Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Nekem xt van idén tavasz óta. Õszintén szólva mûködésben nem érzek semmi különbséget a korábbi xt-hez képest. A májer faktora sokkal jobb :-)
És egy negatívum. A bowden tartó nyúlvány behajlik a alulról a fogaskeréksor felé. Az õszi erdei bringázásaim alatt jópárszor elõfordult, hogy a fogsor és e nyúlvány közé beszorultak újnyi vastag ágak, amitt az elõzõ váltóimnál sosem tapasztaltam.

Köszi neked is és Camping Joe-nak is :) akko asszem az lesz de várok más véleményeket is .... tapasztalatokat.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts

shadow gs-t

Köszi neked is és Camping Joe-nak is :) akko asszem az lesz de várok más véleményeket is .... tapasztalatokat.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
lehet kapni még olyan MTB váltóhoz való balos (azaz elsõ váltóhoz) váltókart, ami nem pozícionált, tehát a két végállása között tetszõlegesen tekergethetem? vagy csak simán 2 sebességes váltókart?

44/32 a két fogaskerék elöl, ehhez van egy shimano váltóm (talán alivio)...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Közeleg a karácson és megszeretném lepni magam 1 XT hátsó váltóval.
Milyet vegyek? shadow..? vagy maradjak a bávát technologyínál? :)

shadow gs-t

A sebesség mindent megold.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Nekem Shadow van, következõleg is azt vennék. Semmi baj nincs vele, csomószor dõlt a bicikli úgy, hogyha a váltó kijjebb lett volna, szétverkedi.

Régen is így volt, csak a mûanyag 3.0-ának mindegy volt. :)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts
Közeleg a karácson és megszeretném lepni magam 1 XT hátsó váltóval.
Milyet vegyek? shadow..? vagy maradjak a bávát technologyínál? :)
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

dante05

dante05

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
hi!
volna egy olyan kérdésem, hogy befolyásol-e valamit hogy az elsõ váltó alsó vagy felsõ bilinces, konkrétan egy sram x7-es alsó bilinces váltót szeretnék felrakni egy giant faith 1-es vázra truvativ holzfeller 2.2 hajtómûvel megoldaható?

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Beszéltem a tulajjal és õ sem tudta megmondani.

A váltótest hátoldalán elvileg rajta kell lennie:
típuskód
hónap/év kód
kivitel (kanálhossz)
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez a rovidebb kanalas. GS
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

varhpeti

varhpeti

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!
Szerintetek az alábbi linken láthat XT Shadow rövid- vagy hosszúkanalas? (Kicsit rosszak a képek, sajnos)
http://piacter.bikem...t=261096&cat=85
Beszéltem a tulajjal és õ sem tudta megmondani. Képrõl meg nem nagyon akarok vásárolni.
Köszi!
"Quick quiz: You guys can or cannot breathe in outer space?"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,028 posts
36/22*11-32 lesz. késõbb lehet hogy a 22-bõl 24 lesz, meglátom. tegnap rákérdeztem egy boltban a váltó árára. a 10eFt-s ár meggyõzött, hogy elsõre inkább maradjak a meglévõ slx-nél. :)

elmélkedtem az 1*9-en, de nem érzem magam eléggé felkészültnek, szoktam a csörlõt is használni a kedvenc helyeimen. :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

köszi VV!
körvonalazódik a 2*9 :)

Nem tudom milyen fogszámú tányérokban gondolkodsz, de nekem 38-24-hez ugyanott van az elsõváltó mint 44-32-22 esetén. Ugyanaz az elsõváltó elviszi a 2tányért is ami 3hoz van tervezve. Ha grammozni akarsz akkor oúti elsõváltó, de ha még jobban grammoznál, akkor 1×9. ;)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Sziasztok!
Viszont nem tudom, hogy a rövid vagy hosszú kanalas legyen-e?
1. Szóval akkor rövid kanál?
3. 9-es váltórendszer? Van valami hátránya a 9-esnek?

