arra lennék kiváncsi h rövidkanalassal ez az eset biztosan kiküszöbölhetõ-e vagy elég ha a láncból kiszedek pár szemet és maradhat-e a Deore? :) Sajna haverom is ugyan így járt nemrég és neki is Vega+Deore összeállításban mint nekem, de csak egyszer esett meg vele utána frankón mûködött (bár talán ez csak szerencse kérdése)!
Üdv

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Angolo:
Ha az avatarodban lévõ képbõl indulunk ki, akkor sztem max. Tiagra, mert úgyis odavágod :)

Még annyit, hogy rövidkanalas váltóhoz értelemszerûen kisebb áttételtartomány társul, tehát a 11-32-es fogsor felejtõs, elõl 1 tányérral is.
De jók az országúti váltók!

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Nagyon köszi!
Elgondolkodom rajtuk:)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Sora, Tiagra, 105.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
És milyen váltót ajánlanátok?:)
A Hone meg a Saint azok biztos h jók de elég drágák sajna...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
rövidkanalas váltóval sztem jobban jársz

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Hellosztok!
Lenne egy kérdésem mégpedig az h van egy deore hátsó váltóm amivel az a gond h nem rövidkanalas és tegnap ugratásnál valahogy beforgott a küllõk közé pediga kerékhez esõ legtávolabbi fogason volt a lánc!
Na szal a kérdésem az lenne h szerintetek váltsak egy rövidkanalas Hone/saint váltóra vagy elég ha kiszedek 1-2 szemet a láncból vagy valami mást tudtok javasolni?Elõre is köszi!

üdv!
Norbi

silencio

silencio

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
:peace:aha,látom.köszi,mindjárt ki is próbálom

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
Koca leírta a megfejtést pár posttal korábban.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

silencio

silencio

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
szia.a váltókarból szeretném kioperálni..

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
nincs

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
a kar mozgásának irányában akar szöget állítani, tehát kifele akar forgatni rajta. ha jól értelmezem. vagy befele. erre van-é lehetõség?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
homola_m: a váltókaron az ezüst színû alsó gomb szögén biztos hogy nem lehet állítani (mármint h önmagában csak ezt) de õszintén szólva nem egészen értem a gondodat. kilazítod a kart a kormányon és úgy meg oda állítod ahol neked kényelmes lesz.

ha az új idei XT karjaid vannak akkor meg van a bilincsen magán jobbba-balra állítási lehetõség. /meg leszedhetö a kijelzöje :p/

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Köszönöm.

A kar szögének állítására tud valaki megoldást?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11,799 posts
http://bikemag.hu/te...ntos-beallitasa

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

homola_m

homola_m

vendég

• fórumtag
  • 68 posts
Sziasztok!

Nem tudja valaki véletlenül hogy lehet -e egy Deore XT elsõ váltókar alsó (ezüst színû) karának szögét állítani?Érdekes módon az elsõ váltókar szöge más mint a hátsóé (kevésbé néz oldalra) így nehezebben érhetõ el. Ez gyárilag ilyen vagy lehet rajta valahogy segíteni?

Még egy kérdés:
Tud valaki nekem küldeni egy jó váltó beállítási útmutatót? egy linknek is örülnék. Full XT váltó-rendszerrõl van szó...

Elõre is köszönöm.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

hello.tudna valaki segiteni..?Shimano alivio hátsó váltókarom van,és bowdent szeretnék cserélni,csak nem nagyon jövök reá,hogy mi módon tudom kikötni belõle..:confused: köszi elõre is

a váltóból vagy a váltókarból nem tudod kivenni a bowdent?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.