bowdenszett csere kompletten, plusz a váltót átnézni, hogy forgáspontok rendben vannak-eSziasztok!
Az elsõ váltóm (3 seb.) úgy tûnik, hogy megadta(?) magát. A legnagyobb fogaskereken használom általában, de most úgy tûnik ez így is akar maradni, mert kisebb fokozatra nem akar beváltani. Amikor váltok, a bowden megnyúlik, de a váltó nem ugrik át, csak ha erõsen kézzel segítek neki.
A tél folyamán is használtam a biciklit munkába menet, hóban, sárban, így telement kosszal. Most, nagytisztítás és olajozás után is ua. a helyzet.
Szerintetek hol keressem a problémát? Lehet hogy csak elállítódott? Az a helyzet, hogy még nem állítottam be váltót, de gondolom nem túl bonyolult.
kinyom maga közül zsirt olajat, mert nagyon finom az illesztése. max olaj spray vagy ilyesmi, de szerintem simán is elfutnak, rendkivül kopásálló a kerémiaSziasztok!
Kerámia-csúszócsapágyas váltógörgõnek (Deore XT) mi a megfelelõ kenõanyag? Olajozzam, zsírozzam, vagy szárazon kell összerakni?
Köszi
bowden(+ház) csere nálad is megvolt? persze távgyógyitás, de mindenképpen megéri átnézni a bowdeneket.Régi Deore rapid fire váltókarokon,ha a nagy kart nyomom,gyakran csak "üreset" húznak,vagyis nem csinálnak semmit.Ezen lehet valahogy segíteni,vagy ez a vége?