Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
7451 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

xt dualcontrol után most xt váltókar és juicy5ös kombóm van, de nagyon nem tetszik az átállás, a dc sokkal kényelmesebb volt.

így tudtam csak megoldani a bringavásárlást sajnos.

vissza szeretnék állni hamarosan, szerintetek mennyit kaphatok az xt váltókar+juicy five kékkarokért+185-ös elsõ, 160as hátsó tárcsákért?

kb

van itt, aki a dc-t nem fordított hátsóváltóval használja?

dc-t tesom nem forditott xtr valtoval rakta ossze, most a heten elvittem parszor, hat osszevissza valtogattam vele mint egy idiota. igaz en a rapidfire mellett tettem le a voksot, szerintem a dc buta otlet volt, es ahogy jott menni is fog par ev mulva.

persze ha neked meg az jon be akkor most nem fogok ellene beszelni. hasznalt arakat tudsz nezegetni a bikemag apron. de azt ugye vagod, hogy 20ezer forint az ebike-on az csak az egyik oldali...

Sziasztok.. nekem az XT váltómmal van egy kis gond 100-ból 99 szer úgy vált mint egy rolex óra... de ritkán akkorát pattan mint állat mindig aszem elszakad a lánc ( HG 53 ) mitõl van ez nincs jól beállitva.

nem az hogy nincs jol beallitva, a valtokar sajnos ilyen, nem lehet teljesen tokeletes, neha ket fog nem csuszik egymasba, es olyankor kattan. nekem is kattan az xtr. kb havonta egyszer. amellett tokeletes. ezzel egyutt kell elni.

Sziasztok!

Meg tudja valaki mondani hol lehet szines (akár fehér) bowdenházat venni?

Csaba8: nem lehet, hogy egy picit felkap a lánc az egyel nagyobb kerékre? (ha esetleg jobban odahuzol a karnak, vagy egy nagyon kicsit túl van feszítve a bowden)

feher bovdenszettet a BBB is csinal
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
http://ebike.hu/term...ont-mtb-d/2592/

szerintetek ez csak maga a kar, vagy más is van hozzá? 480 grammank kcsiit soknak tunik

Pali04

Pali04

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Höhö!

találtam egy jó megoldást, zsugorcsõ rá a bowdeházra, aztán olyan színû amilyet akarsz :) ( a gyári ilylen-olyan színû az igen drága)

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás

Sziasztok!

Csaba8: nem lehet, hogy egy picit felkap a lánc az egyel nagyobb kerékre? (ha esetleg jobban odahuzol a karnak, vagy egy nagyon kicsit túl van feszítve a bowden)

Köszi .. majd talán elviszem beállittatni .--- A bovdenház : ok.hu keresõbe ird : fehér bovdenház, én az elõbb rákerestem itt nézd meg : original-gypsy.com oldalon 2200 ft -ért fehér kék almazöld stb. webshop is van az oldalukon

Pali04

Pali04

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

csaba8

csaba8

törzsvendég

• fórumtag
  • 955 hozzászólás
Sziasztok.. nekem az XT váltómmal van egy kis gond 100-ból 99 szer úgy vált mint egy rolex óra... de ritkán akkorát pattan mint állat mindig aszem elszakad a lánc ( HG 53 ) mitõl van ez nincs jól beállitva.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
xt dualcontrol után most xt váltókar és juicy5ös kombóm van, de nagyon nem tetszik az átállás, a dc sokkal kényelmesebb volt.

így tudtam csak megoldani a bringavásárlást sajnos.

vissza szeretnék állni hamarosan, szerintetek mennyit kaphatok az xt váltókar+juicy five kékkarokért+185-ös elsõ, 160as hátsó tárcsákért?

kb

van itt, aki a dc-t nem fordított hátsóváltóval használja?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
Feltöltött kép
azt a ket csillagfejut ha kitekered mar le is jon a fokozatkijelzo
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Szücsy

Szücsy

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy le lehet-e venni az SL m750-es xt váltókarról a fokozatkijelzõt?Elõre is köszi!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ha minden csavar ami lehet meg van huzva rajta es a kornyeken akkor

csere ujabbra.

RAUH-Welt
B E G R I F F

nachos

nachos

vendég

• fórumtag
  • 21 hozzászólás
Hello!

Kikotyogósodott hátsó váltón lehet segíteni valamit?
Nemrég vettem észre hogy lötyög jobbra-balra
tipusa: '99-es LX
Ha valaki tud, segítsen.
elõre is köszi!

Pali04

Pali04

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Üdv!

bocs hogy ide írok, de nem találtam jobb topikot. Szóval szeretném ha ajánlanátok nekem valami jó bowdenház-kupak kombót, termszetesen váltóhoz (bowdenbõl gondolom jagwire).
most döntöttem el hogy vége a fékbowdenházas váltórendszernek (egyébként ezt is lehet használni Kb 6-7000 km-t :), de nagyon nem bírja a sarat)

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Shimano 2:1, Sram 1:1 bowdenhúzás.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nem lesz jó

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Egy ilyen váltót szemeltem ki magamnak csak az a kérdés hogy komatible a SH Deore váltókarral? :confused:

Feltöltött kép

Igaz még az évjáratát ki kell derítenem de azt tudom hogy nemmindegyik SRAM jó a SH váltókarokhoz ill ofrdítva.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Nem tudjátok,hogy az SLX és az XT váltókar között mi a különbség az áron és a színen,feliraton kívül? A saint váltókar megéri azt a magas árat? Az miben különbözik az elõzõ kettõtõl ? Nincs kijelzõje. Azon kívül? Bocs az "értelmes" kérdésért. :D

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Simanyóhoz kéne.
Nem kilences sorom van, most hézagolt 7-es, de max 8-as lesz... 11-21 -es körül.. mert elõl csak 2 lánckereket hasnyálok, és 1-1 -es áttételnél nem nagyon kell kevesebb. Ahol már kéne, ott feltolom. erõben sebességben ugyanott vagyok..

Ride everywhere.

.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Sram Attack markolatváltó
vajh' Shimano, vagy Sram kompatibilis?

shimano
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Sram Attack markolatváltó
vajh' Shimano, vagy Sram kompatibilis?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

KÉrdés:
Az x7-es illetve az x5.ös elsõ váltókarokban van köztes állás?

Arra gondolok, hogy amikor hátul szélsõ fokozatokban van a lánc, elõl tudom-e kicsit korrigálni, hogy ne érjen bele a terelõ, mint a nagykorú, és ma elhalálozott dx-es váltókaromban, illetve némely mostani felsõkategóriás simanyónál.

A markolatváltóknál volt/van ilyen opció, hogy nem 3 állással rendelkeznek, hanem 9-cel, (én is ilyet használok) pöckölõsöket nem tudom.