Jelentkezz be Regisztrálj
Váltók, váltókarok
Posted 2009. July 12. - 13:52
Posted 2009. July 12. - 01:39
Attól függ mit használtál eddig, általában megosztja az embereket, van aki szereti-esküszik rá van aki utalja, az látszik, már nem nagyon nyomják a gyártók, talán felsõ kategóriában nem is láttam.Sziasztok
Érdemes fékváltokart venni? Egy Hone-t néztem ki az aprobol cc re használlnám
Valaki tud rola valami infot
Posted 2009. July 12. - 00:20
na az az amit nem lehet jól beállítani -szutyok scotton legalábbis nem tudta senki-e-type váltó?
nekem a coileren tökéletesen mûkõdõtt az ugyanolyan xt átdobó mint ami itt kérdés
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2009. July 12. - 00:00
Posted 2009. July 11. - 21:47
Hosszabbutas össztelósoknál az elsõ problémád ( a terelõ alsó része beleér a láncba) teljesen normális, akkor kell jól mûködnie, ha rajta ülsz.Csak az õrjít meg,hogy mióta megvettem ezt a vázat,azóta nem tökéletes az elsõ váltóm! Már szervízben is állíttattam,de nem tökéletes. Pedig XT ez is. Alul felül húzós.Ami a fura,hogy ha kistányéron van elöl és hátul felülrõl a 3 ikon vagy lejjebb,akkor a lánc surlódik a terelõ alsó részén. De lentebb meg nem tehetem,mert akkor a nagytányérra nem menne fel.Tehát maximálisan leengedve is ezt csinálja. Pedig katalógus szerint el kéne bírnia a 22-44 közötti kombinációval. Alul-felül húzós amúgy.
Mondjuk ez a gond megszûnik,mikor ráülök a gépre a SAG miatt.
Viszont,hogy a nagytányérra is pöccre felmenjen azt nem bírom elérni.Az alsó kettõ szépen megy,de a nagy vacakol. Pakolná,darál,pakolná,darál.De van mikor meg pöccre felkapja.Létezik,hogy a vázamhoz nem frankó az elsõ váltóm vagy a sram pc69-es lánca a ludas?
Tippek?5letek?
A 2. probléma: a váltó úgy van kialakítva, hogy egy átlag merevfarú középcsapágyházesése és a megadott nyeregvázcsõszög mellett mûködjön megfelelõen. Ha valamelyik nem jó akkor nem biztos, hogy jól fog mûködni.
Tudom, hogy nem sok segítség.
A sebesség mindent megold.
Posted 2009. July 11. - 21:31
Posted 2009. July 11. - 20:43
Ha neked jó,hogy egyben van a fékkar és a váltókar,akkor megéri. Ez szerintem emberfüggõ. Én speciel a montin külön szeretem.De embere válogatja,ahogy mondtam.
Pali!
Ha ennél is kintebb engedem az elsõ váltót,akkor már félõ,hogy a hajtókar beleakad.De lehet,h egy pindurit még megkockáztatok rajta.Bár már eléggé lemondtam a pöccre mûködõ elsõ váltóról. Mint mondtam még a szervízben se sikerült jól belõni,pedig szerintem remek szervízes csinálta.
Posted 2009. July 11. - 20:36
Posted 2009. July 11. - 20:25
Érdemes fékváltokart venni? Egy Hone-t néztem ki az aprobol cc re használlnám
Valaki tud rola valami infot
CUBE... your life!!!
Posted 2009. July 11. - 20:22
Csak az õrjít meg,hogy mióta megvettem ezt a vázat,azóta nem tökéletes az elsõ váltóm! Már szervízben is állíttattam,de nem tökéletes. Pedig XT ez is. Alul felül húzós.Ami a fura,hogy ha kistányéron van elöl és hátul felülrõl a 3 ikon vagy lejjebb,akkor a lánc surlódik a terelõ alsó részén. De lentebb meg nem tehetem,mert akkor a nagytányérra nem menne fel.Tehát maximálisan leengedve is ezt csinálja. Pedig katalógus szerint el kéne bírnia a 22-44 közötti kombinációval. Alul-felül húzós amúgy.
Mondjuk ez a gond megszûnik,mikor ráülök a gépre a SAG miatt.
Viszont,hogy a nagytányérra is pöccre felmenjen azt nem bírom elérni.Az alsó kettõ szépen megy,de a nagy vacakol. Pakolná,darál,pakolná,darál.De van mikor meg pöccre felkapja.Létezik,hogy a vázamhoz nem frankó az elsõ váltóm vagy a sram pc69-es lánca a ludas?
Tippek?5letek?
Posted 2009. July 10. - 19:05
"a hátsó váltó bovdenének házából vágnod kell (szerszámot igényel)" - ez kicsit rémisztõen hangzik...
Viszont asszem az elsõ váltó bilincsének felhelyezése menni fog.
Most úgy is szar idõ van, hétvégén megpróbálom az átszerelést. Ha nem megy valami, majd kérdezek.
Posted 2009. July 10. - 12:58
Érdemes egy füst alatt új bovdent befûznöd.
Posted 2009. July 10. - 12:43
Nagy ördöngõsség otthon, házilag váltót cserélni? Mivel Shimano-ról SRAM-ra váltok (hogy stílusos legyek ) így váltókarokat is kell cserélnem, ami így komplikáltabbnak tûnik, mintha csak elsõ/hátsó váltót cserélnék.
Posted 2009. July 02. - 20:15
Posted 2009. July 02. - 12:34
Posted 2009. July 02. - 12:09
Tekerem a H és L csavarokat a legnagyobb ill. legkisebb fokozaton és semmi változás nincs. Ugyanolyan mint elõtte.
Hogyan csináljam h jó legyen?
Help !!
Posted 2009. July 01. - 21:56
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2009. July 01. - 21:47
A következõt olvastam a BikeMarket-ten:
Shimano Deore RD-M531 normál Középkategóriás hátsó váltó 8-9es rendszerekhez Normál rugóirány, Rapidfire váltókarokhoz.
Ha jól értem ezt a váltót lehetne használni akár sima 8-as rendszerrel is vagy ez most pontossaban mit jelent?
A válaszokat elõre is nagyon köszi mindenkinek.
Posted 2009. June 30. - 20:51
Jaj de béna vagyok.:scared:
Posted 2009. June 29. - 21:42
köszi.
De magától is el tud állítódni mert nekem egy napról a másikra történt ez?
Lehet nem kellet volna kölcsönadnom a kerékpárt olyannak aki nem tudja megfelelõen kezelni.
Néha még én sem tudom megfelelõen kezelni.:lick:
Üdv.
Ha csak az nem piszkált hozzá a váltóhoz akinek köcsön adtad,meg ki tudja hogy használta?:wtf:
Én még a rokonomnak sem adnám kölcsön a bringámat.:no: