Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Váltók, váltókarok

- - - - -

• Please log in to reply
7430 replies to this topic

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Bocs hogy nagy a kép de mikor elõször betettem akkor átméretezte és most meg ilyen nagy lett.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en se azt mondtam hogy egy komplett alkatreszraktarat huzzal magad utan :)

de egy valtoful pici, es relative nagy szivastol tud megkimelni ha van tartalek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
off
Jó ez a 8900*10200as kép
Nehéz tolni egy 20%-ot paintben...
on
Persze, de ennyi idõ alatt sok dolog történt, pl eltört a felni, szétment a kormánycsapágy, eltört a nyeregpálca (wtb titán :( ) etc.
Én csak arra gondoltam, hogy minden pótalkatrészt nem lehet magaddal vinni... Vagyis lehet, csak nem lesz öröm a tekerés :D

Amikor eltört, akkor is azt csináltam, hogy láncbontó, kerestem 1 tekerhetõ fokozatot amin épp jó a lánc és hajrá... Volt 20 km SS tekerés hazáig :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szoval mazlista vagy :) amugy nem kell hogy letorjon, eleg ha meggorbul vagy megcsavarodik. sokkal egyszerubb felrakni egy ujat, es majd otthon mikor hazaertel es van ra idod kiegyengetni a masikat. ami aztan meg mindig jo lesz tartaleknak. es nem az erdoszelen szentsegelsz egy fel orat a mocsokban :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nekem a 8 év alatt egyszer tört le szval...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tipp: vegyel kettot [szerintem multiszerszam es potbelso mellett alapfelszereles]

RAUH-Welt
B E G R I F F

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts

Na kérem szépen, ez az egyik leggyakoribb váltófül. Standard "Kona H." Amennyiben a saját vázad márkájánál nem találsz, így keresd. Egyébként meg bármely, rendesen felszerelt kerékpárboltban kell lennie.:)

Összehasonlítottam a gyárival és a Kona 'H'-t teljesen ugyan az.Ebike-on pont van olyan raktáron, de holnap megyek Miskolcra van 3-4 jobb biciklisbolt, egybe csak lesz.Itt a hétvége végre lehetne tekerni erre pont ma törik el.Majd viszem magammal a töröttet is összehasonlítani a kínálattal.
Köszi a segítséget!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Ebike néztem én is csak nem találtam mert a váltóknál kerestem.
Köszi

Na kérem szépen, ez az egyik leggyakoribb váltófül. Standard "Kona H." Amennyiben a saját vázad márkájánál nem találsz, így keresd. Egyébként meg bármely, rendesen felszerelt kerékpárboltban kell lennie.:)

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Ebike néztem én is csak nem találtam mert a váltóknál kerestem.
Köszi

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
kerékpárboltban.
lehetõleg olyanban, ahol forgalmazzák a vázadat.
de interneten is lehet. pl: http://ebike.hu/term...valtotarto-ful/

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Sajnos ma eltört a váltótartóm, hol tudnék ilyet venni, vagy lehet egyáltalán?
Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
rovidebb lanc eselyes hogy kelleni fog. de csak par szem max. deore valtokar es xt valto csudalatosan fog mukodni.

RAUH-Welt
B E G R I F F

szabebabe

szabebabe

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Halihó mindenki!

A bringámon egy hosszú kanalas deore hátsó váltó van. Ezt szeretném lecserélni egy deore xt rövid kanalas váltóra, írták már korábban hogy az jobban feszít, ezért szeretnék rövid kanalasat. Van valami kritériuma a rövid kanálnak, rövidebb lánc vagy bármi... És hogy a deore karok mennyire viszik jól az xt váltót? Bocs ha alap kérdés, de csak most csöppentem bele jobban a bringás témába...

Elõre is köszi a választ...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Egy régi stx elsõ váltónak lehet gondja a 42-es tányér helyett a 44-es?

Elég gyatrán vált a cucc elöl. Eddig azt hittem, azért mert elég konkrétan lóg az átdobó, de aztán elgondolkodtatott a dolog, hogy a lehet a nem megfelelõ fogszám is ludas a dolgoban.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts

Mûködni fog, de úgy tedd fel, mintha 44es lánckerék lenne rajta (szóval 4mm-rel magasabbra).

Rendben, köszönöm!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!
Az asszony bringájára tudnék szerezni olcsón egy FD-M771 deore xt elsõ váltót, viszont a hajtókar a bringán egy Acera FC-M361 42/32/22 fogszámmal. A váltóhoz az van írva, hogy:
- legnagyobb-legkisebb fogszám eltérés elöl: max. 22fog
- legnagyobb-Középsõ fogszám eltérés: min. 12 fog
- legnagyobb lánckerék: 44/48 fog
Ugye az utolsó két feltétel nem teljesül. Emiatt használhatatlan lesz, vegyek hajtókart is, vagy mûködni fog?

Mûködni fog, de úgy tedd fel, mintha 44es lánckerék lenne rajta (szóval 4mm-rel magasabbra).

A sebesség mindent megold.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
Sziasztok!
Az asszony bringájára tudnék szerezni olcsón egy FD-M771 deore xt elsõ váltót, viszont a hajtókar a bringán egy Acera FC-M361 42/32/22 fogszámmal. A váltóhoz az van írva, hogy:
- legnagyobb-legkisebb fogszám eltérés elöl: max. 22fog
- legnagyobb-Középsõ fogszám eltérés: min. 12 fog
- legnagyobb lánckerék: 44/48 fog
Ugye az utolsó két feltétel nem teljesül. Emiatt használhatatlan lesz, vegyek hajtókart is, vagy mûködni fog?

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Végül is sikerült! Most végeztem a beállítással.
Köszönöm a segítséget mindkettõtöknek!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Szóval a csavar az Alivioból kijött az Acerából nem. Örök menetes vagy nem tudom.
Itt van 2 kép róla. Minõségért bocsi, telefon.
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

ja hogy ez a fajta

az csak egy kis muanyag dugasz, nem kell tul komolyan venni a menetet rajta. valami hegyes vekony dologgal megpiszkalod kiugrk onnan. igazabol csak porvedo szerepe van, es sajna mivel muanyag, a menet egesz konnyen nyalodik el rajta. eroszakold meg finoman es ki fog jonni

RAUH-Welt
B E G R I F F

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
Feltöltött kép

ha ez a fajta, akkor le kell szedni a burkolatot hozza, ketto pici csillagfeju csavar tartja. [a kepen latszik az egyik a Shimano felirat mellett, meg a masik melyedese a v-brake felirat folott] ovatosan banjal veluk, mert ha leesik akkor nagyon nehez megtalalni :)

szal ket kis csavar kiteker, burkolat levesz, onnan mar latod hogy hol hova akad be a bovden. ennel jobban nem kell szetszedni, es nem fog szetugrani semmi rugo benne, szal ne parazz hogy elrontod v ilyesmi.

legalsoba fokozatba valtas valoszinuleg szukseges lesz, meg ahogy Andris irta egy uj bovden meg tudja konnyiteni a melot.

RAUH-Welt
B E G R I F F