Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Lenne egy kérdésem.
Ugrálós bicajba kellene hátra váltó.
Hátulra Sram 3.0, elölre pedig pozícionálatlan Shimano felsõhüvelykes váltókar.

Összehozható ez, ugye?

Kb 4 sebességed lesz.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
már ha sram váltókarra gondoltál

az elsõ váltók amúgyis kompatibilisek
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

ha jól tom sram shimano nem kompatibilis.
ezzel szopok én is, mert sramot akarok csak ahhoz váltókart is kéne újat vennem és úgy meg már 8 ezerrel a shimano fölött vagyok.

amugy ugrálós bicóba minek váltó?

Figyeltél? "Pozícionálatlan"
Lényegében oda állítod, ahova akarod.
Szerintem mûködhet, meg kell próbálni, mit veszíthetsz vele? :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
ha jól tom sram shimano nem kompatibilis.
ezzel szopok én is, mert sramot akarok csak ahhoz váltókart is kéne újat vennem és úgy meg már 8 ezerrel a shimano fölött vagyok.

amugy ugrálós bicóba minek váltó?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Lenne egy kérdésem.
Ugrálós bicajba kellene hátra váltó.
Hátulra Sram 3.0, elölre pedig pozícionálatlan Shimano felsõhüvelykes váltókar.

Összehozható ez, ugye?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Sziasztok!

Valaki tudja, hogy miért nem lehet a Sram X-9-es hátsó váltó alsó görgõjét betenni az X-7-be? Mert szerintem fizikai paramétereikben teljesen egyformák...

...azért a kérdés mert X-7 be kellene egy arany színû 11 fogas görgõ de az oldalon ahonnan rendelhetõ lenne azt írják, hogy csak X-9, X-0 kompatibilis...

Köszönöm:)

szerintem nem lesz jo. sot, kulonbozo evjaratu X9-ek is masfele befogatasu gorgokkel jottek. szoval egyaltalan nem csereszabatos a buli. mazlid persze lehet, de gyanitom nem lesz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pytsur2

pytsur2

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Sziasztok!

Használ valaki SRAM SX.5 Twister váltókart?

X.5 váltókhoz (elsõ + hátsó) tervezem felrakni, kíváncsi vagyok a tapasztalataitokra!

Elõre is köszönöm!

Tigris

Tigris

vendég

• fórumtag
  • 69 posts
Sziasztok!

Valaki tudja, hogy miért nem lehet a Sram X-9-es hátsó váltó alsó görgõjét betenni az X-7-be? Mert szerintem fizikai paramétereikben teljesen egyformák...

...azért a kérdés mert X-7 be kellene egy arany színû 11 fogas görgõ de az oldalon ahonnan rendelhetõ lenne azt írják, hogy csak X-9, X-0 kompatibilis...

Köszönöm:)

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,760 posts
Szerintem Sora, ha tényleg nem váltasz annyit!
Nem kell feleslegesen sokat költened olyan rendszerre, amit elõbb-utóbb úgyis lezúzol...

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

dh-ra, ezen belül fõleg versenyzésre kellene valami mûködõképes váltásrendszer, milyet lenne érdemes?
sokan ajánlották a shimano országúti váltókat erre, az új sora elég jónak tûnik, és sorát elég sokan használnak.
hosszúkanalasról mindenki lebeszélt, de ha van valami olyan ami bírja a strapát és vált rendesen meg feszít felõlem lehet az is.
sramokról hallottam a legtöbb jót, de az x7-x9-et kicsit sokallom árban, szerintem nekem nincs olyan nagy szükségem drága váltóra, mivel elöl 1 tányér + boxguide, hátul 8 tányér lenne és nem váltok annyit.
sram sx4 vagy sx5-öt érdemes? vagy azok már a nagyon gyenge kategóriába tartoznak?
milyen váltót ajánlanátok dh-ra olyan max 5-6 ezerért? ( jó a használt is ha jó állapotú!)kinek mi vált be ezek közül?