- Eddig Aliviót használtam 10 évig, nem volt gondom vele... (csak most elkapott a bringaépítési láz és nem bírok leállni)
- Felhasználás: laza XC, túra (évi 2-3000 km)

A segítséget elõre is köszönöm!

1. ha nem tripla hajtómûved van, akkor igen. Triplánál elõfordulhat, hogy egy áttételnél a felesleges láncmennyiséget nem tudja felvenni, ezzel az alsó ágat is feszesen tartani. Vagy ha ott jó, a sok láncot igénylõ áttételnél leszakadhat a váltó. Ehhez nem is kell keresztben váltani. A hosszú kanalas a biztos.
3. drágább, de nem feltétlenül tartósabb, mint a nyolcas.

Az Alivio jó szett. Laza XC, túra felhasználásra, évi 2-3000 km-re meg tökéletes is. De a kényszer nagy úr! :D
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,028 posts

Idézet a Shimano Saint weboldaláról: "Also available: FD-M667 for 68/73mm bb shells"

köszi VV!
körvonalazódik a 2*9 :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

létezik ez a FD-M667 jelû elsõ váltó. ITT azt írja, hogy 83mm középcsapágyszélességhez. mivel máshol pl. (ITT sem és ITT sem ITT sem) ezt az infót nem írták, kérdezem, hogy akkor a 68mm-es középcsapágyházzal bíró vázamon fogom tudni használni, vagy felejtsem el?

Idézet a Shimano Saint weboldaláról: "Also available: FD-M667 for 68/73mm bb shells"

varhpeti

varhpeti

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Sziasztok!
Kinéztem egy váltót: Deore XT Shadow '08 (11000 Ft). Viszont nem tudom, hogy a rövid vagy hosszú kanalas legyen-e? Amit itt olvastam, abból annyi derült ki, hogy a hosszú kanalas több láncot vesz fel és emiatt csaknem "engedi" a keresztváltást. De ha csak ennyi a különbség, akkor szinte mindegy, mert kiskoromtól azt hallom, hogy a keresztbe váltás "rossz, érteeem"?! Ezért nem is váltok így.
1. Szóval akkor rövid kanál?
2. Ezt a fékváltókart néztem ki mellé: Deore ST-M510 (2x4000 Ft). Ellenjavaslat?
3. 9-es váltórendszer? Eddig soha nem hajtottam 9-es váltórendszerû bringát, igazából nem is láttam. Ezért sokat vaciláltam, hogy maradjak-e a 8-asnál. Van valami hátránya a 9-esnek? Gondolom rendben megy, de azért hozzáértõk is megnyugtathatnának... :)

Mellékinfó:
- Eddig Aliviót használtam 10 évig, nem volt gondom vele... (csak most elkapott a bringaépítési láz és nem bírok leállni)
- Felhasználás: laza XC, túra (évi 2-3000 km)

A segítséget elõre is köszönöm!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,028 posts
létezik ez a FD-M667 jelû elsõ váltó. ITT azt írja, hogy 83mm középcsapágyszélességhez. mivel máshol pl. (ITT sem és ITT sem ITT sem) ezt az infót nem írták, kérdezem, hogy akkor a 68mm-es középcsapágyházzal bíró vázamon fogom tudni használni, vagy felejtsem el?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Mindkét itthoni balos X.0 markolatváltó microindexes, de úgy tudom, hogy volt fix 3 pozíciós verzió is.

legyen :)

nekem meg mind a 3 garnitura fix, meg az összes az votl ami a kezembebn volt (igaz lehet az mind egy szérisa/évjárat volt)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

az x.0 nál sincsenek
a 9,0-ás nál voltak-fokazoténkot 3 (nem rég adtam el a sajátomat)

Mindkét itthoni balos X.0 markolatváltó microindexes, de úgy tudom, hogy volt fix 3 pozíciós verzió is.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ennek a bal váltókarja fix 3 pozíciós vagy vannak köztes állapotok is, mint pl. az X.0-nál?

http://www.sram.com/...wistshifter.php

az x.0 nál sincsenek
a 9,0-ás nál voltak-fokazoténkot 3 (nem rég adtam el a sajátomat)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való