Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 posts

Üdv.

-Szerintem nincs rendesen pozocióba állítva a váltód.

-A H-L csavaroknak nem sok közük van ehez azokkal csak a végálásokat vagyis a túlváltások ellen lehet belõni.A láncfeszitõvel megint csak nem sokat érsz el ilyenkor szerintem.

-Talán probáld meg a hátsó váltón lévõ bowden feszesség állító csavarral ami ott van ahol a bowden csatlakozik a váltóba,de mindig csak negyed fordulatot tekerj rajta,de egyszerre csak egy irányba és nézd meg hogy jobb lett e,ha nem akkor a másik irányba próbáld meg ugyan igy.

Azzal próbálkoztam elõször :D:D Az közrejátszhat, hogy fejjel lefelé állítgatom a váltót? Mert állványom nincs. És akkor jól is megy, de ha rajta ülök, fõleg, ha erõsebben tekerek, elég zavaró, meg nem tudom, nem akarom elkoptatni idõ elõtt... Majd holnap elszenvedek vele :D

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Sziasztok,

Mitõl lehet az, hogy tekerés közben olyan "kotyogós" a hátsó váltó, mintha nem menne simán, hanem finoman kattog. Állítgattam orrba-szájba, H, L csavar, a kis láncfeszítõ csavarral stb, de semmi. Még csak egy hónapos a bringám, Shimano Deore váltó van rajta.

Pls adjatok ötletet, vagy vigyem szervizbe, majd õk elszüttyögnek vele?

Kösziii!

Üdv.

-Szerintem nincs rendesen pozocióba állítva a váltód.

-A H-L csavaroknak nem sok közük van ehez azokkal csak a végálásokat vagyis a túlváltások ellen lehet belõni.A láncfeszitõvel megint csak nem sokat érsz el ilyenkor szerintem.

-Talán probáld meg a hátsó váltón lévõ bowden feszesség állító csavarral ami ott van ahol a bowden csatlakozik a váltóba,de mindig csak negyed fordulatot tekerj rajta,de egyszerre csak egy irányba és nézd meg hogy jobb lett e,ha nem akkor a másik irányba próbáld meg ugyan igy.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

e-d

e-d

vendég

• fórumtag
  • 19 posts
Sziasztok,

Mitõl lehet az, hogy tekerés közben olyan "kotyogós" a hátsó váltó, mintha nem menne simán, hanem finoman kattog. Állítgattam orrba-szájba, H, L csavar, a kis láncfeszítõ csavarral stb, de semmi. Még csak egy hónapos a bringám, Shimano Deore váltó van rajta.

Pls adjatok ötletet, vagy vigyem szervizbe, majd õk elszüttyögnek vele?

Kösziii!

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Ráadásul fehér színû a bringám. Kell ennél több, hogy jól látszódjanak a karcok? :D

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
szerintem a képek minõsége nem játszik közre ebben. vagy mégis? szerintem elég oda az a pár szegecs. simán fel kéne váltania.

lobo: ne aggódj amiatt a 2 karc miatt. ha elkezded használni a bringát úgy rendeltetésszerûen (szobán kívül, ne adj' isten terepen is) akkor lesz bõven karc rajta. vagy az a legjobb ha körbetekered szigszalaggal, aztán befújod wd-vel :D. amúgy egy jó bringa legalább koszos.

ja és a DC sz@r, nekem legalábbis nem jön be. boldog sram trigger felhasználó vagyok amúgy, és a triggernek semmi, azaz nulla köze van a RF váltókarokhoz. mert ott a kis kioldókart teljesen más irányba mûködteted mint a shimanónál, ergo nem koppintás.
szerintem

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Miért jobbak a felsõbilincsesek?
Ma húztam még annyit a bovdenen,amennyit lehetett. Hangyaf@sznyival jobb,de nem ezt várnám. Vagy szerintetek lehetséges,hogy a nagytányérom váltássegítõit lekoptattam. :( Nem illene,mert nem olyan régi ez a hajtókar. Talán 2 vagy 3 éves. Nézegettem és csak a szegecselt meg a bemart részek vannak rajta.A többi részen,meg kopásnyom van. Nem tudom,hogy ott volt-e valami segítõ,de most sima,mint a babapopsi.
Megpróbáltam lefotózni. Úgy ahogy látszódik,de nem a legjobbak a képek. Szerintetek közre játszhat ez is?
Feltöltött kép Feltöltött kép Feltöltött kép

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts
A szigetelõszalag olyan mintha ott sem lenne és nem is valami stabil. Meg ronda.
A fémlemez legalább sima és jó a felfekvése is. Egyébként a felsõbilincses váltók jobbak...

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

Dehát az is csak fém.

Én a DC-t szeretem.

Fémre-fémet?
Mindegy, van idõm, jövõ kedden fogadják a bringát a szervízben.
Viszont ahogy néztem, az új váltót épp egy bilincsnyivel fentebb kell raknom, mint az elõzõ Shimano volt. Sajnos így látszik a korábbi bilincs helye, nem vészes, de kicsit zavar. Alsóbilincses volt egyébként és a SRAM-ot is direkt alsóbilincsest kértem. Létezhet, hogy mégis fentebb kerülhet az új?