nekem volt sram 5.0, tette a dolgát, nem volt vele probléma.
mondjuk azt is kalkuláld bele, hogy ha más rendszerre térsz át, váltókart is venned kell.
shimanoból ami szóba jöhet (feszít) és jó dh-ra, az xt shadow, jobb híján, csak sajnos drága. vagy új saint, de az 20+

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
dh-ra, ezen belül fõleg versenyzésre kellene valami mûködõképes váltásrendszer, milyet lenne érdemes?
sokan ajánlották a shimano országúti váltókat erre, az új sora elég jónak tûnik, és sorát elég sokan használnak.
hosszúkanalasról mindenki lebeszélt, de ha van valami olyan ami bírja a strapát és vált rendesen meg feszít felõlem lehet az is.
sramokról hallottam a legtöbb jót, de az x7-x9-et kicsit sokallom árban, szerintem nekem nincs olyan nagy szükségem drága váltóra, mivel elöl 1 tányér + boxguide, hátul 8 tányér lenne és nem váltok annyit.
sram sx4 vagy sx5-öt érdemes? vagy azok már a nagyon gyenge kategóriába tartoznak?
milyen váltót ajánlanátok dh-ra olyan max 5-6 ezerért? ( jó a használt is ha jó állapotú!)kinek mi vált be ezek közül?

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Hát csak bátorkodtam feltenni egy kérdést hátha valaki de ezekszerint senki :) Jobb utánakérdezni a dolgoknak.
Remélem ha megveszem ezt a cucclit akkor már nem fogja elsõre leamortizálni a kereket.
A Deore nél már láttam h kehe lesz amikor összeraktam a bringát de nem gondoltam komolyan h meg is teszi nekem ezt a kedves dolgot:)
Mennyivel lehet rövidebb kanala az slx gs nek mint a deore nek?Sajna a shimano oldalán sem találtam még róla paramétereket:S(részletkérdés)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Hát akkor marad az SLX :)
Valakinek van valamilyen tapasztalata róla?

2009-es cucc, kb júluis/augusztus óta kapható itthon. szerinted? ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Hát akkor marad az SLX :)
Valakinek van valamilyen tapasztalata róla?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nem "agyra is lehet rakni", hanem csak és kizárólag Saint vagy Hone, illetve ezekkel kompatibilis hátsó agyra lehet felszerelni, mert a váltót nem váltótartó fülön, hanem az agy tengelyén kell rögzíteni.

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Na hát ezt sajna nemtudom!Jópár helyen utánanéztem de csak annyit írnak h agyra is lehet rakni.. igaz egy helyen írták h 135 ös a hone sarutávolsága szóval nemtudom de még keresgélek.Mennyi lenne az a Hone váltó?
Nincsenek kilõve a sram váltók de ilyen téren inkább shimano párti vagyok :)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts

a saint-hez saint vagy hone hátsóagy is kell, nem?

De.
(én tudok olcsón egy fordítottas Hone-t. )

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Hellosztok!
Lenne egy kérdésem mégpedig az h van egy deore hátsó váltóm amivel az a gond h nem rövidkanalas és tegnap ugratásnál valahogy beforgott a küllõk közé pediga kerékhez esõ legtávolabbi fogason volt a lánc!
Na szal a kérdésem az lenne h szerintetek váltsak egy rövidkanalas Hone/saint váltóra vagy elég ha kiszedek 1-2 szemet a láncból vagy valami mást tudtok javasolni?Elõre is köszi!

üdv!
Norbi

SRAM váltók kilõve? ~10esbõl kapsz egy x-7est az már bõven jó

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Köszi a tanácsot erre nem is gondoltam volna!:chin:
Ez az SLX es megoldás is tetszik de várok még egy kicsit hátha találok valami keveset futott saint et :)
Tulajdonképpen nem is vágom h az egész h történt:S
Hátranéztem és csak azt látom h 2 küllõ lifeg össze vissza és csattog!
A váltón meg érdekes módon nem látok semmit és ugyan olyan pontosan váltott utána is..
Lehetséges h valami mástól szakadtak ki a küllõk?(2mm es DT küllõk)
Üdv

a saint-hez saint vagy hone hátsóagy is kell, nem?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts
igen a felsö kerámia görgös görgö általában picit nehezebben forog