Monoblokk koszos pl.
talan ha 30-40km van a bringaban - terepen meg nem is hasznaltam.
A kattogás meg ezer dologtól lehet.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
mivel manapság semmi se az örökkévalóságnak készül mint régen az stx és stx-rc szettek így nem fognak 10-20 évet bírni, de normál használat mellett szerintem mindkettõ kibír legalább 5 évet. próbáld ki bármelyiket, valszeg javulást fogsz érezni az aliviohoz képest. (nem azért mert az rossz, csak ezek jobb teljesítményûek. bár idõvel ajánlanék hozzá valami normálisabb váltókart is)
tengelyre szerelheto valtot ne akarjal valtofulre rakni. de ha SLX/XT szinten gondolkodsz akkor mindegy, mert abbol ugysincs olyan verzio. az alivio valtokarral siman jo lesz. van beloluk normal huzasiranyu valtozat.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Elsõre azt mondanám, hogy állítsd feljebb a váltót, de közben rájöttem, hogy nem biztos hogy menni fog.E-type elsõváltóm szûk 4000km alatt annyira kikopott (csapszegek/stiftek) hogy 2-3mm kotyog, ill középsõ állásban beleér az átdobó picit a nagytányér 5-6 fogába...
Mivel 44-es a nagytányér van egy 42-es csere lehetõség is, emg SLX/XT elsõ váltó beszerzése hogy rohadjanak meg... ha amúgy normálisan vált és ha harmadába kerül a lánctányér vegyek 42es tányért és kész? (Eredetileg amúgy is azt akartam...)
Egyszerû anyaghiba, vidd vissza oda ahol vetted. Ugyanitt tört el a 800ft-os falcon váltóm islattatok mar ilyet? kb 30-40km van a bringaban, kiszakadt a lancatdobo alja, es a lancot bedobta a hatso villan kivulre (alulra, ahol a lancfeszito is van). van fel oramba telt, mire kiszabaditottam a vaz es a fogaskerek kozul. amugy egy shimano lx, a leggagyibb bringan sem volt ilyen gondom, nemhogy a tobbszazezer ftos cangan
ez csak anyaghiba, vagy okozhatja mas is? a masik furcsasag, hogy folyamatosan kattog vmi tekeres alatt. ha ero nelkul tekerem akkor ok. szar a lanc? remelem nem kurt szet semmit a zsir uj bringan.
A sebesség mindent megold.
a masik furcsasag, hogy folyamatosan kattog vmi tekeres alatt. ha ero nelkul tekerem akkor ok. szar a lanc?
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Azzal próbálkoztam elõször
:D Az közrejátszhat, hogy fejjel lefelé állítgatom a váltót? Mert állványom nincs. És akkor jól is megy, de ha rajta ülök, fõleg, ha erõsebben tekerek, elég zavaró, meg nem tudom, nem akarom elkoptatni idõ elõtt... Majd holnap elszenvedek vele
Üdv.
-Szerintem nincs rendesen pozocióba állítva a váltód.
-A H-L csavaroknak nem sok közük van ehez azokkal csak a végálásokat vagyis a túlváltások ellen lehet belõni.A láncfeszitõvel megint csak nem sokat érsz el ilyenkor szerintem.
-Talán probáld meg a hátsó váltón lévõ bowden feszesség állító csavarral ami ott van ahol a bowden csatlakozik a váltóba,de mindig csak negyed fordulatot tekerj rajta,de egyszerre csak egy irányba és nézd meg hogy jobb lett e,ha nem akkor a másik irányba próbáld meg ugyan igy.
Sziasztok,
Mitõl lehet az, hogy tekerés közben olyan "kotyogós" a hátsó váltó, mintha nem menne simán, hanem finoman kattog. Állítgattam orrba-szájba, H, L csavar, a kis láncfeszítõ csavarral stb, de semmi. Még csak egy hónapos a bringám, Shimano Deore váltó van rajta.
Pls adjatok ötletet, vagy vigyem szervizbe, majd õk elszüttyögnek vele?
Kösziii!