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,236 posts

Próbálj meg kólásdobozból egy megfelelõ alakú lemezt vágni.

Dehát az is csak fém.

Én a DC-t szeretem.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7,605 posts

Köszi, a szigetelõszalag nem is jutott eszembe.
Hijnye, micsoda parázs vita van itt... :D

A szigetelõszalag olyan mint a WD40, nem kell mindenhova azt tenni.
Próbálj meg kólásdobozból egy megfelelõ alakú lemezt vágni.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

dc sz@r :D

Akárhol megnézed, fillérekért vesztegetik a dc karokat, nyilván nem azért mert akkora a kereslet belõlük hanem mert a kutyának sem kellenek. Különben is, mivan ha féket akarsz cserélni, vagy váltót? (meg ronda is)

Szerintem annyira nem ronda, és eszem ágában sincs féket vagy váltót cserélni, jól eldöcög nálam az xt dc a hozzá való xt fékkel, lánccal, hajtókarral, váltókkal (na jó az xtr tárcsa kilóg a sorból).

Elismerem a reputációja a dc rendszernek sz@r, de maga a rendszer nem vészes. Jó lenne ha készítenének hozzá egy fordított rugós elsõ átdobót is (annak már tényleg lenne értelme).

Pár éve próbálhattam a sram rendszert, a csodaváltóval és a rf utánzattal. Sz@r volt nekem, másoknak meg bejön és istenítik. Az is egy jól átgondolt egységes rendszer, de az sem sz@r csak úgy ;)

Barkácsáruházakban kaphatók kicsit erõsebb szigetelõ szallagok (szövetszerû az anyaguk), olyat használj.

Az elsõ váltó nyoma sajnos látszódhat, ha top swingrõl down singre vagy vica versa váltasz. Nem gyakori eset, de elõfordulhat.

Az amcsi fórumokon 3m helicopter tape-rõl szoktak hadoválni, kapható ez nálunk valahol?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
dc sz@r :D

Akárhol megnézed, fillérekért vesztegetik a dc karokat, nyilván nem azért mert akkora a kereslet belõlük hanem mert a kutyának sem kellenek. Különben is, mivan ha féket akarsz cserélni, vagy váltót? (meg ronda is)

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

ja most mar off topikok vagyunk lol. ennyi erovel kitorolhetnek vissza vagy fel oldalnyi hozzaszolast mert teljesen parttalan volt a vita eddig is.

csak most mar nem tudsz mit mondani ugyhogy hagyjuk abba...

mar bocsi, hanyszor szidtam barmelyik valtot??? masik forumozot??? hanyszor szemelyeskedtem??? (nyugodtan idezhetsz!) a "sz@r"-nal kicsitt bovebb hosszaszolasokat szeretem.... már ha komoly....ugye!?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tegyel oda szigeteloszalagot. amugy meg olyan mindegy, ott ugyis mindig elso valto lesz ergo sosem fog latszodni hogy lejott a festek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lobo Marunga

Lobo Marunga

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Most tenném fel a vázra az elsõ váltót, (ha már a fogaskoszorút nem tudom cserélni) itt az a problémám, hogy 34.9-es a bilincs és a nyeregvázcsõ is. X-7 váltó, tehát ki kellett vennem a mûanyag adaptert, amit adtak hozzá, viszont így, mivel nem mûanyag, mint a shimano volt szét fogja cseszni a fényezést. Miért nem tudtak egy leheletvékony adaptert mellékelni ilyen nyeregvázcsõ mérethez is?
Gumibelsõbõl se tudom körbebélelni, mert nem ér át akkor se a bilincs. :(

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ja most mar off topikok vagyunk lol. ennyi erovel kitorolhetnek vissza vagy fel oldalnyi hozzaszolast mert teljesen parttalan volt a vita eddig is.

csak most mar nem tudsz mit mondani ugyhogy hagyjuk abba...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég
na itt haggyuk abba, mert ez mar megint a szemelyeskedes kategoria, es nem a temahoz valo hozzaszolas....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
de miert erzed ugy hogy neked mint hos lovag harcolnod kellene a DC mellett? ha valaki azt irja hogy szar akkor az a velemenye. pont. neked az miert faj ennyire?

RAUH-Welt
B E G R I F F

vendég_Master_*

vendég_Master_*
  • vendég

nem tudom miert kell szemelyes sertesnek venni azt hogy az emberek tobbsegenek [amint az a fenti par hozzaszolasbol lathatjuk] nem jon be a montis DC valtas.

igenam, de apr-en, kalaius-on vagy kelan kivul nem szolt senki ertelmeset a temahoz, csak hogy a DC sz@r...

hogyis van ez a "komoly kerekparos emberek beszelgetnek"?? :D bruhaha